Nieuwe column van Jesse Mahieu & Timme Hoyng: Dagje Artis

Pinoké-sterren Timme Hoyng en Jesse Mahieu schrijven geregeld een column voor Hoofdklassehockey.nl over het hockey in Nederland. Timme fotografeert, geeft deze door aan Jesse die er vervolgens iets over schrijft met een verrassende column tot gevolg!

Hieronder hun nieuwe column over het winterse weer in Nederland.

Dagje Artis

Foto © Timme Hoyng

Tsja, daar zit hij dan. Een zwarte Jaguar uit de Andes. Vorig jaar ook al meegemaakt, maar het blijft een vreemde gewaarwording. Sneeuw. Hij kijkt vanuit zijn kooi en denkt. Naar binnen moet-ie! Elk stapje doet een rilling vanuit de kussentjes van zijn voet zijn schouder in schieten. Hij kijkt naar de onderkant van zijn klauw die spastische trekken vertoont. Met zijn tong likkend aan het eelt stelt hij vast dat het min 7 is. Zitten en blijven zitten. Wachten tot de gure kou die aan het zicht voorbij gaat wegtrekt.

Op de hockeyvelden ligt een dik pak sneeuw. Geen hockey dit weekend. De eerste seizoenshelft is over. We kunnen weer met korte mouwen spelen in de zaal, een warming-up is eigenlijk niet meer nodig want warm ben je al. Een beetje rekken en strekken tijdens een kletspraatje en hup, de vloer op.

De Jaguar denkt nog steeds. Kou? Alleen onder de voeten. Zijn bontje houdt hem lekker warm. Toch draait hij zich om en verdwijnt in zijn binnenvertrek. Eigenlijk doen wij hetzelfde.

Geschreven door: Jesse Mahieu

Reageer