Blaak: “Mijn Nederlandse teamgenoten zijn mijn concurrenten”

Pirmin Blaak, de tweede sluitpost van de Delhi Waveriders, vertelt aan The Hindu hoe hij het vindt om tegen zijn eigen teamgenoten te spelen in de Hockey India League.

Dat Teun de Nooijer of zijn teamgenoot Jeroen Hertzberger op de goal komt afstormen die Blaak niks. Het maakt hem zelfs nog fanatieker om de bal te willen afstoppen.

“ ’s Werelds beste hockeyers spelen in de competitie, ze zijn nu mijn concurrenten. Ik zal tegen hen spelen als echte tegenstanders. Maar ik zal ook met respect spelen en dat doe ik altijd tegen elke tegenstander,” aldus Blaak.

“ Ik ben erg toegewijd aan de sport en zal mijn honderd procent inzetten voor de Delhi Waveriders. Als Teun op mij af komt lopen met de bal, zal ik er alles aan doen om hem te stoppen. Ik denk er niet: ‘hij is een Nederlander’ , dus ik laat hem gaan. Absoluut niet.”

Bharat Chhetri is onlangs uit het nationale elftal van India gezet, omdat hij slecht presteerde tijden de Olympische Spelen van Londen. Blaak adviseerde hem om zijn hart te volgen en hard te trainen.

“ Het is voor keepers soms lastig. Het is heel makkelijk om hen te bekritiseren als zij een bal doorlaten. Mij advies: volg je hart en train goed. Op een dag heb je weer de smaak te pakken.”

Lees het volledige intervieuw hier.

Comments (10)

 1. Jammer dat hij niet in de goal staat om daadwerkelijk de bal af te kunnen stoppen…
  Moet toch zuur zijn om bij een soort veredeld familietoernooi op de bank te moeten zitten.

 2. Joh lekker boeiend die PB26. Ga lekker eerst spelen ipv mooie statements maken…

 3. Waarom is deze jongen zo veel aan het woord? 2e keeper NL, 2e keeper in India, er zijn er vrij weinig die minder interessant zijn.Ga lekker in je goal staan en hou het daarbij!

 4. 2e keeper van Nederland! Op een na de beste dus! die wil ik ook wel horen of lezen hoor. Als je alleen maar de besten aan het woord laat wordt het ook wel erg eentonig hoor.

 5. Misschien omdat de rest van de ‘toppers’ niet benaderbaar is? Bij UPW zitten te veel Nederlanders, dus weinig interessant om daar steeds verhaal te halen.

  Bovenstaand artikel laat zien dat hij goed met de media is, thuis publiek toch even gerust stellen dat als hij er in komt, het niet uit maakt wie zijn tegenstander is. Of is het hosanna in den hoge als Jaap dit zou zeggen? Of Teun?

  Misschien zijn een aantal mensen jaloers dat hij naar India mocht en anderen niet.. Uiteindelijk is dit ervaring die -wanneer Jaap het mooi geweest vind- cruciaal kan zijn voor de nummer 2 om het stokje over te nemen.

 6. Ja ja.. gewoon zo vaak je naam voorbij laten komen dat je herinnerd wordt als de “nieuwe Klaas Veering”. Ga is wat nuttigs doen.

 7. Wat een zwakte hier op hoofdklassehockey.nl

  Heren van het goede leven , die rond komen van een salaris van bruto 60.000 euro? laten we niet overdrijven 50..40 dan of is dat al te hoog gegrepen ? , is dit hoe wij denken over een 2e keeper? Wat als Jaap geblesseerd raakte op de Olympische Spelen ? had u dan het stokje over genomen? Had dan Floris Evers moeten gaan keepen?(als voorbeeld) er word hier echt belachelijk over gedaan maar hij staat er maar even , dat word hier nu al vergeten . de opmerkingen mogen er zijn want daar zijn de meeste zo hooggeschoold voor , maar ik denk dat deze jongen het goal van uw favoriete sport in 2014 zal verdedigen .

 8. ps : pardon als u een laaggeschoold persoon bent, Maar uit uw reacties is dat goed te zien!

 9. Freek de Jonge

  Het is net wat Dhr Mats zegt , luie gasten die alleen maar commentaar hebben .

  PB komt er !

 10. Beetje jammer die kritiek op Blaak Bram en ‘lollig’. HIj is een keeper van topklasse. HIj is pas 24 en dan al steengoed hij komt nog ver. Ik maak me niet druk als Jaap geblesseerd raakt want Blaak zal er staan. Het is knap en zegt zelfs iets als je als enige 2e keeper deelneemt aan de India League en sommige 1e keepers van landen niet! Kennelijk heeft hij dus toegevoegde waarde en dat heeft hij al meerdere keren bewezen. Kortom zoek een ander tijdverdrijf en houd je kop want kennelijk heb je geen verstand van zaken en zullen jullie het in ieder geval nooit ver schoppen in je leven.

Reageer