Ingezonden: Soap bij hockeybond compleet

Helaas voor hockeyend Nederland is de soap van de bond compleet

Na de fraaie manier waarop de heren hun coach verloren wordt nu de botte bijl bij de dames gehanteerd. Ook nu vertellen speelsters verbaasd en onaangenaam getroffen te zijn, natuurlijk wel in de juiste bewoordingen want je plekkie kan zo maar vergeven worden. Stuit vooral de bond niet tegen het hoofd ook al moet daar toch zo langzamerhand een zeer dikke plaat voor zitten. Weer ligt het aan een ander en vooral niet aan de bond. Doodmoe wordt ik als ik de Bobo’s op tv en in de krant hun verhaal zie en hoor doen. Ze wisten zowel bij de heren als bij de dames dat er in de aangestelde coaches bepaalde dingen wel en niet aanwezig waren, maar na een poosje -als de resultaten volgens de pluchezitters niet voldoende zijn- zijn de mindere kwaliteiten ineens zóoo belangrijk dat er een wisseling van de wacht moet komen. En ook nu weer, zelfs na aandringen van Kruis om het dinsdag bekend te maken zodat hij bij zijn achterban de zaak als eerste kan vertellen weet de Telegraaf het als eerste te vermelden. Dus ook nog een lek bij de bond???

Wiens vriendje zal het deze keer worden???? Met of zonder trainingsdiploma??? Dat was toch wat de bond van ons clubs verlangde om de sport naar een hoger plekje te tillen??

Misschien moet de bond eens gaan werken aan een goed topsportcultuur, waarin speelsters en spelers goed gecompenseerd worden voor de vele tijd die in hun hockey gaat zitten. Zolang er van de geselecteerde spelers en speelsters een maximale inzet geëist wordt, is dat het minste wat de bond voor team en begeleiding kan doen!

Weet nog hoe druk de KNHB bezig was toen Erica Terpstra zich kandidaat stelde voor de functie van voorzitter van het NOC, hoe druk men Bolhuis naar voren schoof en nu weer een oud voorzitter van een hockeyvereniging voor 2028, dat alles om maar vooral op alle plaatsen de vinger stevig in de pap te hebben.

Stop al die energie eens in de sport die jullie vertegenwoordigen en zorg voor een goed en degelijk topsport en breedtesportbeleid met keuzes waar hockeyers zich in kunnen vinden. Een open en eerlijk beleid zonder vriendjes en kennissenpolitiek. Een beleid wat ten goede komt aan het Nederlandse hockey, een snel groeiende sport in ons land, een fantastische sport, maar met een bond die nog steeds leeft als een elitaire dictator.

Een hockeyfan

Comments (2)

  1. Indeaanval.nl

    Interessante visie. Op https://www.indeaanval.nl/aan-het-kruis-genageld-door-de-knhb/ lees je een andere visie 😉

  2. Janneke Schopman is de enige die ik kan bedenken alleen die zal niet zo snel weggaan bij SCHC, of een coach die niet clubgebonden is en ook geen binding heeft met clubs maar dat wordt een moeilijke misschien moet de bond eens af van bekende namen en een geheel onbekende coach aanstellen die blank kan beginnen! Ze hebben daar in Nieuwegein toch wel een data bank met trainer/coaches?? Maar wie weet wie ze uit de hoge hoed toveren misschien wel.
    Ik wilde wat cynisch neer zetten maar doe dat niet want wie weet verrast de KNHB ons met een naam waar iedereen mee kan leven ook al is dat hopen tegen beter weten in 🙂

Reageer