Bloemendaal door oog van de naald na misstap Pinoké

De hockeyers van Bloemendaal hebben zich ondanks een nederlaag geplaatst voor de play-offs om het kampioenschap. De Noord-Hollanders verloren met 3-2 bij Kampong, maar werden vierde doordat Pinoké met 2-2 gelijkspeelde bij HGC.
Naast Bloemendaal plaatsten ook Rotterdam, Amsterdam en Kampong zich voor de play-offs. Rotterdam werd na een 3-0 zege op Den Bosch eerste en Amsterdam eindigde dankzij een 4-1 overwinning op SCHC als tweede.
Den Bosch is door die nederlaag veroordeeld tot promotie/degradatieduels. Ook Schaerweijde, dat met 2-1 onderuit ging bij Laren, moet strijden om lijfsbehoud. Hurley, dat met 3-1 verloor bij Oranje Zwart, was al gedegradeerd.

Comments (88)

 1. Pinoke is een armoedige club

 2. Zonder die 2 Afrikanen was het niks meer bij pinoke, toch blijft dat matig zeer matig beleid. Mis je de belangrijkste spelers aan het eind, toch competitie vervalsing. Volgend jaar weer lekker rond plek 8 spelen.

 3. Floppieenteun

  Lucky Bloemendaal! Kampong was vandaag beter dan bloemendaal, en heeft dan ook verdiend gewonnen. Terwijl de ereronde van Kampong nauwelijks was afgelopen en de meeste spelers van bloemendaal al in de kleedkamer zaten kwam het bevrijdende bericht uit Wassenaar dan toch nog. Prachtig om de ontlading van Stockmann (een van de weinige spelers van Bloemendaal die nog op het veld aanwezig was) te zien, en vervolgens van de vele Bloemendalers. Bloemendaal doet weer helemaal mee, en gaat nu strijden voor een EHL ticket en landstitel.

 4. Jammer voor Pinoké, ik had het ze wel gegund. Door een scheidrechterlijke dwaling van het duo Hofman/Nagtzaam 10 seconden vor tijd. Het is een slecht excuus om de arbitrage de schuld te geven, maar het is wel extreem zuur. Dan maar volgend jaar play-off’s…..

 5. pinokefan

  Oh ja @hans want pinoke kan er wat aan doen dat het zuid afrikaanse olympisch comite aan het begin van het seizoen beslist dat zuid afrika nog een kwalificatie toernooi moeten spelen voor de OS??? anders waren ze er alle 2 bij geweest en had Justin Reid Ross er tegen kampong en hgc 6 corners in gesleept met mach 6 en stond pinoke gewoon lekker in de play offs…

 6. Floppieenteun

  Vind zelf dat ze bij Pinoke (de afgelopen jaren) wel een goed beleid voeren (accommodatie, sponsers, transfers). Het ontbreken van bepalende spelers, tijdens de beslissende wedstrijden, zal altijd wel een discussiepunt blijven (zie: verleden jaar bij Laren en dit jaar bij Rotterdam). Aan de andere kant, wie had van Pinoke een aantal jaren geleden verwacht, dat ze nu 5e zouden eindigen in de Rabo hoofdklasse? Ook mede te danken aan de Zuid-Afrikanen. Het gaat om het verhaal erachter, de mogelijkheden en je doelstelling.

 7. Hockey fan

  SCHC H1 gefeliciteerd! Knap playouts ontlopen!
  Hoofdklasse behouden.
  Wie had dat ooit gedacht.
  Aan het begin van het seizoen helemaal niemand
  kan ik mij herinneren.
  Iedereen op hoofdklasse hockey was altijd zo negatief!
  Klasse Heeren !!!!

 8. geen pinokefan

  @pinokefan, wahahaha

 9. bosuil2

  mogen bij Bloemendaal wel een standbeeld oprichten voor meneer Nagtzaam, of stond die er al?

 10. Natuurlijk is Rdam zwakker zonder de kiwi’s, maar ze hebben van de 4 wedstrijden zonder hen alleen punten laten liggen in en tegen Bloemendaal. Nu, dat kan ook zomaar met kiwi’s gebeuren.
  Nu playoffs tegen Bloemendaal, inmiddels is het elftal zonder kiwi’s op elkaar ingespeeld en staat er team waar Bloemendaal het zeker moeilijk tegen zal krijgen.
  Tot slot: bijzondere prestatie dat Rotterdam in de reguliere competitie 1e is geworden! Nog nergens iets over gelezen!

