Bloemendaal – HGC

Comments (20)

 1. Wat een doelpunt die 2-0 van Brouwer. Briljant!

 2. Haha, op 1.55 wordt de stick van de tegenstander vakkundig weggegooid…

 3. Op 2.28 mooie save van de lijnstopper van Bloemendaal.

 4. Tom Boon (23) en Simon Gougnard (22) naar Bloemendaal. Staat de hele dag al op hockey.nl en op de website van Bloemendaal.

 5. Tom boon heeft een van de beste corners van Europa, en is een gevaarlijke en veelscorende spits. Gougnard is een middenvelder/verdediger, bekend van o.a. Tilburg en OZ, en heeft een aanbieding van OZ (Het Dagblad) voor volgend seizoen laten schieten voor Bloemendaal. Kan me haast niet voorstellen dat Bloemendaal zich verdedigend niet gaat versterken (na het definitieve vertrek van Ciriello, Swann en Kavanagh). Snap ook niet waarom ze Denayer niet hebben gecontracteerd, zou een prima toevoeging zijn op bovenstaande spelers?

 6. Mooi hoor weer 2 jongens uit de eigen jeugd van Bloemendaal. Knap ook hoor om met 13 of 14 internationals, ex internationals of jeugd internationals de play- offs te halen, echt een prestatie.

  Wat een vreselijk beleid, onherkenbare club geworden Bloenendaal .

 7. @Pieter, hoorde tijdens de EHL dat er aardig ingekocht wordt voor de verdediging??? Ga eens even polsen bij je club!! Ben heel benieuwd. Mooie , die twee Belgen.
  @Peter,lekker cynisch misschien kan jij je aanmelden bij de nieuwe Revue voor een columm over veel zien en toch blind zijn..Bloemendaal is niet zozeer onherkenbaar geworden maar doet wat iedere hoofdklasseclub doet die in het linker rijtje wil behoren met kans op de play-offs. Buitenlanders zijn daar niet meer bij weg te denken. Ooit is geprobeerd daar een afspraak over te maken maar die werd eigenhandig door “Mr. Rotterdam” de nek om gedraaid. Ook Rotterdam, Kampong en Amsterdam, met heel veel leden ,zoeken hun heil voor buitenlanders in hun H1 teams. De druk van commercie,het opzetten van de EHL, de business club, de status van de voorzitter(want dat staat zo lekker op je CV(, in de top blijven want dat heeft zo’n aantrekkingskracht voor nieuwe leden en zo zijn er veel redenen om te zorgen dat je team mee draait voor de prijzen. Lees het leuke artikel in de hockeykrant over die luttele minuten die hockey heeft op de zondagavond bij de NOS, we kunnen er niet omheen, wat we ook doen, hockey is geen voetbal!! Dus:????? terug naar de basis, alle buitenlanders eruit(sorry, lijkt een beetje Wilderstaal)jeugdspelers inpassen in je eigen club en vooral allemaal weer GROEN kunstgras!!!!

 8. @hockey, hoor die verhalen ook, niet specifiek over verdedigers trouwens, maar neem dat altijd met een korreltje zout. Goede beleidsbepalers laten naar mijn mening niets los, en komen vanuit het niets met een top naam. Zoiets behoort in kleine kring besloten te worden. Soms mislukt een transfer, en komen er toch dingen naar buiten, vaak door een ontevreden speler. Ben wel benieuwd naar welke namen je hebt gehoord voor de verdediging? Hoor zelf de naam van De Wijn regelmatig bij Bloemendaal, en die van Denayer ook, nogmaals hecht er niet te veel waarde aan, omdat een echte bron ontbreekt. Een duidelijk verhaal over het niet toelaten van buitenlanders en jeugdspelers inpassen. Probleem is inderdaad, dat dat haast niet af te spreken is, en dat er altijd clubs zijn die zich daar niet aan houden. Houdt een club zich er niet aan, dan volgen andere clubs.

 9. @hockey, heeft werkelijk niets met cynisch te maken natuurlijk. Bloemendaal zou eens wat eigen jeugd in moeten passen ipv ieder jaar overal maar spelers vandaan te halen,begrijp deze jongens trouwens ook niet het is namelijk ook helemaal geen prestatie om met zo,n elftal de play-offs te halen. Je hoort mij ook nergens zeggen dat buitenlanders niet welkom zijn.

