Amsterdam in slotfase langs Bloemendaal

Bloemendaal – Amsterdam 3-4 (2-1)
0-1 Teun Rohof (sc.), 1-1 Roel Bovendeert, 2-1 Olmer Meijer (sc.), 2-2 Robert Tigges (sc.), 3-2 Roel Bovendeert, 3-3 Santi Freixa (sc.), 3-4 Billy Bakker
Op ’t Kopje kreeg het toegestroomde publiek een waardig vervolg te zien van de klassieker Bloemendaal – Amsterdam. In een spannende slotfase wist Amsterdam Bloemendaal te verslaan met 3-4.
Amsterdam heeft door deze zege het gat met Bloemendaal weten te verkleinen naar twee punten.
Bloemendaal had bij winst de koppositie kunnen overnemen van Oranje-zwart. De Mussen hebben na vandaag 18 punten en staan hiermee op de vierde plaats. De Amsterdammers hebben hun totaal op 16 punten gebracht en hebben nu de vijfde plaats op de ranglijst ingenomen.
De klassieker werd afgelopen zondag wegens slechte weersomstandigheden na 23 minuten gestaakt. De stand was toen 1-1. De openingsgoal kwam op naam van Teun Rohof die na vier minuten een strafcorner te verzilverde. Roel Bovendeert tekende voor de gelijkmaker (1-1).

Comments (2)

  1. Geen beste wedstrijd van Bloemendaal kant. Kan een keer gebeuren. Aan inzet en wil geen gebrek. 9 punten uit de komende 3 duels is nu wel een must voor Bloemendaal, gezien het zware programma in de tweede competitiehelft ( tegen 4 van de 5 playoff kandidaten een uitwedstrijd). Met een beetje geluk (Rotterdam-Amsterdam en OZ-Amsterdam) sta je in de winterstop bovenaan en lig je op schema (veiligstellen playoff ticket). De eerste plaats wordt lastiger. Voordeel is wel, dat Bloemendaal in uitwedstrijden, tegen toppers, meer ruimte krijgt en dus de levensgevaarlijke counter kan laten zien.

  2. Voor Bloemendaal zal het dit seizoen (competitie) moeten gebeuren in de eerste 5 wedstrijden na de winterstop. Rotterdam uit, Den Bosch thuis, OZ uit, Pinoke thuis en Kampong uit. Om eerste te worden (thuisvoordeel en het felbegeerde ehl ticket) moet je er waarschijnlijk 3 a 4 van winnen (dan wel later in het seizoen minimaal gelijk spelen tegen Amsterdam en verder geen punten verspelen). Een hele lastige klus, maar zeker niet onmogelijk. Taak voor Garcia en de spelers om dan fit en in vorm te zijn, nog meer een team te zijn en o.a. een antwoord te hebben op topploegen die vanuit een gesloten verdediging op de counter spelen. En nog constanter worden in de prestaties.

Reageer