Ingezonden: Het gaat om je prestatie, niet om je relatie! – Hoofdklasse Hockey Nederland

Ingezonden: Het gaat om je prestatie, niet om je relatie!

International Marilyn Agliotti heeft in Helden Magazine, dat gister verscheen, kritiek op de hockeywereld die in haar ogen te passief omgaat met de emancipatie van homoseksuele spelers.  ‘Naar mijn mening heeft de hockeywereld er vrede mee dat er lesbische speelsters zijn, zolang ze op de achtergrond blijven’, zegt de sterspeler van Oranje-Zwart in Helden.

Wat mij betreft een vreemde conclusie. Wat zou Marilyn bedoelen met zolang ze op de achtergrond blijven? In de (dames) hockeywereld lopen veel meer ‘stelletjes’ rond die op geen enkele manier binnen de hockeywereld op een andere manier behandeld worden dan dat de hetero-hockeydames. Of je nu lesbisch, hetero of homo bent, niemand loopt met die geaardheid te koop. Moet je dan, zoals Marilyn dat blijkbaar wil zien, met die geaardheid op de voorgrond treden? Niemand neemt aanstoot binnen de hockeywereld aan een lesbische of een homofiele relatie. De hockeywereld is wat dat betreft een afspiegeling van de gewone wereld. Leven en laten leven, en als mensen van hetzelfde geslacht van elkaar houden is dat prima, wordt dat geaccepteerd en hoeft daar wat mij betreft geen bijzondere aandacht aan besteed te worden! Per slot van rekening wordt je binnen de sport beoordeeld op je prestaties en niet op je relaties!

Sascha Tamarinof

Comments (1)

  1. john coxon

    Soms denk ik dat in veel sporters moeten zich concentreren op wat zij het ​​beste doen en niet hun mening als ze geen enkel bewijs aan te bieden. In al mijn ervaring heb ik nog nooit tegengekomen de aard van de discimination ze of spreekt in het spel.

Leave a Reply