Ingezonden: Bondscoach, joepie…

Met een grote Argentijnse glimlach klimt de succesvolle Max achter het stuur van z’n comfortabele automobiel. Net had hij een telefoontje gehad van de hockey opperraad en zijn persoonlijke aanwezigheid was gewenst.

Als succesvol mannen coach van Bloemendaal de laatste jaren, gingen ze hem nu officieel vragen om de Nederlandse dames naar een hoger plan te tillen, want dat was de laatste tijd onder Kruis behoorlijk in het slop geraakt. God, wat kan je toch wegzakken met een team…… Time for a change moeten ze gedacht hebben, en daarom zit Maxie wiebelend van plezier achter het stuur.

Nadat Max uitvoerig wordt bedankt voor zijn komst,  gaat het duo over tot de orde van de dag. “Nou Max, dit is het contract en dat ziet er prima uit. Graag rechtsonder je handtekening”. “Si, Marjolein, maar denk je niet dat het toch wat lastig is dat het contract midden in het seizoen wordt opengebroken met Bloemendaal? Ze zijn altijd goed voor me geweest en ik heb het er erg naar mijn zin”. “Zeg Maxie, begint dat gelazer nu al? Wij doen hier het denkwerk wel en dat de KNHB tegen het openbreken van contracten is, is natuurlijk alleen van toepassing op de clubs en niet op de KNHB zelf. Dit is juist een duidelijk signaal, Max. Hiermee tonen wij aan dat we echt overal lak aan hebben. En wat Bloemendaal betreft, dat regelen we wel even met een mager afkoopsommetje. We zijn de Bond, hè! Wij bepalen conform het oud Noord-Koreaans model en daar maak jij nu deel van uit, Maxie. Wij schrijven elkaar ook wel eens briefjes en die ondertekenen we dan met: Veel liefs NKHB….. En nu hup, rapidomente die twee formuliertjes ondertekenen”.

“Maar meneer Bert, waarom staat er `contract voor bepaalde tijd´?”
“Tja jongen, dat zit zo: de doelstellingen van je aanstelling gaan we een beetje achteraf formuleren en dan is het juridisch wel lekker makkelijk als we een contractje voor bepaalde tijd hebben. Geen zorgen, Max. We zullen goed voor je zorgen, maar je begrijpt dat we dat niet op papier kunnen zetten”.

Enigszins vertwijfeld kijkt Max naar z’n overeenkomst. Tja, bondscoach, dat is natuurlijk niet niks.. Nou, tekenen dan maar. “Ja ja, heel goed. En nu ook nog even dat formuliertje daarnaast”. Max pakt het formulier op waarop staat `Voorlopige selectie van bondscoach Max Caldas´. Nu begint hij toch echt te sputteren. “Que passa aqui, Mevrouw Marjolein en Señor Bert? Ik doe al een paar jaar de mannen van Bloemendaal en ik heb me nog niet verdiept in de vrouwen. Ik heb nog helemaal geen selectie kunnen samenstellen..!”

“Maxie, Maxie ,Maxie, wat moet jij nog een hoop leren. Jij hoeft ook helemaal geen selectie samen te stellen. Dat hebben wij al voor je gedaan en voor de vorm zeggen we in de persconferentie zodirect dat jij over een week de selectie bekend zal maken. Maxie? Hallo! Wake up! Wij doen hier het denkwerk, en om het heel makkelijk te maken selecteren we uit de 4 clubs die bovenaan staan (dat noemen wij nuanceren, Max). De rest prutst toch maar wat aan!”

Met afhangende schoudertjes zit Max weer achter het stuur. Joepie, hij is bondscoach. Hij kan wel huilen……

Art M. Vulgaris

Comments (1)

  1. Famke de groot

    Inderdaad jammer dat Max en/of Knhb niet veder kijken dan de play-off kanidaten, je hebt namelijk geweldige spelers die oa bij Hurley (dorith claushuis) of gewoon weer miek van geenhuizen ( HDM). Maarja we zullen zien hoe dit uit pakt, want de top 4 van Nederland verliest zomaar, met alle toppers.., van Hurley of Amsterdam (wel met blessuregolf.. maar alsnog genoeg internationals in het team heeft zitten) gelijk speelt tegen Pinoke op een Woensdag avondje in het Stadion.. Misschien moet er inderdaad veder gekeken worden dan de top 4, maarja als ze winnen ( en bijvoorbeeld weer binnenkort in de finale staan bij een toernooi) dan krijgt Max alleen maar respect van mij, en moeten we onze mond houden.

    Groet,
    Famke de Groot.

Reageer