Ingezonden: KNHB, kies voor de eerste klassen!

Door de fusie van Forward en Tilburg komt er voor komend seizoen plotseling een plaats vrij in de heren Overgangsklasse. Het wordt nog erger. Sterke geluiden komen uit het Rotterdamse dat de HC Rotterdam satellietclub Aeolus de nek wil omdraaien. Dit zou betekenen dat er in de heren OVK nog een plaats vrijkomt en ook in de dames OVK komt er een plaats vrij. Wat mij betreft een heel vreemde zaak, maar goed die moet opgelost worden.

De KNHB zal moeten gaan beslissen hoe dit op te lossen? Een extra play-off tussen de degradanten uit de OVK’s en de nummers 2 uit de eerste klassen? Natuurlijk zullen de OVK-degradanten graag zien dat dit scenario gevolgd wordt. Voor mij is het echter duidelijk dat dit niet moet gebeuren.

Als je laatste wordt in de OVK dan degradeer je en dan mag er geen ontsnappingsmogelijkheid zijn. De geluiden dat de nummers 2 uit de eerste klassen niets in de OVK te zoeken hebben gaat in ieder geval wel op voor de degradanten uit de OVK’s. Die hebben bewezen dat ze te licht waren voor de OVK.

Van de nummers 2 uit de eerste klassen zul je dat (nog) niet mogen beweren. Die hebben in een lange competitie vaak bewezen weinig onder te doen voor de kampioenen uit die eerste klassen en zouden in de OVK’s wellicht goed mee kunnen komen, wellicht ook niet, maar wat mij betreft hebben zij meer recht om een play-off te mogen spelen dan de degradanten uit de OVK’s.

Dus KNHB neem een wijs besluit en kies voor de eerste klassen!

Sascha Tamarinof

Comments (2)

 1. the special one

  laatste in de OVK is degraderen… Eens!
  1e worden in de 1ste klasse is promoveren, simpel…

  11de in de OVK is degraderen en 2e worden in de 1ste klasse is niet promoveren, lijkt ook simpel maar hier moeten we dus wat op vinden!
  Waarom zou dan de ene partij MEER recht hebben om iets te krijgen wat ze eigenlijk niet verdienen???
  Ik vind dat echt pure willekeur.

  Gewoon eerlijke playoff’s om 1 plekje in de OVK tussen de nummers 11(OVK) en de nummers 2(1ste): moge de beste winnen!!!

 2. Ben het eens met de the special one; nummer 12 degraderen en nummers 11 play off’s tegen de twee beste nrs. indien er er slechts één plek vrijkomt; de nrs. 11 tegen elkaar en de verliezer tegen de beste nr 2. In de OVK A kan een club 11de worden met zomaar 16 punten, dan ben je best OVK-waardig

  Interessant wordt; wanneer kan je deze wedstrijden spelen? Wanneer is de fusie en de beëindiging met Aeolus definitief? Zometeen is dit niet tegelijk….. en speel je dit in Augustus met een andere (sterkere of zwakkere) selectie….

Reageer