Bloemendaal simpel langs SCHC

In een eenzijdige wedstrijd hebben de hockeyers van Bloemendaal zich zonder problemen ontdaan van opponent SCHC. Het werd 4-1.

Bloemendaal kende vanaf de eerste minuut weinig problemen met de ploeg uit Bilthoven. Voor rust was het al 3-0 dankzij een doelpunt van Ronald Brouwer en twee door Olmer Meijer benutte strafcorners. Na de hervatting scoorde Meijer wederom een uit een korte hoekslag, waarmee hij uit vijf pogingen driemaal succesvol was.

In de slotfase wist SCHC uit een van de spaarzame aanvallen te scoren. Doelpuntenmaker was de Zuid-Afrikaanse nieuwkomer Tim Drummond.

Bron: Haarlems Dagblad

Comments (33)

 1. Schc magere start, wat is er aan de hand daar?

 2. Gewoon een matig elftal niks meer niks minder

 3. Heb je t gezien ? Lijkt me inderdaad een Mager team, waarom? Wat is er weggegaan?

 4. Kijk even hoeveel wisselingen er de afgelopen 2 jaar bij schc zijn geweest, is echt een vreemdelingen legioen. En bijna allemaal afvallers van andere hoofdklassers. Krijgen het heel lastig dit seizoen.

 5. Floppieenteun

  Opvallend vandaag op HC Bloemendaal; Eby Kessing staat tijdens de warming up Stockmann in te slaan en lijkt zo op het eerste gezicht fit. Lopen, versnellen, draaien en rennen, zonder de indruk te wekken ergens last van te hebben (misschien iets voor hoofdklasse.nl om uit te zoeken?). Bij HC Bloemendaal vielen Brouwer, de Nooijer, Stockmann, O. Meijer, van Puffelen en van Kan in positieve zin op. Van de talenten van Doorn en Koopman en met vlagen S. Jolie en Vos. SCHC was inderdaad matig, ondanks dat ze een aantal kansen hebben gehad. Dit team van SCHC, in deze vorm, zal zo rond plaats 8 a 9 eindigen, is mijn inschatting.

 6. Dit schc gaat niet zomaar van ploegen als Hurley en Schaerweijde winnen, zie ze eerder rond plek 10/11

 7. @floppieteun, je noemt bijna het hele elftal op wat opviel.

 8. Floppieenteun

  @Kim, zeker de eerste helft was goed van Bloemendaalse kant (helemaal gezien de tijd dat ze samen spelen, maar dat geldt voor meerdere ploegen). Achilleshiel blijft een beetje de breedte van de selectie. Vijf onervaren jeugspelers op een selectie van 19 man (waarvan er een langdurig geblesseerd is) is een onzekere factor. Als die jeugspelers snel kunnen aanhaken aan het hoofdklasse (top) niveau levert het geen problemen op. Verder moet je er niet aan denken als de internationals van Bloemendaal (die toch het team dragen) blessures oplopen. Dit team van Bloemendaal (dus zonder blessures) gaat met Amsterdam om de titel strijden en zeker een playoff plaats behalen. Verder spelen ze in ieder geval tot en met pasen in de EHL. Tijdens het paasweekend en daarna is alles mogelijk, zie Amsterdam als landskampioen dit jaar en HGC als EHL winnaar.

 9. @floppieteun, hgc speelt dit seizoen geen ehl

 10. @floppieteun, het zou ook een regelrechte schande zijn als Bloemendaal de playoffs niet haalt.

 11. Wat wordt er bij SCHC slecht verdedigd zeg. Dat centrale duo is echt schrikbarend. Had het vorige week al gezien op de tv maar nu dus weer. Spitsen kunnen gewoon scoren met een man in de rug. Wat doe je in de cirkel in godsnaam in de rug van je spits? Met deze verdediging gaan ze het heel zwaar krijgen.

 12. @floppieenteun: quote: ‘zie Amsterdam als landskampioen dit jaar en HGC als EHL winnaar.’. Heb jij een glazen bol waarmee je in het verleden kunt kijken?

 13. @floppieteun, je had waarschijnlijk teveel gedronken?want hgc als Ehl winnaar dit jaar zou echt een prestatie zijn aangezien ze niet meedoen.

 14. Nerds, Floppieenteun heeft het over afgelopen seizoen ‘Tijdens het paasweekend en daarna is alles mogelijk, zie Amsterdam als landskampioen dit jaar en HGC als EHL winnaar.’

  Had beter moeten staan: zie ook afgelopen seizoen met Amsterdam als Landskampioen en HGC als EHL-winnaar.

