Ingezonden: Marktplaats 8 mei 2011…

“Marktplaats 8 mei 2011; Gratis af te halen, 22 spelers zonder club zoeken nieuw baasje.”

Sinds vorig seizoen is het onrustig over het voortbestaan van Aeolus. Maar toen plots de heren van Aeolus geen pot meer verloren na de winterstop, werd het minder. Er was zelfs bijna een verrassing in de maak. Aeolus speelde om een plaats in de play-offs. En daar werden grapjes over gemaakt: “Volgend jaar tegen grote broer in hun stadion?!” Helaas en misschien wel gelukkig voor Rotterdam, vonden de mannen van Aeolus hun Waterloo. Iedereen lovend over hetgeen wat was neergezet en nog meer over het feit dat zij dit met maar twee keer per week trainen en totaal geen enkele vergoeding of iets in die richting dit konden bereiken. Je zou je bijna afvragen wat er uit deze groep gehaald kon worden als zij vaker zouden gaan trainen…

Maar dit jaar, het succes van vorig jaar is voor een aantal een mooi eind station. Zij maken plaats voor nieuwe en jongere jongens. Nieuwe ploeg, her en der verschuivingen in posities. Het gaat allemaal iets moeilijker dan vorig jaar. Maar dan nog staan ze op een “oké” 4e plek, achter Schaerweijde, Push en Rood-Wit. Ploegen die een hele club achter zich hebben en zich altijd gesteund voelen. Daar staat Aeolus dan net onder. Misschien niet altijd even leuk, maar die realiteit is er wel. En nu blijkt het weer onrustig achter de schermen. Afgelopen dinsdag kregen zij te horen dat de stekker er misschien uit getrokken wordt! Aeolus kost te veel geld, ze belemmeren de doorstroom naar het eerste, het tweede elftal staat op degraderen. Talloze excuses lijken zich samen te voegen tot een grote donkere wolk die steeds dichterbij komt.

Hoe kan het dat een team:
…dat vorig jaar om de play-offs speelde,
…maar twee keer in de week traint,
…om 21.00 pas het veld betreed,
…van het veld komen als iedereen als thuis is,
…terwijl er 3 watervelden liggen,
…hun eigen benzine betalen
…hun eigen spullen moeten kopen als het kapot gaat,
…geen eigen kleedkamer heeft,
…geen ondersteuning, respect, waardering of erkenning krijgt,
…wel eigen sponsors wil aanbrengen maar dat dat niet gehonoreerd wordt,
…moet wijken voor (tegenstanders van) Rotterdam,
…geen eigen club heeft,
…maar wel contributie aan Rotterdam betaald,
…in de steek gelaten wordt?!?!

Er staan straks 22 mannen en 22 vrouwen op straat.. Wie biedt? Gratis en voor niets af te halen op Rotterdam. Aanstaande donderdag wordt duidelijk hoe het er voor staat. Krijgen wij hopelijk duidelijkheid.

Comments (3)

  1. floootjuh95

    Belachelijk! Inderdaad, als de eerste teams vorig seizoen al onderaan bungelden, is het een ander verhaal, maar juist investeren in dit team, is alleen maar een versterking voor het Nederlandse hockey. En als er spelers zijn die op straat komen te staan? Bij Groningen Heren 1 kun je altijd terecht! Studentenstad, en eigen kleedkamer, en geen eigen benzinekosten, en waterveld, en eerder beginnen met trainen. Maar dat is alleen maar een tip! Ik hoop het beste voor Aeolus!! Duim voor jullie!

  2. Iman Trafo

    Hoe klein kan zo’n grote club als Rotterdam zijn? Vormt Aeolus een bedreiging? Twee stevige OVK-teams laten vallen? Een schande!

  3. Bizar gewoon! Dat ze zo aan de kant worden gezet door hun club terwijl ze bij de top van de overgangsklasse horen!! Geloof dat er veel clubs willen ruilen. Misschien kunnen zij Aeolus onderdak geven?!

Reageer