 11. Boskabouter

  tuurlijk het ligt weer aan de scheids, haha….heel simpel, Pinoke gewoon niet goed genoeg voor de playoffs, als je 5-de wordt is het gewoon net niet….typerend voor de club, altijd net niet….

 12. @bosuil2, wat een zielige reactie.

 13. self-pass

  Wat een rare conclusies. Voor hetzelfde geld had Bloemendaal ernaast gestaan of Kampong. Heeft Pinoké 3 buitenlanders. So what? De club heeft ongeveer de beste jeugdopleiding van Nederland. Ga op het IDC kampioenschap maar eens kijken naar hun JC1. De jongens C2 zijn ook al beter dan de Hurley JC1 en de Amsterdam JC1. De laatste jaren altijd 1-2 landskampioenen bij de jeugd, op het veld en in de zaal.
  En bij H1 spelen 4 spelers regelmatig mee, die nog A zijn of net A-af. Allemaal eigen jeugd. 10 spelers (sters) bij Nederlands A en B en 3 spelers bij jong oranje. Die club is gewoon heel goed bezig en play-offs was een mooie, terechte beloning geweest. Komt het volgend jaar wel. Die club wordt voorlopig echt geen 8e maar in de hoofdklasse. En de dames afdeling is over 1-2 jaar ook helemaal bij. Volgens mij is het beleid.

 14. KEIZER KAREL

  gaan we nu de hele competitie aan de scheids ophangen??? held! inmiddels kom ik toch hier en daar berichten tegen dat de beelden duidelijk zijn en de visie van dhr nagtzaam ondersteunen….
  hij zal vast blij zijn met jullie openbare rectificatie!

 15. Lucky Bloemendaal maar in Amsterdam zal nog veel bier moeten vloeien om het enorme zuur van het ‘verlies’ en begeleiding van het (relatief onervaren) duo Hofman/Nagtzaam te verwerken.
  Natuurlijk had Pinoke het af moeten maken na de legio kansen in 1e en 2e helft en als beste team de overwinning verdiende.
  Maar uitgerekend Hofman die toch al niet lekker in de wedstrijd zat (gecorrigeerd door collega) zag 10 seconden voor afloop iets (gevaarlijks ??) in de cirkel van zijn collega en velde het lot over Pinoke.( in de hoop dat zijn rapport cijfer nog dragelijk zou zijn ?)
  Verstandige en ervaren Po/Pout scheidsrechters draaien nog wel eens ‘het filmpje’ terug voor een herbeoordeling bij het geven van een SC.
  Maar ondanks hevig protest -bij een absoluut ongevaarlijke situatie- van Pinoke was van heroverweging geen sprake.
  Die ‘arbiters ervaring’ stond wel bij Kampong en overige wedstrijden, en dat mag Zeist zich best eens aantrekken.

 16. @Dino??????? De wedstrijd Kampong-Bloemendaal gezien?? Zo Ja dan heb je gezien dat ook daar een paar stevige arbitrale blunders werden gemaakt. Zo nee , praat dan niet over arbiterservaring.
  Kampong terecht gewonnen, dat kan ik als bloemendaler prima zeggen.Een scheids kan en maakt niet het verschil, dat zijn spelers.

 17. @Dino in Zeist zit de KNVB je doelt waarschijnlijk op Nieuwegein. Pinoke protesteert bij iedere beslissing met 10 man.

 18. kap nâh

  En in de voorgaande 21 wedstrijden heeft Pinoké nooit een twijfelachtige beslissing van de scheidsen mee gekregen?!? Om maar weer een cliché uit de kast te halen: na 22 wedstrijden sta je waar je hoort te staan.

 19. Vlugge Japie

  Scheidsrechter bij Kampong-Bloemendaal waren heel niet zo gek hoor. Heb overtredingen van spelers gezien waar wel een gele kaart voor getrokken mag worden en dat deden de heren netjes af met vrije slaagjes. Al met al in zo’n beladen duel 2 groene kaarten doe je het goed. Grote protesten zijn er ook niet geweest. Van alleen het publiek dan, maar die spelen niet mee.