  Nerd wie er iets anders in leest.

 15. @ le roi, wat een rare reactie joh.

 16. @ Floppieenteun Zeer matig SCHC inderdaad… Opvallend is ook dat dat Mark Noë wel altijd meetraint, maar niet meespeelt met SCHC? Ook iets om uit te zoeken voor Hoofdklassehockey?

 17. je hebt tegenwoordig dopingcontroles he

 18. @ joke, dat komt dan toch wel naar buiten? Ik zag dat hij ook niet meedeed aan de ABNAMRO cup. En de laatste wedstrijden aan het einde van de competitie ook niet… Dan is dit van vorig seizoen?

 19. @frank, als hij gepakt zou zijn tijdens een dopingcontrole weet ik niet of dit naar buiten komt en voor hoelang je geschorst bent. persoonlijk denk ik dat het wel zoiets moet zijn want anders communiceer je als club dat de speler een blessure heeft.

 20. @joke, volgens mij zeggen ze dat hij een blessure heeft, maar hij traint wel weken gewoon vol mee.. Heb ik zelf gezien.

 21. @frank, lijkt me een raar verhaal als je wel vol meetraint. Dus denk dat er toch iets anders speelt.

 22. Misschien is Mark niet goed genoeg? Bij alle HK clubs zijn spelers te noemen die volle bak meedraaien maar weinig tot niet spelen. Niet zo vreemd dit.

 23. @Le Roi, even navraag gedaan. Speelt niet in H1 of H2 sinds April 2010, wel trainen! Geen blessure gehad(ken de fysio)….. Bond gebeld, straf is schorsing van 12 wedstrijden!

 24. @le roi, lijkt me sterk want vorig seizoen speelde hij vol mee, zelfs enkele keren als mid-mid

 25. Dat neem je als club toch gelijk afscheid van zo,n jongen, je mag als club toch ook van je spelers zeker in deze tijd wat professioneel gedrag verwachten.

 26. Volgens mij heeft het te maken dat hij zijn fitheidtest niet heeft gehaald en dat hij terug is gezet naar H2. Daar moet hij zorgen dat hij snel weer fit genoeg is voor H1. Eind vorig jaar heeft hij ook gewoon de laatste competitie wedstrijden gespeeld dus weinig met doping te maken.

  @frank lekker zo’n onbetrouwbare fysio. Kan je beter gelijk uitzwaaien

 27. @Anton, hij heeft ook niet met H2 meegedaan sinds april……. ik vroeg alleen aan de fysio of hij geblesseerd was of geweest? Nee, hoezo? was het antwoord…

 28. @anton, hij heeft helemaal niet de laatste wedstrijd meegedaan van SCHC!

 29. @frank, hij heeft vorig seizoen gewoon gespeeld tegen Oranje Zwart op SCHC! Of heb jij een andere wedstrijd gezien?

  Pak het wedstrijdformulier er maar bij! Maar die heb je vast niet.. En waarom zou de bond informatie voorzien aan een vreemde?

 30. @Anton, fitheidstest dat geloof je toch zelf niet, wat een onzin

 31. Ga maar een keertje kijken Willem. Waarschijnlijk weet je niet hoe het werkt bij SCHC…..Jammer maar je mist een hoop kennis.

 32. @Anton, haha gelukkig heb jij die meer dan genoeg.

 33. Floppieenteun

  @Frank, geen idee waarom Mark Noe niet met SCHC meetraint? Misschien komen SCHC en Noe er niet mee naar buiten omdat de straf te pijnlijk is voor hemzelf of voor bepaalde personen binnen SCHC? Of zoals Le Roi typt:(nog) niet goed genoeg bevonden door de technische staf van SCHC. Maar zit hij wel dicht tegen het eerste aan, of een combinatie van beide? Inderdaad iets om uit te zoeken door hoofdklasse.nl, ben er nu ook benieuwd naar, gezien de reacties en meningen op dit forum. Wat SCHC afgelopen zondag betreft, SCHC vond ik niet zo dramatisch als wat hier gezegd wordt. Goed was het niet, maar het ontbreken van een aantal belangrijke spelers ( o.a. Hermans en Nevado) heeft zeker bijgedragen aan het tegenvallende resultaat. Vergeet ook niet dat de tweede helft eigenlijk in 1-1 is geeindigd. Dat Bloemendaal zwak SCHC fileert, zoals geschreven staat in het Haarlems Dagblad, is echt overtrokken. Mooi resultaat van de dames bij Den Bosch trouwens!

Reageer