AD: “Scorende teammanager”

Voormalig HCR-speelster Clair Visser werd als teammanager aangetrokken door haar oude club. Maar inmiddels speelt ze hele wedstrijden mee bij de overgangsklasser en was ze afgelopen zondag, in de met 3-1 gewonnen wedstrijd van stadsgenoot Victoria, met twee doelpunten bepalend voor haar club.
Het was volgens Claire Visser (31) de bedoeling dat ze alleen als teammanager bij de vrouwen van HCR zou gaan fungeren. “Dat was voorafgaand aan het seizoen wel het plan.” Maar tijdens de eerste training dat ze als manager aanwezig was op het veld begon het al te kriebelen. “Ik werd gelijk weer enthousiast.”
Sinds 2003 speelde de strafcornerspecialist in het eerste team van Rotterdam, maar twee jaar geleden nam ze afscheid van het tophockey wegens blessures. “Ik kon het fysiek niet meer opbrengen. Elke keer als ik had gespeeld, moest ik me door de fysiotherapeut weer laten oplappen. Vijf keer in de week trainen was te zwaar geworden. Dat was niet leuk meer voor het team en ook niet voor mezelf.”
Ondanks de blessures scoorde ze in haar laatste seizoen veertien keer voor Rotterdam op het hoogste niveau. Momenteel traint Visser twee tot drie keer in de week en heeft nog geen last van blessures. “Ik ben wat lichter geworden dan dat ik twee jaar geleden was. Dat scheelt natuurlijk ook. Ik heb hier en daar wel wat pijntjes, maar dat komt omdat mijn lijf weer aan de trainingen en de hockeyhouding moet wennen.”
Visser betwijfelde of ze het niveau nog zou aankunnen. “Wedstrijden spelen is toch iets anders dan op het trainingsveld staan. Maar het viel me uiteindelijk heel erg mee.” Inmiddels heeft ze alle drie de wedstrijden meegespeeld en scoorde in totaal driemaal voor haar ploeg.
Druk
Ondanks dat de teammanager nu tijdens de trainingen en wedstrijden in het veld staat, wordt er niemand anders aangetrokken voor die functie. Dus voordat een wedstrijd begint, moet Visser onder mee zorgen dat de ballenmeisjes voldoende ballen krijgen en dat het eten na de wedstrijd op tijd klaar staat. “Ik vind het vooral heel leuk en tot nu toe is het prima te combineren,” aldus Visser. “Bij thuiswedstrijden is het wel een beetje druk maar iedereen helpt en denkt met me mee.”
Hoe lang Visser aanblijft als speelster is nog niet helemaal duidelijk. “Eerst wilde ik de ploeg alleen bijstaan om de promotiepoule te bereiken, maar inmiddels sta ik er wel voor open om het hele seizoen mee te spelen. Daarna zien we wel weer verder.”
“’Ik sta er voor open om het hele seizoen te spelen’ Claire Visser”
Bron: AD/Shari Kiljan

Reageer