Ingezonden: Ode aan de beste zaalhockeyster!

Het seizoen is voorbij en wat een mooie afsluiting gister. Allerlei wedstrijden op hun eigen niveau, verschil van dames en heren, van wedstrijden voor de landstitel, tot het (niet) degraderen uit de Hoofdklasse. Alles was aanwezig. Naar mate de finales begonnen werd het steeds drukker. Mooie ambiance, mooie sport.

Even dromend tussen de mannen finales door, kijkend naar de vrouwen wedstrijdjes. En dan gebeurt het! Plots wordt ik wakker geschud… Weergaloze acties, trucjes zoals je die alleen bij mannen ziet. Het inzicht van een zeer ervaren speelster, de rust, het gemak van spelen, de ontspanning. Ik kijk met open ogen naar de acties van een speelster die het weer interessant maakt om naar dameshockey te kijken.

“Ja gaaaaaan”, hoor ik mezelf roepen terwijl ik luid mijn handen in elkaar sla. “Nog een keer”. Eén speelster draait weer drie tegenspeelsters het bos in. Haar coach noemde het al de beste speelster van de competitie. En terecht! Dit is wat ik wil zien: acties, trucjes, inzicht in het spelletje.

Nee! Het is niet één van de oudjes, Dijkstra/Schopman. Daarvan dacht ik vaak; Ga terug naar de bank, stuur de jonkies aan vanaf de zijkant. Nee, en ik was vast niet de enige, Maike Stöckel! Zij was de x-factor om naar te kijken! Daar waar Dijkstra en Schopman heel ervaren overkomen, staat een kleine 26-jarige Duitse die laat zien hoe het spelletje gespeeld dient te worden. Naast de rust die haar oudere collega’s ook hebben, heeft zij het diepere inzicht in het spelletje. Ze denkt verder vooruit en is, in tegenstelling tot de andere, veel beter in staat om dit spelletje te spelen!

Vandaar een ode aan de beste speelster van dit seizoen! Weergaloos om te zien hoe zij tegen KZ driekwart van de zaalinternationals het nakijken geeft. En dan als klap op de vuurpijl voor het eerst in de geschiedenis de play-offs haalt met HDM en dan ook nog eens een medaille ophaalt! HELDIN! En hopelijk tot volgend jaar!!

Comments (1)

  1. multskets

    wat ik zocht, bedankt

Reageer