 20. Had liever een club als Pinoke in de PO’s gezien dan Kampong wat dit jaar erg goed was
  Rdam zonder kiwi’s is minder dan Pinoke denk ik(DENK)
  Maar helaas weer net niet voor onze matrozen club.
  Denk toch dat het niet echt had uitgemaakt Bldaal Pinoke Kampong of Rdam
  Amsterdam heeft helaas de sterkste ploeg dit seizoen en het zal raar moeten lopen lijkt mij(LIJKT MIJ) als ze dan ook geen kampioen worden…

 21. @Gert, waarom zou Kampong geen recht hebben op de PO??? Gister terecht gewonnen en volgens hun coach gaan ze voor de landstitel(zie AD). Woensdag krijgt Adam nog een zware kluif aan ze.

 22. r.hoyng

  Wat is dit voor een vreemd interactief platform waar je lekker anoniem de vreemdste zaken mag betogen? Wat te denken van de reactie onder de naam ‘Pinoke’ met een ongenuanceerd beeld over een club sinds afgelopen drie jaar bewijst in alles Nederlands tophockey te vertegenwordigen. Dus ‘pinoke’ maak je echte naam bekend en licht toe wat je onder armoedig verstaat. Ben zeer benieuwd naar de echte inhoudelijke argumenten.
  R.Hoyng

 23. @RHoyng, inderdaad. Erg gefrustreerde reacties. Lijkt me niet zo slecht gaan bij Pinoke zoals selfpass ook al constateert. jc1 inderdaad een sensationeel team afgaande op de uitslagen maar ook Ja1 b1 mB1 c1 doen het allemaal erg goed. Pech dat de heren nu 5e worden maar dat lijkt me dus geen teken dat het slecht gaat bij de club. Afgaande op de stand der dingen in de rest van het amsterdamse bos zullen de bovenstaande reacties een achtergrond van afgunst hebben.

 24. Overigens schitterend voor de heren van kampong. knappe overwinning op bloemendaal en voor de eerste maal playoffs, gefeliciteerd

 25. Dhr. Floris

  Een vreemd interactief forum? Dat heet internet, hoewel er ook fora zijn waar je met je facebook in moet loggen, misschien een suggestie voor hier?
  Voor wat betreft de wedstrijd HGC-Pino, de laatste strafcorner was volgens mij volkomen terecht; shoot van de verdediger. Plus de twee mensen naast mij die ook shoot zagen, beiden net zo neutraal als ik. En ik ben noch van HGC noch van Pino.
  Als iemand mij kan vertellen waarom het geen strafcorner was hoor ik het graag. Ik ben erg benieuwd wat ik dan gemist zou hebben.

 26. BasvanAs

  Kampong was vorige week tegen Pinoke goed en gister tegen Bloemendaal eeg goed. Pinoke heeft aan zichzelf te danken dat men geen po speelt uiteraard maar speelde wel een te gek seizoen. Amsterdam en Bloemendaal zijn zekerheidjes voor de po

 27. Laten we genieten van het feit dat er 2 nieuwe clubs meedoen om de prijzen. Amsterdam en Bloemendaal waren er altijd al bij, Rotterdam sinds een aantal jaar en nu dus Pinoke en Kampong die serieus meedoen.Komend jaar ook weer een sterker OZ wellicht en het wordt wederom een leuke competitie. Mijn voorspelling voor de uitkomst van de competitie en de finale echter is weer heel traditioneel en saai. Amsterdam-Bloemendaal. In 2 wedstrijden een prooi voor Amsterdam. En dat zou sneu zijn voor Kampong want dan is EHL uit zicht en hebben ze ondanks een leuk seizoen net zo veel als de afgelopen 10 jaar en lopen exact dezelfde ploegen met de prijzen en EHL tickets weg als vorig jaar. Success allemaal en maak er een paar mooie potten van.

 28. @Gert @Lee @Floppieenteun. Heerlijk om iedereen weer op ons gezellige forum tekeer te zien gaan. Ik lees in 3 verschillende posts dat de Kiwi’s niet meedoen, maar die zijn er woensdag bij Rotterdam gewoon wel bij. Geeft ook te denken hoe goed men dan over andere zaken geinformeerd is.

