Alex Verga aan de slag als assistent bij heren Kampong

Alex Verga gaat komend seizoen aan de slag als assistent-coach van de heren van Kampong. Daarnaast zal de geboren Argentijn samen met hoofdcoaches Alexander Cox en Santi Freixa vorm gaan geven aan een nieuw Technisch Platform bij de Utrechtse club.

“Kampong is een mooie grote club waar ik mijn ervaring in de breedte kan inzetten. Cox en Freixa zijn twee uitmuntende professionals die ik allebei erg goed ken en waar ik graag mee samenwerk. Ik denk dat we als Technisch Platform de club nog beter, sterker en breder kunnen maken”, zegt Verga.

Opleiden en begeleiden jeugd

Uiteraard is ook Kampong blij met de komst van de oud-international van Argentinië: “Met de komst van Verga zien wij een wens in vervulling gaan om nog meer nadruk te leggen op het opleiden en begeleiden van onze jeugd. Zowel in de meisjes – als jongenslijn gaan we de ontwikkeling van spelers, trainers en coaches verder professionaliseren. We zijn trots op een sterk, ervaren en gepassioneerd Technisch Platform dat met de komst van Alejandro compleet is”, zegt Paul van den Putten, bestuurslid van Kampong.

Verga was jarenlang ‘het gezicht’ aan Almere. Onder zijn leiding stoomde de club op van Tweede Klasse naar de Hoofdklasse. In 2017 stopte Verga als hoofdcoach van de heren van Almere en werd hij technisch manager van de club, een functie die hij, zoals hij al eerder had aangegeven, aan het einde van het seizoen zou neerleggen.

Comments (2)

  1. Topcoach!

    Ben benieuwd hoeveel Jong Oranje spelers komende tijd overstap maken van naar Kampong, belangenverstrengeling ten top.

  2. Transfernieuws

    Het zijn er al 3!

Reageer