Bart Looije: “Met dezelfde spelers op vrijdag en zondag” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Bart Looije: “Met dezelfde spelers op vrijdag en zondag”

In het AD komen coach Bart Looije en aanvoerder Frits Sträter van Schaerweijde aan het woord. Komend weekeinde staat er een dubbel op het programma voor de heren teams van de Hoofdklasse. Schaerweijde speelt vrijdag uit tegen Kampong en zondag staat de kraker tegen Voordaan op het schema.
De club uit Zeist staat op een tiende plek na drie wedstrijden. Het eerste punt werd afgelopen zondag gehaald tegen Pinoké. Waar Schaerweijde in de eerste helft nog niet veel uitstraalde kwamen ze na de rust heel anders de kleedkamer uit. “We waren in de eerste helft toch een beetje gespannen, omdat we twee wedstrijden nipt hadden verloren. We hebben elkaar in de rust in de kleedkamer even goed de waarheid verteld en gezegd tegen elkaar dat we moesten knallen, want dat kunnen we erg goed. Soms blokkeert iedereen een beetje, terwijl we gewoon moeten gaan met z’n allen. We zijn nu verder dan vorig jaar. Iedereen heeft een jaar hoofdklasse ervaring en we hebben als extra wapen een hele goede strafcorner,” aldus aanvoerder Frits Sträter.
Vrijdag speelt Schaerweijde tegen Kampong. Hier kunnen ze als underdog de wedstrijd ingaan. Helemaal na het punt dat ze van Pinoké hebben afgesnoept hebben ze meer vertrouwen gekregen.  Maar de wedstrijd van zondag is wellicht belangrijker, hier ontmoeten ze Voordaan die met nul punten onderaan staat. Een overwinning betekent uitlopen van de nummer twaalf. Bart Looije ziet Kampong als een wedstrijd waar ze niks te verliezen hebben: “We gaan spelen om te winnen en dan zien we waar het eindigt. Kampong heeft een levensgevaarlijke ploeg dus het zijn bonuspunten als we daar wat halen. Maar ik ga niet met andere spelers hockeyen, omdat we zondag tegen Voordaan spelen. We zijn fit.”

Comments (1)

  1. He Bart,
    Als je me nu alsnog op de lijst zet, doe ik vrijdag wel mee. Ben zo goed als fit.

Leave a Reply