Amsterdam verliest eerste wedstrijd in Barcelona


Amsterdam is tijdens hun eerste wedstrijd tegen Beeston hard onderuit gegaan. Ze verloren de wedstrijd met 4-5, tien minuten voor tijd stonden ze nog 4-2 voor.
Amsterdam wist al snel op voorsprong te komen na een fraaie combinatie tussen Vermeulen en Bakker, Freixa maakte deze mooi af. In het tweede kwart scoorde de andere Spanjaard van Amsterdam, Roc Oliva. Bakker en Taekema waren de andere doelpunten makers aan de kant van Amsterdam.
Tien minuten voor tijd ging het volledig fout bij Amsterdam. Beeston wist binnen vier minuten drie goals te scoren en zo de wedstrijd om te keren van een 4-2 achterstand naar een 4-5 voorsprong.
Morgen speelt Amsterdam hun tweede wedstrijd tegen Grunwald Poznan.
Klik hier voor alle uitslagen en het programma van de EHL in Barcelona.

Comments (19)

 1. *PROEST*

 2. Derek van Essen wissel!

 3. Jammer dat zo’n eerste EHL ronde met in elke poule een “dwerg” nergens over gaat. Amsterdam verslaat de polen en uiteindelijk is er niks aan de hand.

 4. Wel erg makkelijk om Derek van Essen de schuld te geven als je die bolle Taekema weer ziet instappen als een A2 spelertje en de rest van de verdediging te beroerd is om fatsoenlijk mandekking te spelen in de cirkel… Hopelijk realiseren al die gasten zich dat ze iets beter moeten gaan hockeyen.

 5. Feit is dat Amsterdam met deze verdediging en de keeper in het bijzonder, nooit prijzen kan winnen. Het aantal doelpunten wat Amsterdam in de competitie tegen heeft gekregen ligt vele malen hoger dan in de afgelopen 5 jaar..

 6. Weer een SOF !, en met de hakken over de sloot tegen POZNAN
  In de verste verten niet het Amsterdam dat ooit zo goed kon hockeyen.
  International ‘tikkie terug’ zat er aardig doorheen en toch wel erg benieuwd of Amsterdam zichzelf gaat herpakken in HK.

 7. @Yankee oeps! Sorry had die dwerg niet gezien en ik struikelde ff…

 8. Helaas moet ik @thomas toch gelijk geven. De verdediging van Amsterdam is wel erg zwak geworden. En tsja als je corner dan wel ok is, kan je de schoonheidsfoutjes ook niet goedmaken.

 9. wat hebben jullie toch allemaal weinig verstand van hockey, finale wordt gewoon weer adam – bl’ daal, net als zo’ n beetje de afgelopen 15 jaar….beide ploegen hebben veruit beste selecties, dit soort momenten zijn juist gunstig voor adam, beter nu dan op het eind, zoals pinoke, oz, r’ dam en dat soort ploegen

 10. @Amsterdam haha! Je gelooft het zelf..
  Dit Amsterdam heeft de zwakste verdediging in de afgelopen 10 jaar. We zullen binnenkort zien of Amsterdam zich dit jaar überhaupt aan de top kan meten! (met Rotterdam, OZ, Bloemendaal nog voor de boeg voor de winterstop)

 11. @amsterdam , wakker worden zet je clubbril af, wat een waardeloze vertoning van je club door het oog van de naald, deze jongens gaan zeker het finaleweekend niet halen

 12. Hahaha…OZ, R’ dam, Bl’ daal…brrr dat is eng.

 13. Na bijna uitgeschakeld te zijn in de EHL door 2 dwergjes, is dit niet het moment om arrogant te zijn, maar daar kan je als Amsterdammer helaas weinig aan doen.
  Doe even *note to self* en check de uitslagen de komende wedstrijden.

 14. Beetje gek hè, vindt je niet na een weekend als nu om nog even hoog van de toren te blazen.
  Van Essen moet nog wennen en TT is zijn Mojo kwijt. Dat is waarschijnlijk deze competitiehelft nog niet geregeld hoor…

 15. Amsterdam, zet je spellingcontrole aan !!!!

 16. @amsterdam, niet eng maar wel beter.

 17. ik ben het helemaal niet eens dat Amsterdam een slechte verdediging zou hebben. Met Buissant (zeker binnenkort international), Leijs, groot talent en Rohof en Tigges en Taeke is het allemaal niet zo slecht. ze geven alleen veel teveel ruimte weg doordat ze veel teveel aanvallen, wel leuk overigens! beter dan dat laffe counteren van OZ en Bl’ daal.

 18. @hans, dat mag jij vinden ieder zijn mening, maar de verdediging van Amsterdam is een Topclub onwaardig, buissant dat is met taekema de slechtste vind zichzelf een hele pief maar bakt er niks van.
  Verder heb je het over laf counteren dat doet Amsterdam ook dus dat slaat nergens op

 19. Buissant international?? Ik ben benieuwd mar denk niet dat hij het gaat redden. Verder is Taeke niet zo goed (meer?) als jij denkt te geloven.

Reageer