Amsterdam na verlenging voorbij Rotterdam


28’ Taekema 1-0 (sc), 40’ Weusthof 1-1, 55’ Van Der Horst 1-2, 58’ Taekema 2-2 (sb), 77’ Taekema 3-2 (sb)
Amsterdam en Rotterdam speelden vandaag de eerste wedstrijd in de finale om de landstitel. Het begin van de wedstrijd kenmerkte zich door Amsterdam dat het meeste balbezit en Rotterdam dat slim loerde op de counter. Beide ploegen probeerden koste wat kost een tegendoelpunt te voorkomen. Amsterdam speelde de bal in een traag tempo rond en Rotterdam wachtte rustig op ingevingen van Robert van der Horst en Jeroen Hertzberger. Een van de spaarzame mogelijkheden werd door Maurits Hertzberger voorlangs geschoten, nadat Van Der Horst en Jeroen Hertzberger eenvoudig door het Amsterdamse middenveld combineerden. Aan de andere kant versierde Kristiaan Timman handig een corner door de bal tussen zijn eigen benen door op een Rotterdamse voet te spelen. Taeke Taekema mocht voor de tweede keer aanleggen en sleepte de bal langs keeper Pirmin Blaak. Amsterdam had na de voorsprong een klein overwichtje, zeker toen Rotterdammer Polkamp tegen een gele kaart opliep na een onhandige sliding op Billy Bakker, maar de ruststand stond al op het bord, 1-0.
Na de hervatting bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde totdat Roderick Weusthof met een knappe actie langs Taekema soleerde. Hij leek de bal te verliezen, maar uit de kluts pushte hij de 1-1 onder keeper Klaas Veering door. Nu was het Rotterdam dat meer balbezit had, en ook gevaarlijke kansen kreeg. Na een dekkingsfout van Robert Tigges kreeg Algera een uitgelezen kans om Rotterdam op voorsprong te zetten, maar Klaas Veering hield zijn ploeg met drie redding op rij overeind.
Toen Klaas Vermeulen in de 16de minuut geel kreeg voor sticks profiteerde Rotterdam. Amsterdam werd slordig in balbezit; Hidde Kruize leverde de bal in bij Willem Hertzberger, die Van Der Horst vrij zag staan achter de Amsterdamse defensie, 1-2. Drie minuten later kreeg de wedstrijd meer vuur; Valentin Verga zette aan en verdiende een terechte strafbal nadat hij door Pirmin Blaak op de stick werd getikt. Taekema pushte onberispelijk binnen, 2-2. Er waren kansen over en weer (Gerritsen miste oog in oog met Veering, en Taekema mikte een corner op de paal), maar er moest worden verlengd.
Beide ploegen speelden met weinig risico, maar in de 7de minuut van de verlenging kreeg Amsterdam weer een strafbal toegewezen. Dit maal keerde Van Der Horst de bal onrechtmatig van de doellijn na een scrimmage voor Pirmin Blaak. Taekema scoorde de golden goal, 3-2. Zaterdag wordt de finale vervolgd in Rotterdam.

Comments (48)

 1. Jan uit het Bos

  Terechte over winning voor Amsterdam!

 2. Zou dat niet te hard zeggen.. Op basis van eerste helft misschien wel, maar tweede helft leek het wel of A’dam zonder middenveld speelde. Erg slordig en geluk dat R’dam er niet meer mee deed (vooral te weinig corners!)

 3. Op basis van de tweede helft verdiende Rotterdam de overwinning, helaas was Brunning vandaag weer de weg kwijt, slechte beslissingen en niet consequent! Eerste strafbal was een aanfluiting! Wederom teveel tegen Rdam! Helaas heeft Rdam vandaag te weinig aanvallend gebracht, zaterdag waarschijnlijk andere pot!

 4. Amsterdam terecht gewonnen, vooral zeer laf Rotterdam gezien, alleen maar counteren. amsterdam kan veel beter dan wat ik vandaag heb gezien. Begreep het gezeur van Rotterdam niet over strafballen. Die eerste was meer dan terecht, Blaak had zelfs donkergeel verdiend, schoffelde speler van adam compleet onderuit. Reactie Van der Horst echt schande voor hockey na die tweede strafbal. Had rood moet hebben, begreep echt niet waarom hij zo tekeer ging, sloeg na zijn terechte gele kaart de dug out kapot, echt belachelijk, gefrusteerde reactie, zou eigenlijk schorsing verdienen vanuit knhb, ben benieuwd of daar nog iets aan gedaan wordt. In voetbal is dat gewoon 5 wedstrijden schorsing.

 5. Respect voor taeke taekema, speelde goed en maakte het verschil! Jammer dat we nu niks meer horen avn al die lui die zo kritisch waren over hem. We zullen hem hard nodig hebben in londen, misschien is hij niet de allerbeste verdediger, maar hij kan wel verschil maken als het belangrijk wordt. Amsterdam terechte winnaar vandaag, Rotterdam is te zwak gebleken.

 6. Wat een gekleurde brillen van die Rotterdammers. Lekker hoor, je eigen onvermogen afschuiven op Bruning. Behoorlijk triest.

