Annan: “Ze moeten leren om 70 minuten lang te hockeyen”

Jannette Brouwer
Jannette Brouwer

Amsterdam is bezig aan een goede reeks wedstrijden. Met zes overwinningen op rij verstevigen ze hun tweede plaats op de ranglijst. Door de winst op MOP stelde het team van Alyson Annan een ticket voor de play-offs veilig.

De wedstrijd in het Wagener stadion was er één met twee gezichten. In de vierde minuut zorgde Eva de Goede uit een strafcorner voor de snelle voorsprong van Amsterdam. Het team wist elkaar goed te vinden en dwongen de dames uit Vught tot verdedigen. “Ik vond ons in de eerste helft heel goed, heel overtuigend. We kwamen heel snel in balbezit na balverlies. Dat was een aandachtspunt in ons spel. We willen veel combineren en snel samenspel creëren. Helaas was dat in de tweede helft niet zo. De energie ging er uit, ze gingen weer klagen over de scheidsrechter en alle bijzaken gingen het spel beïnvloeden. Dus ik heb er een gemixt gevoel aan overgehouden,” aldus Annan.

De tweede helft werd het goede spel niet voortgezet. MOP creëerde zelfs enkele kansen, maar speelde te matig om echt te profiteren. “Ik weet niet wat er gebeurde waardoor we minder gingen spelen. Daar gaan we het van de week over hebben. We zijn bezig met een ontwikkeling. We zijn bezig om beter te worden en dat zie je ook terug in het spel dus dat is heel erg mooi, maar er is een ding dat we niet kwijt mogen raken en dat is de energie in het spel en dan vooral in niet balbezit. Dat ging in de eerste helft heel goed, maar de tweede helft niet. Ze moeten leren om 70 minuten lang te hockeyen.”

In de 65ste minuut besliste Emily Hurtz op aangeven van Kitty van Male met de 2-0 definitief de wedstrijd in het voordeel van de thuisclub. De Amsterdammers hebben de play-offs al gehaald en kunnen nu vooruit kijken naar mei waar het allemaal moet gebeuren om het kampioenschap binnen te halen. Annan: “Je kunt nu officieel echt naar de play-offs kijken. Nu gaan we echt aan de slag voor richting de play-offs.”

Toch heeft Annan nog een aantal aandachtspuntjes voor haar ploeg. “We moeten onze aandacht vestigen op de niet balbezit momenten en onze start momenten: wat doen we met het moment dat we balverlies lijden of balbezit krijgen. Dat zijn onze aandachtspunten voor de komende weken. En uiteraard cirkelposities, kansen creëren en afmaken.”

 

Reageer