 29. @Gerrit, sneu? Dat is topsport

 30. @info hoe weet je dat de kiwi’s meedoen?

 31. Denk dat ze in Rotterdam met de pet zijn rond gegaan en ze snel laten overvliegen.

 32. Ik heb altijd gelijk

  Altijd ben ik voorstander als de kansen en mogelijkheden er zijn de schuld lekker op iemand anders af te schuiven. Maakt het wel zo gemakkelijk.
  Maar ja als neutrale toeschouwer bij hgc-pinoke, kan ik niets anders concluderen dat die mogelijkheid er gister niet was. Die corner was gewoon terecht.
  Daarbij, pinoke had gewoon meer moeten scoren… (al had ik het prachtig gevonden als pinoke ipv bldaal naar de po zou gaan).

 33. @info: ben slechts een supporter dus inderdaad niet goed geinformeerd, maar laatse info die ik op alle sites heb gezien gaf aan dat de kiwi’s niet terug zouden komen. Jij bent de eerste die het tegendeel meldt, dus dat is A. goed nieuws, en B interessant, hoe kom jij aan die wijsheid?

 34. Hockey fan

  Al gelezen dat den Bosch kort geding gaat aangespannen?
  Ben benieuwd hoe kampong het voor het eerst gaat doen in de play offs. Zal wel druk worden woensdag avond

 35. Zeker gelezen

  Sjezus wat triest. Als ze ballen hebben gaan ze
  gewoon spelen en proberen in de Hoofdklasse te
  blijven. En niet door hun eigen fout nog meer punten
  te halen.

 36. Floppieenteun

  Niet goed geinformeerd of wel goed geinformeerd, hier ligt een taak voor hoofdklassehockey.nl en hockey.nl. Ook voor de websites van de diverse clubs trouwens. Het verhaal over het wel of niet meespelen van de kiwi´s heeft nog nergens gestaan, of ik heb er overheen gelezen? Wel is het gisteren bij de nos gemeld, dat ze eventueel mee gaan doen dan. Ook nauwelijks berichtgeving vooraf over bv. Kampong-Bloemendaal en Laren-Schaerweijde (afgezien van het vertrek van Oltmans). Meer diepgang en actualiteit zou wel prettig zijn, en komt de hockeysport ten goede.

 37. Kareltje

  @floppieenteun, eens dat informatieverstrekking niet volledig up to date is. Maar laten we deze site het voordeel van de twijfel (even) geven.
  Jesse is de derde hoofdredacteur in korte tijd. Men zoekt naar de juiste wegen om te bewandelen. Ik gun ze die tijd…

 38. Jan uit het bos

  Jammer dat Laren niet gedegradeerd is!

 39. @jantje is gefrustreerd.heerlijk.

 40. Dave Smolenaars per direct weg, opvolger vandaag bekend. Jammer maar begrijpelijk.
  Força 1895

 41. het begint een trend te worden dit seizoen.

 42. oltmans daar op de bank? oude bekende

 43. Benieuwd hoe lang het duurt voordat het hier op de site staat… Tik, tak!

 44. Respect voor R. Hoyng! Gewoon je naam gebruiken en niet anoniem en onvolwassen je frustraties, jaloezie en veelal ondeskundig commentaar op deze site zetten! Respect en vooral sportiviteit is bij jullie ver te zoeken! En jullie zijn vast allemaal volwassen mannen….!? Respect voor alle  spelers en begeleiders  en die van Pinoke in het bijzonder. Ik en, met mij, vele anderen hebben genoten van alle mooie wedstrijden afgelopen jaar. Ben klaar voor volgend seizoen. Ik had het jullie ZO gegund!! 

 45. Helemaal mee eens Jet.

 46. Het zou mij niets verbazen wanneer DB door een rechter in het gelijk wordt gesteld.
  Wanneer is de zitting?

 47. db moet niet zo janken en gewoon die playuots spelen en als ze spelen zoals na de winterstop overleven ze die makkelijk. succes in de playouts

 48. Neenee Play. DB heeft punten in mindering gekregen voor een bestuurs/clubaangelegenheid. Daar hoort het team buiten gelaten te worden. Die drie punten mindering kan op deze manier helemaal niet. Ben het dus met DB eens dat ze dit aanvechten.
  KNHB is hier wel een vervelende schakel in, wat hebben die er lang over gedaan om de zaak te openen.