 7. Jan uit het Bos

  Tt heeft idd laten zien dat hij op de weg terug is. Nog steeds vind ik hem zwak, maar gelukkig scoort hij wel weer.

 8. 100% eens

  De bril, ik ben het helaas met je eens. Ik las ergens de term misplaatste arrogantie, dat is voor mij de spijker op haar kop.

 9. neutrale toeschouwer

  Amsterdam was de eerste helft beter met een paar goede mogelijkheden..Rotterdam domineerde echter direct na rust en speelde Amsterdam bij vlagen van de mat (zelfs met 10 man). Een dubieuze strafbal bracht A’dam echter terug in de wedstrijd, Verga zocht Blaak bewust op, keeper hield duidelijk nog in…verlenging was A’dam weer wat sterker…Waar Amsterdam twee ‘makkelijk’ gegeven strafballen kreeg, heeft Rotterdam tot 3 keer toe een duidelijke corner niet gekregen, wat ze uiteindelijk heeft genekt…

 10. @karel wat een onzin, verga loopt door op Blaak, die kon geen kant op, is eerder geel voor Verga.

 11. @kees, Taeke heeft internationaal 1x het verschil gemaakt op de Ek in Engeland en verder nog nooit. Is verdedigend een drama en op belangrijke momenten maakt hij Internationaal dus geen corner en het is ook zo,n zeikerd bij iedere beslissing tegen staat hij voor de neus van de scheidsrechter te klagen.

 12. mee eens, daarnaast speelde Taekema vooral in balbezit waardeloos. Iedereen die een beetje verstand van hockey heeft ziet dat hij toch echt zwaar te kort komt, iedereen die er geen verstand van heeft denkt dat hij MOTM was door zijn 3 doelpunten.

 13. Joehoeeee, die strafballen waar meer dan terecht, domme actie van Blaak zeg! Amsterdam wordt kampioen, Taekema is een koning, forza Amsterdam!!!

 14. Ik heb net de samenvatting gezien op deze site, maar die 1e strafbal is er absoluut geen! Dat kun je heel goed zien in de herhaling. Live lijkt het me echter lastiger.
  Blaak maakt absoluut niet expres een overtreding en Verga speelt de bal ver voor zich uit waardoor hij nooit meer bij de bal was gekomen. Het is dus niet eens een strafcorner.
  Ben wel een HCR fan en nee ik heb geen gekleurde bril op.

 15. @Jan, wat klets je nou de 2e is volkomen terecht, de 1e is een lachertje hij rent dwars door Blaak heen, waar moet die in godsnaam naartoe uitwijken.

 16. @Jan, Taeke is een koning in zeuren en klagen, ja dat klopt.

 17. Jan uit het Bos

  Ik ben blij dat Bruning gewoon doet wat hij moet doen: Terechte strafballen geven!
  Hcr jammer, maar doe niet alsof je meer verdiende want dat is nu niet het geval.

 18. @bennie, doe eens niet zo triest joh!

 19. @BA, want? hij loopt recht tegen blaak op en is duidelijk op zoek naar een strafbal, dat jij dat niet ziet is wat anders.

 20. @jantje, de 1e was een lachertje en de 2e was terecht, dus ga nou niet de flinke jongen uithangen.

 21. jaap van doren

  Laat taekema met rust…met 3 goals is hij dus wel belangrijk!!! waarom praten jullie niet over de andere internationals die ONZICHTBAAR waren!!!!!

 22. @jaap, scorebordjournalistiek wat jij bedrijft.

 23. Bloemendaal

  Rotterdam zeur toch niet zo over de scheids man, even vergeten dat jullie in de halve finale tegen ons de bal zowat in de goal hebben geschopt. Ik hoop dat Amsterdam wint, die spelen tenminste aanvallend hockey, kan je van Rotterdam niet zeggen.

 24. @Jaap, helemaal eens, Taeke heeft er in de playoffs inmiddels 5 in liggen, terwijl menig andere international er weinig van bakt. Die Weushof (veel te traag internationaal) en van der Weerden gaan hem echt niet worden in Londen.

 25. Goed, daar gaan we dan….
  @bennie: op de beelden van de NOS is heel erg duidelijk te zien dat Verga links langs Blaak wil lopen. Dat er een botsing ontstaat kan moeilijk aangerekend worden aan Verga. Hij loopt niet bewust tegen Blaak op.
  @Cor: eens dat Blaak eigenlijk geen kant op kan. Maar hij raakt hem wel degelijk en brengt Verga dusdanig uit balans dat een mogelijke scoringskans wordt ontnomen.
  @@BA: in welke regel staat en wanneer wordt ooit toegepast dat je een strafbal niet mag zoeken?
  Ik blijf erbij: Terechte 1e strafbal! Hcr publiek kent de hockeyregels niet (dat blijkt ook wel uit de geringe interesse in de scheidsrechterscursus).
  Maw: eerst regels leren, dan pas blaten!

 26. Nog een scheids

  Bennie met verbazing lees ik je reactie. Wat een rare reactie van je dat Verga hier juist geel moet krijgen.

