Annan: “Het ging goed. Tot aan de cirkel.”


Na de nederlaag vorige week in Den Bosch wilde Amsterdam een overwinning behalen en Nijmegen was voor dit doel de perfecte tegenstander.
De wedstrijd tegen Nijmegen leek op papier gemakkelijk, maar volgens coach Annan was dat niet zo: “in de wedstrijdbespreking heb ik het team erop geattendeerd dat Nijmegen een gemiddelde heeft van een doelpunt voor per wedstrijd en ook een gemiddelde van twee doelpunten tegen per wedstrijd, dus het is altijd vrij spannend tegen Nijmegen.”
Eva de Goede zette de thuisploeg na 17 minuten al op voorsprong. “We wisten van te voren dat de wedstrijd niet makkelijk zou zijn, maar wij waren scherp. Ik was blij met de goal,” aldus Annan.
Na een magere 1-0 ruststand liepen de hoofdstedelingen na de pauze uit naar een 5-1 overwinning .
Annan vertelt over de wedstrijd: “we bleven ons eigen spel spelen en dat ging in het begin redelijk tot aan de cirkel. We hebben getraind op een aantal dingen in de cirkel en dat zag ik terug in de wedstrijd. Dat was mooi. We drukten het alleen niet door en daardoor lieten wij Nijmegen spelen. Zij kregen ruimte om te hockeyen waardoor het voor ons lastig werd. In de tweede helft hebben we dat opgepakt en toen ging het eigenlijk heel goed.”
In het begin van het seizoen was Annan niet altijd tevreden over haar ploeg, maar dat is nu anders: “We zijn afgelopen week bezig geweest met een aantal thema’s, waaronder effectiviteit in de cirkel. In de wedstrijd tegen Nijmegen zag ik veel van dat thema terug en dat maakt mij als coach erg trots”
Met deze overwinning houdt Amsterdam Den Bosch in het vizier.
Bron: Amsterdam fm
Foto: ©Roel Ubels

Reageer