Ingezonden: Bond zadelt clubs op met zelf gekozen ellende!

Als ik de Bobo´s van de Bond hoor praten over het wegsturen van Herman Kruis word ik per dag bozer!
Bunnik “geen geheel”, Delmée vindt het “verrassend” en Bolhuis verschijnt op tv en houdt met een stalen gezicht vol dat het de juiste beslissing is van de Bond, want veel speelsters hebben niet hun “niveau” gehaald. Ach, ik wil niet eens nadenken over het “niveau” van de Bond.

Wel wil ik nadenken over de consequenties die deze blunder van de Bond heeft voor anderen waaronder enkele Hoofdklasseclubs. Wat een ellende!
Er is al gebeld met Max Caldas! Leuk voor Bloemendaal als jouw eigen Bond je coach van een succesvol team loopt weg te pikken. Hans Streeder van Rotterdam? Ook met een contract! Ageeth Boomgaardt, Annan, Marijne, Smolenaars? Toch geen mensen die vrij en vrolijk op het kunstgras staan te springen om een baan.
Was de Bond niet bezig om spelers en speelsters die van club naar club vertrokken het moeilijker te maken? Werd er niet gesproken over een vergoeding als de ene club een opleiding verzorgde en een ander daar de vruchten van plukte?

En Nu? Diezelfde Bond houdt mensen die verbonden zijn aan een andere werkgever een worst voor, want welke trainer/coach droomt er nu niet van een Nationaal elftal onder zijn of haar hoede te nemen.
Dus zonder goed nadenken heeft de Bond een beslissing genomen die ronduit schandalig is. Niet alleen voor Herman Kruis, maar ook voor anderen die misschien straks met het conflict zitten dat ze hun werknemer graag zouden helpen zijn of haar droom te verwezenlijken maar als ze dat zouden toestaan zelf zitten met de gebakken peren. En dat alles omdat ze denken het zo goed te weten. Luisteren naar stokende mensen, niet rechtstreeks en tijdig met coach of spelers spreken, maar altijd in kleine groepjes onderlinge conclusies trekkend, elkaar altijd en eeuwig de hand boven het hoofd houden, vriendjespolitiek. Kortom; een misselijkmakend bolwerk! Er zit maar 1 ding op, Opstappen!

een hockeyfan

Comments (4)

 1. Helemaal eens! De ´Heren en Dames´ moeten zich schamen

 2. @hockeyfan,

  Ik ben het geheel met je eens, echter denk jij echt dat de KNHB gevoelig is voor kritiek?
  Wij als clubs doen er ook aan mee, als een trainer niet functioneert wordt deze ook al snel afgebrand.
  Dit zit in de hockey cultuur verweven helaas.
  Ook moet je de juiste mensen hebben om hoger op te komen, prestaties maken niets uit als je maar de juiste contacten in de bond of clubs hebt.
  Tegenspraak wordt niet geduld bij de KNHB, maar ook bij de clubs niet. Belangen zijn belangrijker dan sportieve prestaties.
  We kijken met z’n alle neer op de voetbalwereld, echter die hebben de zaken beter voor elkaar dan in de hockey wereld.
  In de hockey wereld wordt blind gevaren op “namen
  en niet op kwaliteit en dat zal eerst eens moeten veranderen.

 3. Indeaanval.nl

  Wat makkelijk om anoniem een dergelijk betoog te houden, Hockeyfan. Kom op, wees een kerel/vrouw en zet je naam eronder. Dat helpt ons (de lezers) om je betoog op waarde te schatten. Nu kan ik weinig met de inhoud, omdat ik niet weet wat je achtergrond is.

  Vriendelijke groet,
  Koen Schunselaar (oud-hockeyer en hockeytrainer) – http://www.indeaanval.nl

 4. Indeaanval.nl

  @Charlie: interessante stelling dat de voetbalwereld het beter voor elkaar heeft. Wordt daar echt gekeken naar de kwaliteit van trainers? Geloof je dat werkelijk? Hoeveel bewezen kwaliteit had Rijkaard toen hij bondscoach mocht worden van Oranje? Als speler ontegenzeggelijk veel, maar als coach toch zeker niet?

  De KNHB doet sommige dingen misschien niet handig, maar loopt op veel vlakken mijlenver voor op de heerlijk conservatieve voetbalwereld. Zie ook https://www.indeaanval.nl/heerlijk-conservatief-die-voetbalwereld/.

Reageer