Balkestein: “Even wennen om het werk en hockey te combineren”


Marcel Balkestein heeft aan de Olympische Spelen mooie herinneringen overgehouden. De zilveren plak die de verdediger van het Nederlands elftal heeft gewonnen doet hem heel veel na een zwaar jaar. Balkestein heeft nu weer zin in het komende seizoen bij Oranje Zwart.
Oranje Zwart
Na het behalen van de zilveren plak moet ook Balkestein weer even wennen aan zijn nieuwe leven: “Ik werk sinds twee weken full time bij ABN AMRO, dat is wat anders dan alleen maar hockeyen. Vooral met de voorbereiding van Oranje Zwart erbij. Ik moet weer in het ritme komen, maar dat komt wel goed.” Het heeft Balkestein geen moeite gekost om zich op te laden voor de nieuwe competitie: “Nee, ik heb er heel veel zin in! We hebben een goed team, met een Belgische, twee Pakistaanse en vijf Nederlandse internationals.”
Balkestein wil graag zijn eigen niveau halen en volgens hem moet Oranje Zwart zich gaan ontwikkelen voor mei. “We moeten elke wedstrijd beter worden zodat we zo meteen tijdens de play-offs op ons beste niveau zitten. Dit is een proces dat we moeten doorlopen, hierin willen wij elke keer weer mooi en goed hockey laten zien,” zegt Balkestein.
De ijzersterke verdediger is blij met de komst van Michel van den Heuvel als coach: “Michel heeft mij in 2008 weer bij het Nederlands elftal gehaald. We hebben zeker een goede coach erbij.”
Zondag SCHC uit
Zondag begint voor Oranje Zwart ook de competitie weer. De eerste speelronde is altijd lastig en iedereen begint met nul punten. Balkestein: “Ik heb SCHC zien spelen op de ABN AMRO Cup, ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig jongens ken. Ik vind het daarom moeilijk om te zeggen of het een goed team is. Ik denk dat het belangrijkste is dat wij er moeten staan. Wij moeten zorgen dat we klaar zijn voor de eerste competitiewedstrijd, en dat zijn we!”
Ook met Marcel Balkestein nemen we de eerste speelronde door:
Amsterdam-Pinoké: “2-2, bij Amsterdam missen ze nog de nodige spelers, Pinoké draaide vorig jaar een goed seizoen”
Schaerweijde-Den Bosch: “1-2, Den Bosch heeft goed ingekocht en Marijne heeft het team op tijd klaarstaan”
Laren-Voordaan: “3-1, Laren heeft meer kwaliteit, Voordaan heeft wel een lange voorbereiding gehad…”
HGC-Kampong: “3-3, Kampong is favoriet maar zijn nog niet goed ingespeeld door het missen van de internationals, HGC heeft een goede voorbereiding gehad”
Bloemendaal-Rotterdam: “3-2, revanche van de ABN AMRO Cup, op Bloemendaal is altijd lastig!”
SCHC-Oranje Zwart: “1-4, OZ heeft 8 internationals, sterk in balbezit!”
Foto: Marcel van der Looij

Reageer