Bloemendaal-speelster Fee Schreuder praat met veel positivisme over haar club Bloemendaal

 

Bloemendaal strijdt komende zondag voor een plek in de play-outs. De ploeg van Teun de Nooijer heeft evenveel punten als hekkensluiter Groningen. Het doelsaldo van Bloemendaal is beter dan die van Groningen, waardoor de ploeg van de Nooijer de grootste kans heeft om niet rechtstreeks te degraderen. Hoofdklassehockey ging op onderzoek en kijkt met Fee Schreuder naar het laatste duel van Bloemendaal in de Livera Hoofdklasse.

De oud-speelster van Push heeft het naar haar zin in Bloemendaal. Schreuder speelt voor het tweede jaar op rij voor Bloemendaal.  Toch zijn het niet de eerste jaren voor Schreuder in de Livera Hoofdklasse. Ook met hockeyclub Push speelde zij één jaar in de Hoofdklasse. Met drie punten eindigde Push in het jaar 2015/2016 onderaan. Schreuder legt uit: ‘Omdat mijn studie in Amsterdam was, woonde ik al in de hoofdstad. Voor het hockeyen reed ik vier keer per week naar hockeyclub Push in Breda. Ik had het bij Push erg naar mijn zin. Toch merkte ik dat ik erg moe werd van de lange reisafstanden. Ook wilde ik graag op Hoofdklasse niveau blijven hockeyen. Zodoende heb ik de keuze gemaakt om eens mee te trainen bij Bloemendaal. Dit voelde goed, waardoor ik de overstap heb gemaakt naar Bloemendaal’.

De 24-jarige Fee Schreuder heeft een druk schema. Afgelopen maand begon Schreuder bij Eiffel. ‘Voor velen is Eiffel een bekend bedrijf. Zij zijn bijvoorbeeld Hoofdsponsor van Hockeyclub Amsterdam. Het bedrijf wil topsport mentaliteit uitstralen naar de buitenwereld. Ik werk nu 32 uur voor hen. In overleg kan ik het hockeyen goed combineren met mijn werk. Hockey en werk kan ik bij Eiffel dus goed combineren’, aldus Schreuder. Voor velen lijkt dit een zwaar schema. Toch is het Schreuder die hier graag mee wil doorgaan. ‘Ik heb zeker de intentie om volgend jaar bij Bloemendaal door te gaan als we in de Hoofdklasse blijven. Onze nieuwe coach (Jeroen Visser) heb ik al even kort gesproken. Hij is spontaan, vriendelijk en straalt veel motivatie uit’.

Fee3

Toch is het nog niet zeker dat Bloemendaal in de Livera Hoofdklasse blijft spelen. De ploeg staat op dit moment op het randje van degradatie. Met een thuiswedstrijd komende zondag tegen Kampong kan de ploeg alles nog in eigen handen houden. Een overwinning op Kampong betekent dat de ploeg van de aftredende de Nooijer mee gaat doen in de play-outs. Mocht Bloemendaal toch verliezen, en hekkensluiter Groningen pakt een punt, dan degradeert Bloemendaal naar de Promotieklasse.

Een beter voedingspatroon

In de tijd dat Schreuder nog bij Push speelde merkte zij soms problemen had met haar voedingspatroon. ‘Ik heb dagen gehad dat ik heel erg moe was. Ik moest veel reizen voor mijn sport en studie, maar toch merkte ik ook dat ik nog onervaren was met het bijhouden van een juist voedingspatroon’. Schreuder zet alles opzij voor haar hockey carrière. Bij Bloemendaal wordt vier keer per week getraind. De combinatie werk en hockey kan bij Schreuder dus als iets lastigs worden ervaren. ‘Het is zo dat ik veel slaap nodig heb. Extra advies heb ik ook ingewonnen bij een diëtist die ik via mijn fysiopraktijk Physiolab in Amsterdam aanbevolen had gekregen. Veel heb ik geleerd van zijn advies. Zo ging ik vroeger eten wanneer ik honger had. Nu eet ik vaker op vaste tijden. Hierdoor kan ik veel meer energie creëren.

Het afscheid van Teun de Nooijer

Er bestaat een scenario dat komende zondag legende Teun de Nooijer voor het laatst langs de lijn staat bij Bloemendaal. De oud-international coachte de afgelopen jaren het eerste damesteam. ‘

Fee2

Teun is een rustige coach. Het is een denker. Hij is goed in het geven van kleine details. Zo geeft hij bijvoorbeeld goede aanwijzingen of je een bal voor of achter je lichaam moet aannemen. Hij heeft een fijne persoonlijkheid en ik heb veel van hem geleerd. Teun gaan we zeker missen. Toch kijk ik ook uit naar de nieuwe samenwerking met Jeroen Visser. Met Bloemendaal willen we graag de volgende stap maken zodat we een stabiele middenmotor worden. Hiervoor heeft het team een nieuwe impuls nodig’, aldus Schreuder.

Door: Hans Hofstra

Reageer