 10. Goede slag geslagen door Bloemendaal met die twee Belgen. De discussie over buitenlanders zal altijd blijven voortduren. Ze zijn er, ze zullen blijven en er zijn clubs die vanuit verschillende motieven ze halen. Al dat gezeur over Bloemendaal en over opleiden. Grote clubs hebben allemaal een aanzuigend effect. Ben het absoluut eens dat geen B-buitenlanders gehaald moeten worden, maar het is toch geweldig om spelers als Dwyer, Zeller, Knowles, Jackson, Edwards, Swann, Child en Wilson te zien spelen.

 11. @Peter, Bloemendaal probeert dat ook, denk ik maar dat moet onze goede vriend Pieter maar beamen die zit dichter bij het vuur. Pelle Vos vind ik een hele leuke speler. Maar niet al je jeugdleden kunnen het aan om in H1 geplaats te worden. Bij grote clubs, met duizenden leden zou dat makkelijker gaan dan een relatief kleine club als Bloemendaal. Hoe dan ook, het fenomeen buitenlanders is gestart in het zuiden bij OZ en inderdaad niet meer weg te denken als je om de prijzen wilt spelen.

 12. Belangrijkste voor een club is dat er een evenwichtige selectie staat met toekomst. Bloemendaal heeft veel goede jeugdspelers in de diverse Nederlandse jeugdteams, alleen is het verschil met een topper in de hoofdklasse groot. De potentie is er vaak om een grote speler te worden, alleen zijn ze dat nog niet. De Nooijer de jeugdopleiding laten verzorgen is een meesterzet, gaat Bloemendaal nog veel plezier aan beleven. Vind wel dat de selectie van Bloemendaal nog niet in balans is. Als ik Gougnard niet als verdediger mee reken, heeft Bloemendaal 3 goede verdedigers (W. Jolie, T. Jenniskens en O. Meijer), een talentvolle jeugdspeler (van Doorn) en een wereldkeeper (Stockmann). Daar moeten denk ik nog wel 2 ervaren verdedigers bijkomen wil je om de prijzen mee doen (met Gougnard in de verdediging 1).

 13. @Pieter, waarom is het een meesterzet om de Nooijer de jeugdopleieding te laten verzorgen? omdat hij een geweldige speler is/was en ben je dan ook gelijk een geweldige trainer?

  En gaat hij ook echt op het veld staan of verbind hij alleen zijn naam eraan? laten we het nou maar even rustig afwachten.

 14. Wat de topclubs eigenlijk zeggen met het halen van buitenlanders dat ze weinig vertrouwen hebben in de Internationals of ex-internationals uit Nederland.

  Bij Bloemendaal lopen weet ik veel hoeveel internationals en ex internationals en nog moeten er 3 Aussies komen, veelzeggend.

 15. @lars, ik ga ervan uit dat spelers graag getraind willen worden door de beste speler ooit of in ieder geval graag getraind willen worden door een team dat is samengesteld door de Nooijer en met de Nooijer als eindverantwoordelijke. Welke ouders zouden dat voor hun kids niet willen, en welke spelers zouden dat zelf niet willen? Net zoals de Nooijer betrokken is bij veel transfers, zal hij nu (ook) betrokken zijn bij het binnenhalen van talenten.

 16. Waarom wordt er op deze site trouwens niets gemeld over de aankopen van Bloemendaal? Eerst geen bericht over de 3 A internationals die zijn aangetrokken (Aarts 2x en Molenaar), en nu geen bericht over het aantrekken van Boon en Gougnard? Kan me nog herinneren dat in een niet zo heel ver verleden, deze site de primeur had met de transfer van Dwyer naar Bloemendaal. Kan me vergissen, maar volgens mij is dat toch echt zo. Wel een verschil met nu dan!

 17. @Pieter, daar heeft deze site jou toch voor?

 18. @bert, bekijk het vaak wel door een oranje bril, maar jouw voorstel gaat me een beetje te ver :-). Had naar mijn mening allang op de site moeten staan, ook als het aankopen van andere clubs waren geweest trouwens. Het is toch een site voor alle hoofdklasseclubs?

 19. @Pieter, het klinkt allemaal heel mooi, maar niet iedere goede oud sporter is een goede trainer gebleken.

  En nogmaals gaat Teun allerlei teams begeleiden, of alleen talenten trainen, of gebruikt de club alleen zijn naam voor dit alles?

 20. @lars, de Nooijer en Bloemendaal zijn nog niet met concrete, uitgewerkte plannen (die er wel zijn natuurlijk) naar buiten gekomen. Maar goeie vraag, en iets voor hockey.nl en/of hoofdklasse.nl om achter aan te gaan. Precies de diepgang, die ik in ieder geval een beetje mis op beide sites. En je hebt zeker gelijk, niet elke goede oud sporter is ook een goede trainer gebleken.

Reageer