AD: "In de breedte sterker"

HC Rotterdam is in de laatste fase van de voorbereiding beland. Morgen begint de vijfde editie van de ABN Amro Cup, waarvan de finales zaterdag en zondag bij HCR worden gehouden. “Een mooie test om te zien waar we staan,” aldus coach Reinoud Wolff, die in de aanloop naar de competitie veel personele problemen kende.
“We hadden gewoon weinig mensen,”zegt Wolff in het clubhuis van Rotterdam. Internationals Pirmin Blaak, Simon Child, Nick Wilson, Steve Edwards en Mark Knowles hielden rust na de Olympische Spelen en jeugd international Tristan Algera deed mee aan het Europees jeugdkampioenschap dat in Den Bosch werd gehouden. “Daar hadden we rekening mee gehouden maar ik had niet verwacht dat er nog een paar man zou wegvallen wegens blessures.”
Jan Hagemans brak tijdens een oefenwedstrijd een duim. Later die dag gleed hij uit. Doordat hij zijn val probeerde te breken, brak hij ook zijn andere duim. De middenvelder kan vier tot zes weken niet in actie komen omdat zijn beide handen in het gips zitten. Nieuwkomer Bjorn Kellerman heeft last van een hamstringblessure die hij vorig jaar opliep en miste ook een aantal trainingen en oefenwedstrijden. De grootste tegenvaller kwam toen bleek dat de pas aangetrokken strafcornerspecialist Timmo Kranstauber een operatie aan zijn knie moest ondergaan en voor onbepaalde tijd is uitgeschakeld. Wolff: “Als je negen spelers mist kun je weinig doen.”
Ondanks de vele afwezigen zegt de coach niet al te grote problemen te verwachten aan het begin van de competitie. Als vervanger voor Kranstauber werd SCHC’er Joost van den Berg aangetrokken. “De andere afwezigen hebben al eerder bij Rotterdam gespeeld en zullen dus weinig aanpassingsproblemen hebben. Ik hoop dus dat de instroom vrij geruisloos kan verlopen,” aldus Wolff.
De doelstelling voor komend jaar is landskampioen worden. “De verloren finale vand e play-offs van afgelopen seizoen smaakt absoluut naar meer,” zegt Wolff. Rotterdam raakte echter internationals Robert van der Horst en Roderick Weusthof kwijt. “Er zijn inderdaad twee toppers weggevallen. Maar met de komst van Knowles hebben we er weer een topper bij. Daarbij is de selectie een stuk breder geworden en zijn spelers meer aan elkaar gewaagd.” Wolff verwacht dat niet-internationals als Olivier Polkamp, Hidde Turkstra en Sjoerd Gerretsen, die afgelopen seizoen al stappen maakten, voor verassingen kunnen gaan zorgen.
Het speelsysteem van Rotterdam zal wel wat worden aangepast. “Als we afgelopen jaar onder druk werden gezet door de tegenstander, liep Van der Horst daar inzijn eentje gemakkelijk doorheen. Nu zullen we daar op een andere manier moeten uitkomen,” zegt Wolff. ook zal er midner zwaar op de strafcorner worden geleund. “Nu Weusthof weg is, gaan we proberen het één en ander meer ‘hockeyend’ op te lossen.”
Bron: AD

Reageer