AD: “Terug op het oude nest”


Kampong nadert voor de hockeyheren van HGC, alsmede de rentree van Barry Middleton. De Engels international is na twee jaar terug bij de Haagse hoofdklasser. ‘Het voelde niet goed toen ik hier twee jaar geleden vertrok, maar ik had weinig keus.’
De selectie bereidt zich deze week voor op de seizoensopening zondag tegen Kampong. In de spelersgroep valt een buitenlandse international te ontdekken in de persoon van Barry Middleton. Van 2006 tot 2010 verdedigde de 28-jarige middenvelder/aanvaller al de clubkleuren van de Gazellen. Via het Duitse Club an der Alster en East Grinstead Hockey Club in eigen land keerde Middleton deze zomer terug bij HGC. “Ik ben nog dezelfde Barry hoor, alleen wel een paar jaar ouder,” lacht hij na de training. “De dag voordat ik in het vliegtuig stapte naar Nederland, was ik een beetje nerveus. Ik wist niet of alles hier ineens totaal anders zou zijn. Het voelt in elk geval vertrouwd, het lopen door de duinen en dan door naar het veld. Maar met nieuwe jongens en een andere coach voelt het ook als nieuw.”
De hockeymannen van HGC zijn al geruime tijd in voorbereiding, maar Middleton sloot later aan vanwege zijn deelname aan de Olympische Spelen. Daar werd hij in de halve finales met 9-2 weggevaagd door het Nederlandse team.
Emoties
“Die dag was verschrikkelijk. Er gingen zoveel verschillende emoties door mij heen. Teleurstelling, schaamte, woede; ik wist niet wat ik voelde op dat moment. Het is vreemd om dit te zeggen over zo’n belangrijke wedstrijd. Maar zij troefden ons af. Al lieten wij dat ook toe. Sommige jongens hadden denk ik last van de druk om voor thuispubliek te spelen.” De monsterscore kwam als een mokerslag aan in het Engelse kamp. “In de kleedkamer lachten we er zelfs om. Niet in de zin van: het kan ons niets schelen. Maar meer van: wat is hier vanavond gebeurd? Verder zeiden we niet veel tegen elkaar en gingen we snel de bus in. Terug naar het Olympische dorp. Ik nam die nacht een slaaptablet, waardoor ik gelukkig snel in slaap viel. Dat is normaal gesproken het ergste met dit soort zaken. Al die gedachten blijven na zo’n wedstrijd nog uren door je hoofd spoken.”
Een medaille was de Engelsen in het toernooirestant niet gegund, want Australië greep het brons. Middleton is echter trots op het bereiken van de laatste vier. Nu kan hij zijn pijlen compleet richten op HGC. “Het voelde niet goed toen ik hier twee jaar geleden vertrok, maar ik had weinig keus. We gingen met Engeland fulltime aan de slag. Maar als ik de kans zou krijgen, wilde ik weer terugkeren. Ik ben blij dat het gelukt is. Mijn vriendin speelt ook hockey hier, bij Pinoké. Dat was ook een belangrijke reden.”
Bron: AD/Mike Boeschoten

Reageer