Bloemendaal – Amsterdam gestaakt door hevige regenval – Hoofdklasse Hockey Nederland

Bloemendaal – Amsterdam gestaakt door hevige regenval

Bloemendaal – Amsterdam 1-1 (tussenstand)
0-1 Teun Rohof (sc.), 1-1 Roel Bovenbeert
Het had een hele mooie klassieker kunnen worden op ’t Kopje. Met een 1-1 stand hakten de scheidsrechters Roel van Eert en Michiel Brüning de knoop door en werd het duel gestaakt. De regenval was dermate heftig dat de velden onbespeelbaar waren geworden.
Teun Rohof opende in de vierde minuut de score door een strafcorner te verzilveren (0-1). Na een kwartier spelen zet Roel Bovenbeert zijn team weer op gelijke hoogte (1-1).
Na 23 minuten spelen was het voor iedereen duidelijk dat er niet meer verder gespeeld kon worden.

Comments (7)

  1. Tot twee keer toe Bovenbeert? Die is leuk verzonnen!

  2. Hevige regenval, en Andre Hazes die neerdaalde uit de hemel. Ondanks het barre weer stonden de mensen rijen dik langs de lijn. Regenpakken, oranje paraplu´s, aan sfeer geen gebrek. Amsterdam kwam op voorsprong door een counter (strafcorner). Taekema op Stockmann, en Rohof die vervolgens simpel kon intikken. Bloemendaal speelde vanaf het begin aanvallend, met als gevolg 4 grote kansen in de eerste 25 minuten (Hofman vrij voor de keeper). Wat me opviel was de enorme ruimte die Bloemendaal kreeg(mooie goal Bovendeert). Na 20 minuten overleg tussen de scheidsrechters en beide aanvoerders. In eerste instantie werd er besloten om verder te spelen. Na 25 minuten werd er alsnog besloten om de wedstrijd stil te leggen. Mooi moment, Bloemendaal supporter Paul (oranje sjawl, boodschappentas op de rug en meestal onrustig lopend langs het veld) die als een van de weinigen met een enorme glimlach door het clubhuis liep. Bloemendaal had immers niet verloren en de topper zou, volgens Paul, woensdag as. toch ingehaald worden. Opvallende afwezige bij Bloemendaal; Kavanagh. Waarom wordt er bij HC Bloemendaal niet een keer onderzocht of er draagvlak is voor een overdekte tribune (bv. een tribune zoals bij HFC)? Achter die tribune zou dan een ruimte kunnen komen voor sponsors, in plaats van de tenten die nu steeds opgebouwd worden. Ook zou zo´n tribune aan de overkant kunnen komen. Achter de beide doelen kunnen diezelfde tribune´s komen, maar dan niet overdekt (en in de hoeken wat hoger, zoals bij de EC in 2001). Zo biedt je je toeschouwers meer comfort, dezelfde sfeer en heb je een capaciteit voor 4 a 5 duizend toeschouwers. Ook zou je zoiets neer kunnen zetten op de velden (cricket) naast het hoofdveld.

  3. Bij B’daal mogen ze de reclameborden niet eens uitklappen van omwonenden… Laat staan een tribune bouwen. Helaas! Sfeer was goed gisteren, leuke pot hockey. Bloemendaal veel kansen, en erg goed spel. Amsterdam blijft gevaarlijk als ze de middenlijn passeren. Ik hoop dat het vrijdag wordt ingehaald!

  4. @Jan P., er is sprake van vrijdag as. en vrijdag 22 maart. Vrijdag as. lijkt mij ook de beste optie (waarom woensdag as. niet?). En waarom niet de hele wedstrijd overspelen i.p.v. verder gaan bij een stand van 1-1 (en met nog 46 minuten te spelen)? Leuker voor de supporters van beide clubs en beter voor de omzet. Amsterdam blijft inderdaad gevaarlijk als ze de middenlijn passeren. Bloemendaal heeft voordeel bij de gestaakte wedstrijd, aangezien de Australiers nu meer tijd (training)hebben, om weer ingespeeld te raken in het team. .

  5. Ja maar Amsterdam wil het liefst in maart want dan is Floris Evers weer terug en is de winst voor Amsterdam.

  6. Vrijdag 9 november 20.30. Bron: website HC Bloemendaal.

  7. @ hockeyfan. Grapjas

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