Balkenstein: “Het is zeker voor herhaling vatbaar”

Oranje Zwart-speler Marcel Balkestein keerde dinsdagochtend terug van zijn hockeyavontuur in India. Hij speelde de afgelopen maand voor Uttar Pradesh Wizards. Balkestein eindigde met zijn tijdelijke club op de derde plaats in de Indiase competitie.
De verdediger was onder de indruk van de entourage. “Het is een mooie, grote competitie. Binnen twee weken keken er 24 miljoen mensen naar de wedstrijden op televisie”, vertelt Balkestein.

“Het is zeker voor herhaling vatbaar, al weet ik niet wat de plannen voor volgend jaar zijn. In 2014 is namelijk het WK in eigen land.” Balkestein maakt donderdagavond zijn rentree bij Oranje Zwart in een oefenduel met Push.

‘JP Balki Event’
De komende periode zal Balkestein zich inzetten voor het ‘JP Balki Event’. Ter nagedachtenis aan zijn overleden broer Jean-Paul organiseert Balkestein samen met zijn vriendengroep op 13 april in Heeze de jaarlijks terugkerende loop van drie, zeven en tien kilometer. Jean-Paul Balkestein overleed vorig jaar aan een hartstilstand. De opbrengst van het ‘JP Balki Event’ gaat naar de Nederlandse Hartstichting.

Comments (2)

  1. @hoofdklassehockey, wel vreemd dat ik hier op wel mag reageren, maar op een Pinoké artikel niet. Geen echt neutrale journalistiek waar jullie zo prat op gaan. Gooi de site maar uit de lucht want met echt nieuws loop je al achter met hockey.nl. het laatste stukje meerwaarde heb je er uit gehaald door ‘censuur’ toe te passen. Als je bang bent dat een artikel schade oplevert moet je het niet plaatsen!

  2. Redactie Hoofdklassehockey.nl

    Dat moet een fout in het systeem zijn: dat je er niet op kunt reageren. Dat kan in principe altijd. Het is inmiddels opgelost.

Reageer