Australische internationals enkele weken niet inzetbaar

De Australische internationals die in de Nederlandse Hoofdklasse spelen zullen t/m 28 oktober geen wedstrijden voor hun club kunnen spelen. Zij worden door de Australische bondscoach Ric Charlesworth verplicht in hun thuisland te trainen om de selectie voor de Champions Trophy in december te kunnen halen.
Rotterdam mist daardoor verdediger Mark Knowles in de EHL en in de wedstrijden tegen Pinoké en SCHC. Bij Den Bosch ontbreekt Kieran Govers, Laren moet het zonder Simon Orchard en Matthew Butturini doen en bij Bloemendaal moeten ze zelfs drie spelers missen: Fergus Kavanagh, Matthew Swann en Chris Ciriello.

Comments (15)

 1. Ik neem aan dat dit ingecalculeerd is door de clubs met Australiers in dienst, want anders zou het wel erg amateuristisch zijn. Uitgedrukt per meegedane wedstrijd komt er zo een aardig prijskaartje aan een Australier te hangen, nog afgezien wie er opdraait voor de vliegtickets.

 2. Blijf het vreemd vinden. Bloemendaal mist z´n drie Australiers tegen Voordaan en Laren. Bovendien spelen ze het eerste EHL weekend niet mee. Op papier moeten deze wedstrijden geen probleem zijn (Laren mist ook nog z´n twee Australiers). Probleem is wel de voorbereiding op de wedstrijd tegen Amsterdam (4 november). Garcia is bezig Bloemendaal anders te laten hockeyen. De afwezigheid van de 3 Australiers onderbreekt het proces, met het oog op de wedstrijd tegen Amsterdam niet handig.

 3. eerste rondje competitievervalsing komt er al weer aan. ongelofelijk dat dit allemaal kan in deze tijden. Er is duidelijk op sommige plaatsten nog teveel privé geld, want de clubs kunnen het allang niet meer betalen , al die dure aussies

 4. Dan kan Voordaan zich eindelijk echt gaan meten met de rest.

 5. Een heel eenvoudige regel die de KNHB kan overnemen van de zuiderburen zou alle problemen voorkomen… Hoofdklasse spelers die na aanvang van de start van de hoofdklasse uitkomen in een andere competitie zijn vanaf dat moment niet meer speelgerechtigd in de rest van de hoofdklasse. Uitzondering dient natuurlijk gemaakt te worden voor wedstrijden met de nationale ploeg. Kunnen ze gelijk die domme regel van het verplichte minimum aantal wedstrijden om deel te mogen nemen aan de play off weer afschaffen.
  En als ze dan toch aan de regels aan het sleutelen zijn wil de KNHB dan aub de twee minuten tijdstraf invoeren voor de groene kaart zoals die internationaal en in andere landen al langer geldt? Al was het enkel maar in de hoofdklasse… Niet dat het iets te maken heeft met dit onderwerp maar als je dan toch bezig bent met het aanpassen van de regels kan je deze even goed meenemen dacht ik zo 😉

 6. Kan aan mij liggen maar er staat toch niet dat ze voor een andere competitie uitkomen? Ze gaan trainen met de nationale ploeg (zoals ik bovenstaand stuk iig interpreteer).

 7. Mogen de Aussies nog wel in de EHL spelen nadat zij in Australie om het kampioenschap (AHL) hebben gespeeld?
  REGULATIONS FOR
  EURO HOCKEY LEAGUE (MEN) (September 2012)
  C. PLAYERS REGULATIONS
  C.1 Players’ Qualifications
  A player shall be eligible to play for a club in the Euro Hockey League ONLY if: (d) He has not played (outdoor) since 1 October in that season for any club anywhere in the world (i.e. outside Europe) in any competition leading to a national championship, except during the period 15 December – 28 February.

 8. En dit is de regel in Nederland:
  KNHB Bondsreglement uitgave 2012
  Deel B Reglement voor veldcompetities
  B.8 Teams en spelers in bondswedstrijden
  8.6 Spelerslijst Hoofdklasse
  f. Een speler die staat vermeld op de spelerslijst Hoofdklasse is niet (meer) speelgerechtigd om uit te komen in de door de KNHB uitgeschreven Hoofdklasse wedstrijden in het lopende seizoen, indien hij tijdens dat seizoen* ook uitkomt voor een clubcompetitie** van een ander team in het buitenland.
  *Met seizoen wordt bedoeld: speelseizoen, de periode waarin de competitiewedstrijden zijn vastgesteld.
  ** Met clubcompetitie wordt de competitie bedoeld die leidt tot het landskampioenschap in de hoogste klasse.