 49. Jan uit het Bos

  Kunnen we niet een of andere regel bedenken om Laren drie punten in mindering te brengen??

 50. Neenee out. Er stond een speler op het veld die nog niet was vrijgegeven omdat zijn papieren nog niet binnen waren bij de bond. Dus gewoon die play outs spelen, en volgend jaar zorgen dat alles op tijd in orde is. DB zal het makkelijk redden in de play outs.

 51. @out, zeg nou niet van die domme dingen slaat werkelijk nergens op, het team de begeleiding was op de hoogte dat de bewuste speler niet speelgerechtigd was en dan stellen ze hem toch op, daar horen gewoon passende straffen op en dat is 3 pt in mindering, gewoon veilig spelen in de playouts en in het vervolg beter opletten.

 52. @jan uit het bos, haha frust. heerlijk.

 53. Hockey Fan

  Zullen we met zijn allen naar de zitting toe gaan? kunnen we er daarna een biertje opdrinken!

 54. @hockeyfan, lijkt me zonde van je tijd. DB speelt gewoon playouts

 55. Hockey fan

  @ Ruud, is ook zo. Gaan ze ook doen. Ze hadden het gewoon eerder dit seizoen moeten afmaken

 56. Jan uit het Bos

  Maar dat biertje lijkt me wel leuk! Maar wel zonder Laren hoor..

 57. @jan uit het bos, balen man voor je.wahahahahaha stakker.

 58. Jan uit het bos

  Wie het laatst lacht, lacht het hardst. Wacht maar, mijn tijd komt nog wel.

 59. wat ben jij een zielig gefrustreerd mannetje.

 60. Er is gelukkig ook nog echt nieuws; Floris Jan Bovelander ad interim bij Bloemendaal.

 61. Hockey Fan

  Dat biertje is altijd heerlijk zeker op een mooie zondag middag tijdens een mooie wedstrijd!
  Bovenlander inderdaad bij Bloemendaal. had het wel zien aankomen. Wie anders?
  Dave terug naar SCHC maar dan als Heren 1 Coach? of wordt het toch die Aikman?
  Als Dave komt neem dan gelijk Hofman mee terug!
  Dave bij SCHC ben je wat mij betreft welkom. Jij hebt de dames op de kaart gezet nu de heren!!
  Wie is er nou gefrustreerd mannetje Kim? laat je niet zo kennen!kom met een verhaal!
  Bloemendaal red het toch wel met of zonder Dave, vindt het jammer voor hem en had het niet verwacht van het bestuur van Bloemendaal.
  Hij heeft het toch gered de play offs? oke niet hoe ze normaal de compentitie door gaan. Maar dit was ook een rare compentitie als zeg ik het zelf. Bloemendaal heeft altijd met het zelfde team gespeeld. Als ze tegen Rotterdam hadden gespeeld zonder die Nieuw-Zeelanders had Bloemendaal zich al lang geplaatst voor de play offs (als voorbeeld).
  Laren mag er met dat gekocht team wel uit vind ik.
  Den Bosch moet niet zo zeuren om die drie punten en gewoon de play outs gaan spelen. Winnen ze toch wel!(met Marc Lammers en genoeg vertrouwen.)
  Laren is gewoon. 1 van de duurste teams van hocekeyend Nederland maar wel in de play outs komen. Terecht als ze verliezen….

 62. Hockey Fan

  Sorry, laat op disndag avond. * Laren is gewoon een van de duurste teams van hockeyend Nederland. Maar dan wel in de play outs komen. Terecht als ze verliezen….

 63. @hockeyfan, mooi verhaal. Een ding begrijp ik niet, Laren is toch veilig en speelt geen play outs. Zelfs niet wanneer DB alsnog in het gelijk gesteld zou worden.

 64. Jan uit het bos

  No worries Hockeyfan. Laren degradeert komend seizoen wel.

 65. @Floris, hockeyfan en jan uit het bos zijn een beetje gefrustreerd en kunnen het maar moeilijk verkropen.
  Jongens tranen drogen en niet zo gefrustreerd door het leven gaan wahahaha stakkers.

 66. hockeymasker

  @hockeyfan, je moet beter opletten bij wiskunde op school. wat zeg jij domme dingen.

