Aangetrokken ervaring doet dames van Kampong goed


Kampong-coach Stijn van Roosendaal is buitengewoon in zijn nopjes met zijn ervaren aanwinsten. Keepster Floortje Engels, de Zuid-Afrikaanse Marsha Marescia en de Duitse Julia Müller brengen zo veel ervaring en kwaliteit met zich mee dat Kampong dit seizoen uitstekend presteert.
Na acht wedstrijden staan de Utrechtse dames op een keurige vierde plaats. In het AD legt Van Roosendaal uit waar het verschil in zit. “Zonder dat trio speelden we vorig jaar vaak goed, maar wonnen we niet. Nu pakken we dit soort potjes wel.” De balans in het team is dit seizoen goed vindt de coach: “Kijk, elke gezonde hoofdklasseploeg heeft een aantal toppers in het team. Dan heb je daaronder een middengroep met cultuurbewaarders. Dat zijn de meisjes die uiteindelijk bepalen hoe hard er wordt getraind. En dan kunnen de jonkies zich daar weer aan optrekken.”
Of Kampong de vierde plek vast kan houden zal de komende tijd moeten blijken als de wedstrijden met directe concurrenten MOP en Laren op het programma staan.
Foto: Maurice de Wert

Comments (5)

  1. Kzie die foto en denk: wat is t op Kampong toch lelijk geworden. en dan bedoel ik ’t complex. door weghalen van die bomen krijgt ’t soort poldersfeer, een Vinex-locatie. en dan heb je straks ook nog een sneltram langs de velden lopen. ook fraai uitzicht en dito gelawaai. kan er niet een mooie schutting neergezet worden? wel knap van dames (en heren) van kampong btw. topteams, nu nog zorgen dat entourage net zo wordt.

  2. vreselijk ongezellige omni vereniging

  3. @Stick, ik neem aan dat jij lid bent geweest van de omni vereniging Kampong ?? Zoniet hoe kan jij dan over Kampong oordelen ??

  4. Ongezellige saaie club

  5. complex staat voor de sfeer;ONGEZELLIG

Reageer