AD: “HGC-vrouwen klaar voor competitiestart tegen Ring Pass"

De vrouwen van HGC beginnen zondag aan de competitie. Voor het tweede jaar op rij komen de Gazellen uit in de overgangsklasse. Waar vorig jaar de doelstellingen nog voorzichtig werden uitgesproken, is coach Peter Taylor dit jaar duidelijk. Een plek bij de eerste drie en uiteindelijk promotie.
“Wij zijn een club met ambitie. Onze ambitie is promoveren,” vertelt Peter Taylor die voor het derde achtereenvolgende jaar bij HGC op de bank zit. “Ons eerste doel is om de promotiepoule te halen. Vorig jaar zijn we als zesde geëindigd. We bereikten knap de kampioenspoule, maar we waren nog niet klaar voor een terugkeer naar de hoofdklasse. We hadden niet het beste team. Dit jaar willen we het beter doen dan afgelopen seizoen.”
In vergelijking met afgelopen seizoen is Taylor een aantal vaste waarden kwijt geraakt. Zo zag hij aanvoerster Henriëtte Mansell naar Canada vertrekken en Dominique Fortuyn zoekt haar geluk in Barcelona. “Zij speelden al heel lang voor HGC, het is jammer dat ze er niet meer bij zijn, maar we hebben een aantal goede speelsters voor hen in de plaats gekregen. Als team zijn we nu sterker dan afgelopen jaar.”
Drie weken
De geboren Australiër bekent liever een wat langere voorbereiding te hebben gehad. Doordat enkele speelster later aansloten bij de groep, heeft hij zijn team uiteindelijk in drie weken klaar moeten stomen voor de competitiestart. “Het is niet ideaal, maar ook andere clubs hebben hier last van. Wij hebben goede en slechte dagen gehad. We moesten wennen aan elkaar en aan het systeem.”
HGC speelt komende zondag thuis tegen Ring Pass. Afgelopen weekend werd de finale van de T-Trophy nog verloren van hetzelfde Ring Pass. “Het resultaat vond ik niet interessant, maar de manier waarop we speelden was niet goed. Op papier hebben wij meer kwaliteit, meer ervaring. We hebben een aantal oud-hoofdklasse speelsters die het op zo’n moment moeten laten zien. Afgelopen zondag gebeurde dat niet. Zondag moet dat wel gebeuren. En daar twijfel ik ook niet aan.”
Net als HGC komt ook Klein Zwitserland zondag voor het eerst in actie. De afgelopen seizoen uit de hoofdklasse gedegradeerde Steenbokken, spelen in Voorburg tegen het gepromoveerde Cartouche.
Bron: AD/Mashall van Basten Batenburg

Comments (2)

  1. Komen jullie dit seizoen ook weer met wekelijkse voorbeschouwingen voor de Overgangsklasse?

  2. De Gazellen waren er klaar voor vandaag, een slechte generale repetitie afgelopen zondag bracht vandaag een overwinning van 6-0.
    Goed begin is het halve werk, op naar volgende week en de promotiepoule dames!

Reageer