AD: “SCHC blijft overeind in burengevecht met Kampong”

Hoewel de hockeysters van SCHC op eigen veld in het doordeweekse duel met Kampong aan het langste eind trokken (3-1), waren de ploegen behoorlijk tegen elkaar opgewassen. Alleen lieten ze vaker niet dan wel vloeiend en aantrekkelijk hockey zien.
Het was een wat rommelige partij hockey die de twee ploegen op het kunstgras van SCHC legden. Veel passes kwamen niet aan, of konden eenvoudig worden onderschept of geblokkeerd. Typerend daarvoor was het derde doelpunt van SCHC, vlak na rust. Claire Verhage blokte de bal bij een situatie waarin Kampong op het oog rustig en makkelijk kon uitverdedigen. Ze ging door, de bal werd via twee korte combinaties voor het doel gebracht en Renske Siersema kon van zo’n meter of acht de bal in het doel schuiven. Maar ook de treffer van Kampong was het gevolg van half werk aan Stichtsche zijde: een strafcorner werd goed gekeerd door keeper Inge Vermeulen – en dat was niet de enige keer dat ze dat deed – maar het wegwerken door SCHC was half, waardoor Dirkie Chamberlain met een droge push de bal in het doel werkte voor de 1-1. Kampong kreeg kort voor rust een tegenslag te verwerken toen oud-teamgenoot Roos Drost er met een onverwacht schot 2-1 van maakte.
Na rust leken de speelsters van SCHC wat meer urgentie in hun spel te leggen. Dat kwam het kijkplezier voor slechts 150 toeschouwers ten goede, en het leidde ook nog eens snel tot de 3-1 van Siersema. Evenals in de eerste helft herpakte Kampong zich enigszins en ging het opzoek naar de aansluitingstreffer. Ze kregen daarvoor zelfs nog drie corners. Kampong trachtte bij de derde hoekslag een variant, een hoge push, maar dat duurde allemaal te lang.
Een opsteker voor SCHC was dat jonkies als Dide Boelens en Maud Wever het goed deden, en dat Soledad Garcia weer kon meedoen, al duurt het nog even voor ze weer volledig fit is.
SCHC – Kampong 3-1 (2-1).
Bron: AD/Ingrid van der Elst

Reageer