Amsterdam ontsnapt ternauwernood aan blamage


Amsterdam – Schaerweijde 4-4 (3-2)
0-1 Lloyd Norris-Jones, 1-1 Billy Bakker, 1-2 Matt L’Huillier (sc.), 2-2 Santi Freixa
3-2 Valentin Verga (sb.), 3-3 Mark Noë, 3-4 Philip Engelkens, 4-4 Taeke Taekema (sc.)
Er was geen gebrek aan spanning in deze wedstrijd en zoals het een behoorlijke thriller betaamd, werd er naar de climax toegewerkt.
Verlies zou het sterrenensemble van Amsterdam als zeer teleurstellend ervaren.
Toen de speeltijd verstreken was en het 3-4 in het voordeel van de Zeistenaren stond, mocht het Amsterdamse cornerkanon Taeke Taekema nog een laatste keer aanleggen.
Zijn gelijkmaker zorgde uiteindelijk voor wat opluchting voor de ploeg van Taco van den Honert.
De scheidsrechters hadden duidelijk de grenzen bepaald, door een niet al te zware overtreding te bestraffen met een gele kaart. De spelleiders, waarvan het functioneren veel mensen interesseert, waren consequent. In totaal vijf spelers (3X AMS, 2X SCHA) kregen geel.
Schaerweijde speelde ook onrustig. Amsterdam op eigen veld verslaan is natuurlijk een zeer knappe prestatie en Schaerweijde deed er alles aan om een stunt af te dwingen.
De aanvoerder van Schaerweijde Frits Sträter had de chaos als positief ervaren.
“Als Amsterdam lekker kan hockeyen, dan leggen wij het waarschijnlijk af. In de tweede helft en dat was ook weer ons geluk, lukte het Amsterdam niet om door te drukken en kon het dus geen afstand nemen”, aldus Frits Sträter.
De aanvoerder van Schaerweijde zei natuurlijk erg blij te zijn met het punt, maar had door het slotakkoord van Amsterdam na afloop een dubbel gevoel. “Het is een mooie stunt, zeker. Maar ja, het was natuurlijk nog mooier geweest als ze die corner niet maken. Het is natuurlijk heel mooi om gelijk te spelen tegen Amsterdam, dat staat buiten kijf.
Schaerweijde maakte goed gebruik van de powerplay minuten, want tien Amsterdammers moesten twee treffers incasseren.
Schaerweijde liet al eerder dit seizoen blijken een lastige opponent te zijn voor de teams in de bovenste regionen. HGC en Pinoké verslikten zich al eerder deze competitie in de ploeg van Bart Looije.
Foto: René Broekman

Comments (4)

  1. En verdomme we hadden moeten winnen. Compliment naar de jongens van sweide die bleven hockeyen en die arrogante mannetjes van amsterdam op mentale wijze overklaste. God wat waren die amsterdammers aan het zeiken op de scheids. Stelletje omhooggetrapte arrogantjes

  2. Nog steeds een BLAMAGE om gelijk te spelen tegen Scharweijde!

  3. Hoewel ik volstrekt neutraal ben snap ik wel dat er op de scheids werd gezeken. Het is zonde dat er zo weinig echte talentvolle scheidsrechters zijn. dat zorgt ervoor dat jonge scheidsrechters die eigenlijk in het district horen toch doorgroeien naar de hoofdklasse. Zo glijd de hoofdklasse langzaam maar zeker af naar een zwakkere competitie.

  4. Amsterdammer

    @Sweide, doe niet zo gefrustreerd joh, en ga terug naar je kuil…

Reageer