Ingezonden: Vogels blij dat er geen wintertransfers zijn, maar…

Guus Vogels op Hockey.nl: “Ik vind het prima dat we in het hockey die wintertransfers niet hebben. Ik werd er soms al niet goed van als ik zag wat er in de zomer gebeurde. Spelers met zaakwaarnemers die langs vijf, zes clubs gaan. Dan verlies je een beetje de realiteit uit het oog.’”

Natuurlijk heeft Guus gelijk als hij op deze ‘gekte’ wijst in een sport die een wereldsport is in een paar landen. Toch vergeet Guus mijns inziens dat er nog een aantal andere redenen kunnen zijn waarom dat wel zou moeten kunnen. Door het systeem van de spelerslijsten van de KNHB is het onmogelijk voor een speler om van club te veranderen en soms zou dat voor die speler belangrijk kunnen zijn. Clubs gebruiken nogal eens bij hun lobbywerk het feit dat er in het team Oranjespelers zijn en proberen dan vooral jonge spelers over te halen bij hen te komen spelen omdat dat hun kansen om in Oranje te komen groter zijn. Maar… heel vaak halen die spelers het eerste team niet en worden zij naar het tweede verwezen. Voor die ambitieuze jongere spelers zou een overstap naar een ander team, of zelfs naar de Overgangsklasse veel aantrekkelijker zijn voor hun ontwikkeling. Kan dus niet.

Voor clubs met veel blessures of degradatiezorgen zou het aantrekken van een of meer spelers een mogelijkheid zijn om zich te versterken. In de voetbalsport en ook andere sporten bestaat die mogelijkheid wel. Ik heb in het verleden vaker een lans gebroken voor een extra transferperiode, maar de KNHB blijft helaas doof voor dit soort argumenten. Waarom niet binnen de HHCV en de KNHB een werkgroep samengesteld om dit tenminste eens serieus te bestuderen? Heren… doen!!!

Sascha Tamarinof

Comments (1)

  1. That’s way more clever than I was expetincg. Thanks!

Reageer