Almere-coach Alex Verga stopt na dit seizoen

Alex Verga stopt aan het eind van dit seizoen als hoofdcoach van de heren van Almere. Dat is, zo meldt de club in het persbericht, vier jaar geleden bij zijn aanstelling al afgesproken. Verga blijft bij Almere betrokken als technisch coördinator, een rol die hij op dit moment ook vervult.

“Hij heeft onder andere het fundament gelegd voor het bereiken van de Hoofdklasse voor de heren en Overgangsklasse voor de dames. Hij is de promotor van het investeren in eigen talent. Veel spelers van het huidige Heren 1 team heeft hij sinds hun D-jeugd onder zijn hoede genomen. Hij maakt graag zijn missie af om Heren 1 in de Hoofdklasse te houden”, valt te lezen in het persbericht.

Halverwege jaren negentig

Op enkele uitstapjes na is Verga sinds medio jaren negentig verbonden aan Almere. Onder zijn leiding promoveerde de ploeg afgelopen zomer naar het hoogste niveau. Op dit moment staan de heren op een tiende plaats.

Bekijk het overzicht van de transfers in de aanloop van het seizoen 2017-2018

Comments (1)

  1. Wat een mooie coach! Hoop dat hij Almere in de Hoofdklasse gaat houden, maar het is sowieso heel mooi om te zien wat hij allemaal met deze club bereikt heeft!

    Verdient een stambeeld op de club!!

Reageer