Ingezonden: Ja hoor, daar gaan we weer!!

Triest zoals de KNHB handelt m.b.t. het nationale en internationale zaalhockey. Het nationale Hoofdklasse zaalprogramma wordt door de bond al in een onmogelijk korte tijdsspanne gepropt en gelukkig hebben we maar een weekeinde gehad dat er afgelast moest worden, anders zouden we weer halve operette-wedstrijdjes op een zaterdag hebben moeten spelen.

In de landen rondom ons heen, Engeland en Duitsland, wordt het zaalhockey door de bonden veel professioneler aangepakt en bekwamen de internationals zich in de zaal steeds verder en verfijnen zij hun techniek. Alom is het bekend dat je in de zaal de individuele techniek kunt verfijnen. Zou het niet zo kunnen zijn dat de Engelse, Australische en Duitse internationals ons steeds meer gaan overvleugelen doordat zij wel in de zaal uitkomen?

Nee, dat ziet men blijkbaar niet. De KNHB blijft maar volharden in het verbieden aan veldinternationals om internationaal uit te komen in de zaal. Nu wordt het ook weer aan Jeroen Hertzberger en Marcel Balkestein verboden om met Robin Rösch, die daarom verzocht had bij de KNHB, mee te doen aan het WK Zaal in Polen, net nu Nederland gepromoveerd is naar de A-groep.

De stoere taal van technisch directeur Bert Bunnik liegt er niet om. Het beleid wordt niet gewijzigd! Bert Bunnik: ‘De situatie blijft zoals hij is. We vinden het niet opportuun om de situatie te wijzigen. Jeroen en Marcel worden dus niet in een later stadium aan de selectie toegevoegd.’

De KNHB blijft met andere woorden vasthouden aan een ingezet beleid. Heel consequent, dat wel, maar…hadden ze dat met de kortelings ontslagen bondscoaches (dames en heren) nu ook maar gedaan. Maar dan kan het blijkbaar wel…….

Sascha Tamarinof

Comments (2)

 1. Natuurlijk heeft Sascha helemaal gelijk,
  Hockey is Hockey of het nu buiten of binnen is maakt toch geen verschil.

  de bond is even vergeten dat Jeroen uit “Austria” komt (de huidig europees kampioen indoor) en vorig jaar op de EC1 indoor nog een van de topscoorders was en dat Marcel begonnen is bij het Nederlands zaal team.

  er zijn 2 of 3 gasten van het Ned 11 tal die een toegevoegde waarde hebben bij het Ned zaal elftal.

  ik vraag mij al jaren af waarom nederland toch als enige land niet mee gaat in de trend dat hockey hockey is binnen of buiten, waar alle andere landen dit wel doen. Engeland gebruikt het voor het beter maken van de spelers (de organisator van de olympische spelen zou toch heel dom zijn als het niet goed zou zijn om te gaan zaalhockeyen?) Duitsland speelt zowel met de veld en zaal ploeg op het WK met op beide vlakken de spelers die beter zijn op de desbetreffende ondergrond.

  de bond zou ook alle Spelers van het Nationaal Zaalteam uitnodigen voor een gesprek over de toekomst na het afgelopen EK in eigen land. maar hier is natuurlijk nooit iets van gekomen. dus laat mij raden waarom er vele speler gestopt zijn? zo serieus nemen ze het dus.

  zaalhockey is een fantastichse sport, maar volgens mij heeft de KNHB er niets van geleerd na de afgelopen 2 EK’s in eigen land. de tribunes zitten vol, mooie goals, technische hoogstandjes en niet 1 speler die er slechter van is geworden.
  een blessure buiten of binnen kan overal gebeuren. dus dat kan toch niet de reden zijn?

  de KNHB moet eens wakker worden wat voor een mooi spelletje zaalhockey is, de competitie weer laten spelen zoals vroeger en de mensen laten spelen waar ze voor betalen. want ondanks dat vele leden van de bond contributie moeten betalen voor de indoor competitie, word het toch ook tijd dat al die liefhebbers waar krijgen voor hun geld?

  daarbij bepaald dus ook de KNHB dat deze internationals niet mogen hockeyen op het vlak wat ze leuk vinden. ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat de heer van Ass in de weg gaat staan als hij ziet welke andere toppers er op het WK allemaal bij zijn.
  Mvg

 2. En dan het argument van technisch directeur Bert Bunnik ook nog: “Als Hertzberger en Balkestein later met de selectie mee zouden gaan doen waren er mogelijk ook onevenwichtigheden ontstaan in de groep. Dan denken spelers, die al langer bij de selectie zitten; ‘misschien val ik, doordat er spelers bijkomen, wel af.’

  Nou en!!? Een vertegenwoordigend team hoort in de sterkste samenstelling naar een evenement te gaan. En ja, dan vallen mindere spelers af. Zo gaat het er bij een selectie aan toe.

  Zou Bert Bunnik tegen Paul van Ass zeggen: “Beste Paul, ik heb liever niet dat je nog spelers bij de Oranjeselectie haalt, want dan gaan andere spelers misschien denken: ‘misschien val ik, doordat er spelers bijkomen, wel af.’

  Ik krijg bijna tranen in de ogen van dit empatische, menslievende (non-)argument van Bert.

Reageer