Wat goed is, komt snel

Laurien Leurink was 15 jaar toen ze voor het eerst mee mocht doen met Kampong Dames 1. De dag voor haar 18e verjaardag werd ze door bondscoach Max Caldas meegevraagd naar Zuid-Afrika voor een drieweekse oefentrip. Wat goed is komt snel, gaat op voor deze Bunnikse.
Niet alleen op het veld maakt Leurink indruk. In de eerste zaalwedstrijd scoorde ze vijf keer. “Het is super om in de winter binnen te hockeyen, zeker als ik zo vaak scoor. Maar in de zaal word ik een betere hockeyer. Binnen zijn de ruimtes veel kleiner, het spel is daardoor technischer en daar leer ik veel van.”
Tijd om te genieten van de goals heeft Leurink amper, want naast het hockey, doet ze eindexamen gymnasium. De volgende toetsen heeft ze in februari, direct na de oefentrip in Zuid-Afrika. “Het is hard werken om school en hockey te combineren. Door het hockey mis ik veel lessen. Qua hockey was het de afgelopen tijd even wat rustiger en had ik wat tijd om alle schoolachterstanden in te halen. Mijn school vond het trouwens goed dat ik nu weer drie weken les mis. Mijn school zei je hebt als zoveel lessen gemist dat dit er nog wel bij kan.”
Bron: De Telegraaf

Reageer