Amsterdam wint veldslag tegen Laren

Laren – Amsterdam 2-5 (2-2)
1-0 Eli Matheson, 1-1 Roc Oliva, 1-2 Valentin Verga (sb.), 2-2 Melchior Looijen (sc.), 2-3 Billy Bakker, 2-4 Robbert Tigges (sc.), 2-5 Mirco Pruyser
Op vrijdagavond gebeurde in de wedstrijd Laren – Amsterdam iets uitzonderlijks. Er werden namelijk twee rode kaarten uitgedeeld en er werd ook nog een paar keer geel en groen getrokken. Daar waren wat  discutabele beslissingen van de scheidsrechters aan vooraf gegaan, waaronder het toekennen van een strafbal voor Amsterdam, waardoor de gemoederen bij Laren hoog opliepen. Ook Amsterdam lukte het niet om in deze fysieke wedstrijd de emoties in de hand te houden, maar stapte wel als winnaar van het veld.
Amsterdam heeft na een matige competitiestart de weg omhoog weer gevonden. Na een overtuigende winst op Voordaan (9-1), werd vrijdagavond ook Laren verslagen.  In een spannend duel bood Laren goed weerstand en scoorde nog de gelijkmaker, net na rust.  Het team van Taco van den Honert zette een tandje erbij en binnen elf minuten werd er drie keer gescoord en de wedstrijd gespeeld.
Op papier waren de twee clubs zeker aan elkaar gewaagd. Beiden hebben slechts één wedstrijd weten te winnen en verloren de andere twee. Met name voor Amsterdam een teleurstellende balans. Een zevende plek levert immers geen play-off ticket op, daarom was winnen van Laren pure noodzaak voor de Amsterdammers.
Laren hoopte als underdog en goede defensie op eigen veld te kunnen stunten. Het laag geklasseerde Laren (8) incasseerde net als Kampong (1) en Oranje- Zwart (2) slechts zeven tegengoals.  Alleen Pinoké deed dat beter, met slechts vijf tegengoals. Tegen Amsterdam bleek de Larense verdediging niet opgewassen en moest het vijf tegengoals incasseren.
 

Reageer