“Belgische Eredivisie op één na sterkste competitie ter wereld” – Hoofdklasse Hockey Nederland

“Belgische Eredivisie op één na sterkste competitie ter wereld”

“De hockeysport viert hoogdagen in België… en het beste moet nog komen”, oordeelt Marc Coudron, voorzitter van de Belgische hockeybond. Aan het Belgische Knack.be vertelt hij waarom.

Een halfjaar na de Olympische Spelen in Londen, waar de Belgische hockeyheren (Red Lions) en –Dames (Red Panthers) reclame maakten voor de sport, heeft het hockey in Belgie op de kaart gezet. De basis is solide, niet alleen op het niveau van de nationale ploegen met beloftevolle jeugdploegen en de U21 die Europees kampioen werden, maar ook op dat van de clubs.

“We krijgen met de Watducks, de Dragons en Léopold drie vertegenwoordigers in de EHL, de Europacup. Ongezien!”, vertelt Marc Coudron, die voorzitter is van de KBHB (de Belgische hockeybond) en oud-international tegen het Belgische Knack.be. “Je zou kunnen zeggen dat de Belgische Eredivisie vanaf nu de op één na sterkste competitie ter wereld is, na Nederland. Naast zowat al onze eigen Red Lions – op Thomas Briels na – spelen er in de Eredivisie nog meer dan twintig internationals uit Argentinië, Spanje, Ierland, Frankrijk en andere landen. En vergeet ook de damescompetitie niet, met eveneens in de twintig buitenlandse internationals.”

Maar er is meer wat het Belgische hockey op de kaart zet volgens Coudron: Drie Belgische teams – Waterloo Ducks, Léopold Club, KHC Dragons – nemen deel aan de EHL om een ticket voor de halve finales van de EHL te grijpen.Daarnaast is het Belgische De Schorre van 17 tot 25 augustus gastheer van het Europees Kampioenschap.

Comments (3)

 1. Tweemaal hetzelfde nieuws in één nieuwsbericht 🙂
  Ze gaan met drie teams naar de EHL EN daarbovenop ook nog met drie teams naar de EHL! Mooi!

 2. Is er leven op pluto

  Het blijven Belgen he Her 🙂

  Ik vraag me overigens af of de Belgische competitie sterker is dan de Spaanse competitie. Maar dat terzijde. Denk dat het goed is voor het hockey dat België sterker wordt.

 3. amsterdammer

  Vlak de Duitse competitie ajb ook niet uit…… heb Berliner aan het werk gezien tegen Uhlenhorst Muhlheim en ben van mening dat het heus een interessant niveau is.
  Dan de Hamburgse clubs……is het niet zo dat Uhlenhorst Hamburg de afgelopen EHL competitie gewonnen heeft??

Leave a Reply