Ingezonden: Wat is er toch aan de hand bij de dames van HDM?

Een simpel berichtje: “Wessel Verhoeff stapt op bij de dames van HDM”. Dan krab je je toch wel even achter de oren. Hoe kan dat nou? Wessel Verhoeff voor het tweede seizoen actief bij de dames van HDM en nog succesvol ook. Eerst handhaving in de Hoofdklasse en dit seizoen brutaalweg meedraaiend in het linkerrrijtje. Dan stap je toch niet op? Dan laat je je team toch niet in de steek? Daar moet meer achter zitten.

Als oprichter van Hoofdklassehockey.nl en mijn netwerk probeer je dan te acherhalen wat er aan de hand is. Betrokkenen weigeren commentaar te geven, dus dan ga je een stapje verder en probeert meer te weten te komen. En dat is gelukt. De wandelgangen reppen over een moeilijk coachbare speelster die zo’n dominante rol binnen het team speelde dat het voor een coach moeilijk wordt om zijn stempel op het team te drukken.  En aangezien speelsters een kapitaal vormen binnen een vereniging is het ook niet mogelijk om een ultimatum te stellen aan bestuur. En wat doe je dan? Dan stap je op. Dat deed Wessel Verhoeff. Hij zag blijkbaar geen andere uitweg.

Wat mij betreft jammer. Maar we hebben dit soort zaken eerder zien gebeuren. Indertijd bij Amsterdam, zelfs bij Oranje zijn in het verleden dit soort zaken voorgekomen. Vaak zijn het spelers of speelsters die aan het kortste eind trekken, nu was het een coach. Jammer, jammer.

Sascha Tamarinof

Comments (6)

 1. Indeaanval.nl

  Goed speurwerk Sascha. Ga je ons ook nog vertellen wie die moeilijk coachbare speelster is of moeten we dit maar raden op grond van de voorbeelden (Amsterdam en Oranje) die je noemt? 😉

  Vriendelijke groet,
  Koen Schunselaar – http://www.indeaanval.nl

 2. alleen de naam Laren ontbrak…

 3. heel jammer dat nu zo nadrukkelijk wordt geinsinueeerd dat het vertrek van WV met (de komst van) MvG van doen heeft. dat is namelijk niet zo.

  WV had vorig seizoen de handdoek al willen gooien, maar hoopte een frisse start te kunnen maken. vorig seizoen speelde MvG nog niet bij hdm en het gevoel van onbehagen bij WV dateert dus al van vóór haar komst.

  het is mogelijk dat (de mondigheid van) MvG hem ermee heeft geconfronteerd dat hij ook dit seizoen de groep nog altijd niet volledig onder controle had (zoals hij overigens zelf ook bevestigd), doch MvG is nadrukkelijk niet de oorzaak van het vertrek van WV.

  wellicht volgende keer betere gangen bewandelen en hoor-wederhoor toepassen, anders dreigt deze site haar geloofwaardigheid snel te verliezen.

 4. hallo allemaal,

  Jammer dat er getweifeld wordt aan Sascha’s onderzoek/resultaat!
  Onze eerste indruk ligt op hetzelfde vlak. Dat men nu niet meer met Sascha’s onderzoek mee wilt werken zegt meer vover de betrokkenen als over Sascha’s conclusie.
  Het is wel vreemd dat MvG nu bij HDM speelt en er dit gebeurd!!???
  Wessel was de juiste man op de perfecte plek, en MvG had tijdens het afgelopen seizoen al zeker haar “contactjes” gelegd zoals al eerder bij voorgaande verenigingen….
  Wessel bedankt en veel succes in de toekomst.
  Sascha ook jij bedankt voor al je inzet en dit bericht,
  Dikke kus
  Elly

 5. Waarom al dit gespeculeer? Laat het zoals het is, de ware aard wil men niet geven. Of is zoals het gegeven is. Niet altijd ergens je neus insteken. En als dit straks bij een van jullie gebeurd, kan het opeens niet.

  Zij brengen het nieuws zo als ze dat deden/doen. Er hoeft niet gelijk een gerucht op gang te worden gezet die de reputatie van spe(e)l(st)ers op het spel zet. Dit gebeurd te vaak en laat je eens van een goede kant zien. En dat betekent niet altijd het onderste naar boven halen als dit iemand (coach, speler, oid) slechte kant laat zien. Want wees nou eerlijk, zo erg en belangrijk is dit toch niet?

 6. multskets

  Bedankt voor de interessante informatie

Reageer