Ingezonden: Gesloten ogen, selectief gehoor

Het zaalseizoen zit er weer op en het is dus weer terugkijken op een seizoen die weer in een hele korte tijd is afgewerkt. Veel negatieve geluiden, slechte organisatie, slechte scheidsrechters, geen tijd om te wennen, slechte wedstrijden etc. Alom weer geen positief geluid over de zaalcompetitie. “Het wordt nu tijd om de omslag te maken en het goed aan te pakken,” zei men vorig jaar nog. Na een succesvol EK in Almere zou dit jaar het zaalhockey echt opgepakt worden. Maar helaas, zoals al de jaren ervoor heb ik weer geen plezier kunnen hebben aan de zaal. Het is alsof de bond zijn ogen en oren sluit voor negatieve geluiden. Zij hebben er alles aan gedaan en mede door verschillende factoren kon er dit jaar geen betere competitie opgezet worden dan wat er nu voor handen was. Dit was de enige oplossing. Men zit met de internationale kalender, schoolvakanties en vrije dagen van de bondswerknemers. Al met al, beter dan dit kan het niet worden!

Ik kan de reactie van mevrouw Fleuren nog herinneren naar aanleiding van een open brief van een tweetal coaches, Haantjes en Dirks. Fleuren reageerde er nogal ontstemd over. Men zou het verkeerd hebben. Spelers willen geen lange winterstop en niet langer in de zomer doorgaan. Maar als Fleuren eens in de zaal kwam kijken dan kan ze de geluiden horen van de spelers die wel in de zaal staan. Vaak wordt erg geklaagd over het tijdsbestek waar de competitie in afgewerkt wordt. Geen tijd om te wennen en als je een kleine blessure hebt, kan je wel je hele competitie vaarwel zeggen. Er moet een einde komen aan deze laconieke houding van de bond. Het zaalhockey is een attractief spelletje en dient niet in een maand gepropt te worden. Je ziet het aan alle factoren erom heen. Spelen in Arnhem, wat op zich helemaal niet verkeerd is, maar als de eerste wedstrijden om 11.00 uur zijn en de laatste om 19.00 uur, mankeert er toch wat aan je inzicht. Dit is GEEN manier om het te verkopen aan de spelers. Die zetten zich ontzettend in en krijgen er niks voor terug. Het zijn de spelers die de competitie proberen te maken, maar als zij 2x een dubbelweekend voor hun neus geschoven krijgen, kan je niet verwachten dat iedereen er een goed gevoel aan overhoudt!

Het mag toch niet zo zijn, nu de Nederlandse teams minder presteren, daar de energie in gaat zitten? Prima om een trainingsstage in het buitenland te doen, maar dit mag niet ten koste gaan van anderen. Want iedereen die lid is van de KNHB hoort toch dezelfde rechten te hebben? Waarom moet iemand die minder hoog speelt de dupe zijn van de internationale kalender? Het kan toch niet dat er een nietszeggend toernooi (ik noem de Rabo Trophy) voor het belang van de eigen competitie gaat?

Het is al vaker geopperd: als het eindelijk lekker weer wordt, stoppen we er alweer mee. In de horeca denkt men toch ook niet; “hmm, nu is het lekker weer, laten we van deze dag genieten. We sluiten de tent en komen weer terug als ’t mooie weer voorbij is”. Nee!! Clubs gaan beter draaien, maken meer omzet. En wat zegt de bond? “Ja maar…. De de de .. uh uh, schoolvakanties”. Ook onzin, want de schoolvakanties beginnen echt niet in mei!

Het is schandalig dat de bond het niet eens probeert! Zijn ze bang om de fout in te gaan? Ga mee met je tijd en als je het niet probeert zal je nooit de innoveren! Kom in actie en wordt geen stoffige bende.

Reageer