 67. Waarom zou ik gefrustreerd zijn? Stel alleen een vraag. Beetje typisch.

 68. @floris, als je goed leest leg ik je uit dat de 2 andere heren dat zijn, dat probeer ik je uit te leggen.

 69. Jan uit het bos

  Ik ben helemaal niet gefrustreerd, vind alleen dat Laren niet meer in de hoofdklasse thuishoort.

 70. @Jan je bent heel erg gefrustreerd, dat is nou juist zo zielig.
  Nee je hebt gelijk als je 8e word hoor je er niet in thuis,man wat zeg jij domme dingen.

 71. Uitslagen

  3x verlengen vanavond? Mooie potjes zo 🙂

 72. Is er al meer bekend over het meespelen van Teun komende wedstrijd?

 73. ik vind het vooral vervelend voor leon!!! een fantastische jonge speler die nog nooit succes heeft behaald met zijn club.

 74. Piet uit het bos

  Wie is Leon?

 75. Jan uit het bos

  Misschien kan Leon zich aanmelden bij overgangsklasser to be Laren. Kan jij hem ff tippen leonfan?

 76. @jan uit het bos, auw wat doet het hem pijn, ai wat is hij gefrustreerd.

 77. @jantje, wat ben jij een stakker

 78. @jantje,daar ben je weer het domste jongetje van het forum

 79. Ik heb het idee dat het Jantje om jullie reacties te doen is uil, bosuil en els…

 80. @het bos, zou zomaar kunnen of Jantje zijn iq is niet groter dan een dobbelsteen.

 81. Maar, wie is die Leon dan? Ik ken geen Leon bij laren.

 82. Jaap Joris

  Ik moet erg lachen om die vreemde uitspattingen van jan uit het bos.

 83. Jan uit het Bos is geniaal. Who cares dat hij een hekel heeft aan Laren. Hij is tenminste niet persoonlijk. Laat die boskabouter toch gewoon lekker.

 84. @EJ, jan uit het bos is verre van geniaal de knul is oliedom en zegt ook oliedomme dingen.

 85. @Heleen, het is toch wel duidelijk dat er bij Laren veel gerommel in de keuken is?
  Heren staan er niet echt florissant bij. Er dreigt een forse leegloop bij de dames. Financieel moet de kraan (net als bij alle overige sportverenigingen) wat dichter gedraaid worden.
  Maar goed, de tijd zal leren wat er daadwerkelijk uit zal komen van de speculaties (en halve toezeggingen van spelers en speelsters).
  @Jantje, prima dat je zit te stoken maar iets meer inside informatie maakt je verhaal geloofwaardiger.

 86. @schc, denk dat het allemaal reuze meevalt, heren zijn 8e geworden en als Pinoke niet in de laatste sec gelijkspeelt tegen HGC worden ze in een heel mager jaar zelfs nog 7e.
  Alle verenigingen hebben het zwaar dat is niks nieuws maar denk dat het met die zogenaamde leegloop bij de dames wel meevalt aangezien de meeste sterkhouders volgens mij gewoon voor volgend seizoen vastliggen.
  Zoals je zelf zegt de tijd zal het leren, het is tevens weleens verfrissend om gewoon een normale reactie te lezen ipv dat gefrustreerde geschreeuw van die domme jongen uit dat bos.

 87. @Heleen, nr 7 tm 11 stonden allemaal heel erg dicht bij elkaar. Van (individuele) topteams als HGC en Laren verbaast het mij heel erg dat het zo lastig is een echt samenspelend team te maken. Zelfs wonderdokter (G)ol(d/)tmans lukte het niet bij Laren de spirit erin te krijgen. Zonde, want Melchior L. was aan het begin van het seizoen nog zo enthousiast. 7e of 8e worden met een dusdanig team vind ik eerlijk gezegd helemaal niet zo goed.
  Ik hekel de steeds belangrijker wordende financiele bijdragen en kijk met weemoed terug aan de tijd dat echte clubliefde nog bestond. Was alles vroeger dan beter? Nee tuurlijk niet, maar we zijn wel een beetje (te?) ver doorgeslagen met de spelerssalarissen. Waarom zou een hockeyer met zijn spelletje bovenmodaal moeten verdienen? Ik snap het niet.

 88. Jan uit het Bos

  Hulde SCHC!

Reageer