 27. @hans, Weusthof maakte toch een vrij aardige goal gisteren of heb je die gemist? Taeke maakt op grote toernooien buiten de ek in Engeland ook geen belangrijke goals dus waarom niet vd Weerden meenemen is que veldspel ook vergelijkbaar

 28. @hans, nee Taeke staat internationaal te schitteren.

 29. @BS, dan zou ik morgen of een nieuwe bril of een nieuwe televisie kopen, want wat je zegt slaat natuurlijk nergens op, hij zoekt hem op en loopt recht door blaak heen.

 30. @BS, de enige die staat te blaten, ben jij. Verga loopt recht op hem af Blaak kan nergens heen of had hij door zijn eigen goal moeten springen? het is ook geen scoringskans hij staat op de achterlijn.

 31. @nog een scheids, niks raars aan lijkt me, hij lokt een overtreding uit en wat misschien nog wel erger is het is gewoon matennaaien.De 2e strafbal is volkomen terecht maar de eerste is een lachertje Verga kan nergens heen staat kansloos op de achterlijn en rent dwars door Blaak heen.

 32. @ miesje en die andere, Heb even de wiki bekeken: taeke was topscorer in beijing, 11x bij zo’ n olympisch toernooitje, je weet wel, of is dat geen belangrijk toernooi. Hij heeft er ca 180 in liggen in 200 internlands, dat waren ook allemaal onbelangrijke goals,, in athene was hij ook topscorer voor nederland, ach ja, was ook slechts olympische spelen, ek idd ook maar 16 goals, verder nog wat onbelangrijke goals hier en daar, maar nooit echt als het nodig was… . Hij is topscorer aller tijden in hoofdklasse samen met ene bovenlander en weusthof, gek genoeg waren al deze goals ook niet belangrijk…behalve vrijdag, voor het eerst was hij eindelijk eens belangrijk, daarom dus meenemen naar londen svp!!!

 33. Deze reacties van hcr aanhangers had ik eigenlijk wel verwacht. Diep triest!
  Bennie, matennaaien wordt niet als spelregel besproken. Verga doet echt helemaal niets verkeerd. Blaak raakt Verga, dus strafbal. Geen discussie mogelijk.

 34. @Hans, en hoeveel werden we in Beijing? en is hij dus beslissend geweest? nee.
  heel mooi 180 in 200 maar nooit als het belangrijk is Hans alleen op de Ek in Engeland.

 35. @hans, wat bazel je nou Weusthof is topscorer aller tijden voor Bovenlander en Taekema.
  Wanneer heeft Taeke buiten de EK in 2007 belangrijke goals gemaakt? je roept van alles maar zegt niets

 36. @BS, ik ben een neutrale toeschouwer heb met beide clubs helemaal niets en kijk gewoon naar wat er gebeurt.Verga loopt door op de keeper die nergens naartoe kan ja logisch dus dat hij hem raakt, vervolgens gaat verga naar de grond alsof hij zijn beide benen kwijt is. Natuurlijk geen strafbal, kijk nog maar eens goed dan zie jij het ook.

 37. Als het team al met 4 goals voor staat is taekema niet te beroerd 5 en 6 erin te duwen. Vervolgens weet hij het nog dusdanig spannend te maken met zijn blunders dat goal 5 en 6 toch nog belangrijk worden. Prima persoons-marketing maar heeft niks met hockey te maken. Tevens walgelijke persoonlijkheid die niet voor zijn sport leeft…

 38. Ik vind het knap dat je na een wisselvallig seizoen nog uitzicht hebt op de de landstitel. De landskampioen 2011/2012 is kampioen van de armoede. Bloemendaal matig, Amsterdam matig, OZ matig. Van mij mag Rotterdam winnen, zij zijn het hele seizoen het minst slecht.
  Hup Rotterdam!

 39. Ik kom ook uit het bos

  Dit wordt een mooi weekend voor Jan en de andere bosbewoners…
  Adam wint van Rdam
  Den Bosch wint van laren
  Terriers wint van Rdam
  Jan, zet de champagne maar koud…

 40. Amsterdam terecht landskampioen.
  Jammer voor de huilebalkjes van Rotterdam. Maar je moet er toch niet aan denken dat ze landskampioen zou den worden…

 41. @jaja, wat een armoedige reactie hopelijk voor jouw is het je leeftijd en niet je iq.

 42. @bert, hcr is toch een omhooggevallen zooitjestraatschoffies.!

 43. @bert, ga lekker zielig in een hoekje huilen joh

 44. @ernie, want? omdat ik reageer ben ik voor Rdam? wat een domme reactie

 45. Lachende Kabouter

  Dit was een heel niet leuk weekend voor het treurig Rotterdam. Toch geniet ik hier wel van.
  Hockeyende Terriers en Amsterdam van harte gefeliciteerd. En HCR jammer joh. Er is een ander forum voor jullie!

 46. Lachende Kabouter

  Ps Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 47. Jan uit het Bos

  @kabouter, misschien een nieuwe competitie maken met clubs als Laren en Hcr. Past precies bij elkaar.

 48. @ De kabouter en jan, weer geweldige bijdrages van jullie.
  Wat een armoede.

Reageer