Play off kandidaten bekend!

Dankzij bondscoach Herman Kruis hoeft de competitie niet meer gespeeld te worden en kunnen we seizoen 2010-2011 lekker kort houden. Amsterdam, Den Bosch, Laren en SCHC kunnen zich gaan opmaken voor de play off’s en de rest van de teams mogen een lootje trekken wie er niet rechtstreeks degragdeerd naar de Overgangsklasse. Het gat met de Overgangsklasse is inmiddels zo groot geworden dat de play out wedstrijden niet meer hoeven worden gespeeld en MOP krijgt gewoon een vrijkaartje, voor goed gedrag, om het seizoen erna mee te mogen doen.

Wat een brillant en doordacht plan! Ontneem de spelers hun vrijheid rustig na te denken en af te wegen wat ze volgend jaar willen doen, zet de vrijwillige clubbesturen onderdruk hun onderhandelingen snel te voeren en zorg ervoor dat iedereen onoverzichtelijke haastige beslissingen gaat nemen. Stel een tijdsklok in, want dat is de manier om rust in je ploeg te krijgen!

Iedereen heeft inmiddels gehoorzaamd en zich aan de “deadline” van 7 juni gehouden. Zo ook de “nieuwe” stagespelers van Oranje. Het resultaat, iedereen speelt (behalve Agliotti en 3e keeper van Vliet), voor een van de vier boven genoemde clubs. Dat zijn 24 spelers van 4 clubs, gemiddeld 6 per elftal dus. Ik heb er nu al zin in, in die Dames Hoofdklasse volgend jaar!

Waarom ziet de bond niet dat deze tunnelvisie er langzaam voor zorgt dat mensen geen zin meer hebben. Dat er een leegloop ontstaat en het niveau alleen maar achteruit gaat? Waarom begrijpt de bond niet dat je niet van boven naar beneden moet kijken maar van beneden naar boven. De basis van je kwaliteit is je ondergrond en niet het topje van de piramide.

Ik denk Laren trouwens.

Ab van der Wouden

Reageer