Balkenstein: “Als we gewoon alles winnen, dan pakken we de titel”

De heren van Oranje Zwart zijn meer dan klaar voor de play-offs. De eerste halve finale van de landskampioen is uit tegen Kampong. Een overwinning zou erg leuk zijn, want de enige landstitel van Oranje Zwart dateert uit 2005.

Oranje Zwart eindigde in competitie als nummer één op de ranglijst en daardoor moet het tegen de nummer vier van de competitie, Kampong. Desondanks neemt iedereen de aanstaande tegenstander serieus. “Ze hebben heel erg veel hockey en ook nog eens veel power in de ploeg,” zegt speler Marcel Balkestein tegen Omroep Brabant.

De ploeg van Michel van den Heuvel moet het wel zonder strafcornerspecialist Mink van der Weerden stellen. “Het is logisch dat we Mink zullen missen, maar we hebben andere mensen die hem goed kunnen vervangen,” zegt trainer Michel van den Heuvel.

Als het aan de spelers en de technische staf ligt, pakt Oranje Zwart voor het eerst sinds 2005 weer een landstitel. “We zullen als team extra moeten geven om het verlies van Mink op te vangen, maar als we gewoon alles winnen, dan pakken we de titel,” merkt Balkestein droog op.

Comments (1)

  1. Balkestein*

Reageer