 9. @EB: ik begrijp je reactie en kan mij er wel in vinden. Het enige wat ik wel aan te merken heb is dat er wel opgepast moet worden om regels elk jaar maar aan te passen. Ik geef toe dat het een verrijking voor het hockey is dat er veel flexibeler met regels wordt omgegaan dan bijvoorbeeld in het voetbal. Maar ze moeten er wel voor oppassen dat er niet elk jaar weer allemaal regels moeten worden aangepast want dan blijven we bezig. Sinds de invoering van de EHL is het hockey drastisch veranderd en worden de regels van die competitie klakkeloos overgenomen in het (inter)nationale hockey. Maar waar ligt de grens? Als je het mij vraagt kunnen ze beter andere regels aanpassen. 2 voorbeelden daarvan zijn: het aannemen van de scoop en het in de cirkel slaan van de backhand. Bij het aannemen van de scoop is een verschil tussen gecontroleerd aannemen van een scoop en hengelen. In de hoofdklasse wordt er vaak afgefloten voor gevaarlijk (lees boven de schouder) aannemen van een scoop terwijl dit niet gevaarlijk is dan wel sprake is van hengelen, dit is zonde voor het spel want in veel gevallen kan je het niet als gevaarlijk bestempelen in mijn ogen. Er zou daarom verschil moeten zijn tussen hengelen en gecontroleerd aannemen boven de schouder. Om het spel minder gevaarlijk te maken is bedacht dat je binnen de 23-meter de bal eerst 5 meter moet verplaatsen alvorens deze in de cirkel mag worden gebracht. Los van het feit of dit een goeie regel is of niet denk ik dan ook dat de geslagen backhand wat meer onder handen mag worden genomen. Het is gewoon opvallend hoe vaak spelers in de hoofdklasse een bal met hun backhand in de cirkel slaan en dit hoog doen. Het is een feit dat de backhand een moeilijk te controleren slag is waar veel gevaar voor andere spelers aan zit. Als je het spel dan toch veiliger wilt maken dan moet je verbieden dat de bal met een geslagen backhand nog in de cirkel wordt geslagen. Het zijn maar ideeën en het is maar een mening, wanneer een lezer van dit stukje zich hier niet in kan vinden hoop dat ik dat hij/zij dit onderbouwt kan beargumenteren ipv lukraak wat roept, dit ter bevordering van de discussie. Net als EB heeft het bovenstaande niets te maken met het onderwerp van deze topic, maar het is wel aardig om over regels te discusseren.

 10. @??? : als ze inderdaad enkel maar gaan trainen of oefenwedstrijden spelen met de nationale ploeg kan je daar op geen enkele manier iets tegen doen (tenzij contractuele verplichtingen tussen club en speler). Wel als ze gevraagd worden door de bondscoach om te spelen in de AHL (of andere competitie) omdat dat een criterium zou zijn om in aanmerking te komen voor de selectie…
  @Pietje : inderdaad wellicht niet op zijn plaats in dit artikel maar wel een goed onderwerp voor een discussie. Ik ben het met je eens dat de regel voor het aannemen boven de schouder wat mij betreft aangepast mag worden naar “toegestaan behalve in geval van gevaarlijk spel”. De backhand ben ik dan niet weer met je eens. Er zijn ook spelers die de bal nog steeds de lucht inslaan (gevaarlijk) in hun forehand. Niet de backhand moet bestraft worden, wel het gevaarlijk spel…
  De tijdstraf voor een groene kaart is iets dat al langer toegepast wordt ondertussen op internationaal vlak EN in de meeste andere landen. Ik zie geen reden om deze, naar mijn mening zeer zinnige aanpassing van de regels, niet door te voeren in Nederland.
  En als we dan toch bezig zijn heb ik wel een probleem met een andere regelwijziging die net werd doorgevoerd, die van de “own goal”. Ik vind die regel regelrecht in contradictio met de regelwijziging van een paar jaar geleden waarbij een vrije slag binnen het 23m gebied niet meer direct de cirkel ingejast mag worden. Te gevaarlijk was daar de redenering… wat is dan het verschil met een losse bal (ipv de vrije slag) blind de cirkel inrammen in de hoop op een tip-in van wie dan ook vraag ik me dan af?

 11. Dhr. Floris

  @Pietje, laat ik even klein misverstand uit de wereld helpen, je schrijft: “In de hoofdklasse wordt er vaak afgefloten voor gevaarlijk (lees boven de schouder) aannemen van een scoop terwijl dit niet gevaarlijk is dan wel sprake is van hengelen, dit is zonde voor het spel want in veel gevallen kan je het niet als gevaarlijk bestempelen in mijn ogen.”
  Die regel gaat niet om gevaarlijk spel: Je mag een bal niet boven de schouders spelen. Gevaar speelt dus totaal geen rol. Er is al een verschil tussen hengelen en boven de schouder de bal aannemen, hengelen is per definiitie geel, dat andere niet.
  In de EHL hebben ze een experiment gehad dat je de bal wel boven je schouder mag spelen. Maar dat is kennelijk niet goed genoeg bevallen om het in de gewone competitie ook in te voeren.

 12. Overigens: Met één uitzondering; een verdediger mag een schot op doel boven zijn schouders stoppen.

 13. Experiment in de EHL om boven de schouder te mogen spelen (zonder gevaar) is prima bevallen en wordt vast wel gecontinueerd. Het is niet doorgevoerd in de normale competities omdat men bang was dat het tot gevaar zou leiden in de lagere regionen.

 14. Erg jammer dat deze regel niet doorgevoerd is in de normale competitie. Gevaarlijk spel is veel duidelijker te beoordelen dan de interpretatie of het spelen boven de schouder wel of niet bewust was.

 15. AHL is geen club competitie.
  “its a representative tournament”
  selection teams for the states of Australia.

Reageer