AD: “Opnieuw nederlaag HDM”

De vrouwen van HDM zijn gisteravond tegen hun derde nederlaag in evenzoveel competitiewedstrijden aangelopen. Na het ruime verlies van zondag tegen Hurley, was ook vice-kampioen Laren met 4-2 te sterk. Na de 1-1 ruststand bleken twee momenten van onachtzaamheid uiteindelijk fataal voor de ploeg van Erik van Driel.
Waar HDM afwachtend aan de wedstrijd begon, trachtten de bezoekers de Haagse formatie direct onder druk te zetten. Net als HDM ging de nummer twee van vorig seizoen drie dagen geleden hard onderuit. Toch was het de thuisclub die de eerste kans kon noteren. Al na drie minuten mocht aanvoerder Pien van Nes van HDM aanleggen voor de eerste strafcorner van de wedstrijd. Echter zonder resultaat.
De thuisclub kwam in de beginfase maar moeilijk onder de druk van de tegenstander uit. Een mooie, snelle aanval met international Kim Lammers in de hoofdrol zorgde voor een 1-0 achterstand voor HDM. Voor de thuisclub bleek dit het sein het roer om te gooien. HDM verscheen frequenter op de helft van Laren, wat na 23 minuten spelen resulteerde in de tweede corner. Met een goed uitgespeelde variant zorgde Tarryn Bright voor de verdiende gelijkmaker.
“Vooral in de eerste helft was het alweer beter dan tegen Hurley. Na de 1-0 kwamen we goed terug. Afgelopen zondag lieten we het toen nog liggen. Als team hebben we er alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten,” vertelt Van Driel die vindt dat zijn ploeg tegen Laren een punt had kunnen pakken. “Zij slaan toe op het moment dat wij achteruit lopen. Zo staan we vijf minuten na rust toch weer achter.”
In totaal kreeg HDM liefst acht korte hoekslagen tegenover vier voor Laren, maar de buitenkansjes waren gisteravond niet aan de thuisclub besteed.
Van Driel zag zijn ploeg in fases goed spelen. Daar ligt volgens de eerstejaars coach ook gelijk het probleem. “Wij moeten proberen het hoge niveau langer vast te houden. Op trainingen zie ik het ook. Het gaat dertig minuten goed en vervolgens vijftig minuten niet. In bepaalde fases laten we het liggen, dan wordt het lastig punten pakken.”
Ondanks de recente nederlagen zit Van Driel niet bij de pakken neer. Voorafgaand aan het seizoen wist hij dat het een moeilijk jaar zou gaan worden.
Dealen
“Het is moeilijk elke keer met een nederlaag te dealen. Door teleurstelling is het lastiger om als ploeg verder te groeien. Maar ik houd zeker wel hoop. We moeten van zulke wedstrijden als vandaag leren. Hockeyend gaat het al een stuk beter dan in de eerste wedstrijd. We komen van heel ver, maar we moeten ook nog een heel eind.”
Bron: AD/Mashall van Basten Batenburg

Comments (6)

 1. Aardige wedstrijd zo te lezen van LMHC. Las bij vorige wedstrijdverslagen dat vooral de negatieve coaching in en buiten het veld opviel. Was dat gister ook het geval en dan met name bij Kim Lammers die een aantal jongere speelsters er zo nu en dan flink van langs geeft? Kon er zelf helaas niet bij zijn gister, maar dit lijkt me een interessant proces. Iemand die hier gister bij de wedstrijd iets van heeft gemerkt, zowel bij Lammers als bij andere speelsters?

 2. Wat is er mis mee dat een ervaren speelster een jongere speelster eens flink de waarheid zegt? Laten moet dezelfde ‘Bitchy’ mentaliteit krijgen als de Bosche dames,dat heeft Lammers vorig jaar zelf gezegd. Met elkaar ontzien wordt je geen betere ploeg. Het is juist goed om elkaar verbaal stevig aan te pakken en dat mag je ook van de coach verwachten.
  Is Lammers trouwens de nieuwe Captain en wie is de Vice Captain van Laren?

 3. @e.n. Niks mis mee, maar de manier waarop lijkt mij wel belangrijk. In plaats van iemand volledig de grond in te boren na een slechte actie, wat die persoon zelf ook wel doorheeft, is het mijns inziens belangrijker om aan te geven wat er beter moet, in plaats van wat er slecht was. Iets waar de andere ‘Lammers’ (Marc) in de hockeywereld een meester in is.. Lammers is inderdaad captain.

 4. Zullen wij gewoon lekker genieten van mooi hockey en de coaching in- en buiten het veld lekker overlaten aan de begeleiders van het team?
  Die weten het beste wat de ( jongere-)speelsters nodig hebben !
  Persoonlijk houd ik niet zo van die bitches als bijv. bij DB.
  Voor sommigen misschien effectief maar onprettig om te horen.

 5. @mama mia: zullen we de coaching overlaten aan begeleiding?
  en het dus ook niet meer hebben over effectiviteit en wat je wel/niet prettig vindt te horen 🙂

 6. @PHe : wat een leuke en vrolijke reactie.Daar word ik persoonlijk nu heel blij van….!
  Of mogen we het daar ook niet over hebben?

Reageer