Bn/DeStem: Push dames kunnen opnieuw beginnen

Wat doorgaans als toetje na een viergangenmenu geldt, is voor Push allesbehalve een heerlijke nazit van een gezellig samenzijn. Die vermaledijde play-offs toch. Bij Push krijgen ze er een punthoofd van. Gisteren ging de vijfde serie in vier seizoenen verloren. Deze keer tegen Kampong, dat na de 0-4-overwinning in Breda op Hemelvaartsdag ook op eigen veld won, met 4-1.
Op wat emoties bij een enkeling na, vloeiden er nauwelijks tranen. Zeker niet bij rots in de branding en captain Saskia Gooskens. Teleurgesteld was ze wel, vanzelfsprekend. “Dit is echt niet leuk meer. Het is gewoon zwaar irritant dat we iedere keer die play-offs verliezen. Toch moet ik wel zeggen dat het nu anders voelt. De voorgaande jaren moesten we promoveren, dit jaar was de druk minder. Toch blijft het flink balen.”
Niet in de laatste plaats omdat er voor Push gisteren in Utrecht een stunt in had gezeten. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd van zondag was de groene brigade op momenten gelijkwaardig aan Kampong. Aan het begin van het treffen was Kiki van der Kreek dicht bij de openingstreffer.
“Vervolgens komt Kampong twee keer in de cirkel en is het meteen raak (tweemaal Dirkie Chamberlain). Dat is het verschil. Ontzettend jammer natuurlijk”, blikte Push-coach Maarten Hul terug.
De 2-0-achterstand bij rust hadden de Bredase vrouwen volledig aan zichzelf te danken. Kansen kreeg het immers genoeg. De grootste vanaf de stip, maar Van der Kreek slaagde er niet in om de strafbal te verzilveren. Pien Beesems via een goed backhandschot en Maxime in het Veld alleen voor de Utrechtse goalie slaagden er niet in om de bal in het doel te krijgen. Daarmee deed Push zich schromelijk tekort.
Na de pauze was Maartje van der Vis wel trefzeker namens Push, nadat ze als het slimste meisje van de klas een vrije slag snel had genomen. Even later vergat ze een strafcornervariant af te maken. Het waren de laatste wapenfeiten van Push, na een lang en slopend seizoen. Floortje Plokker en Belle van Meer zorgden uiteindelijk voor de ietwat geflatteerde 4-1-zege.
Het doelpunt van Van Meer was haar laatste na een prachtige carrière die begon bij Push en die ze beëindigde met Kampong tegen Push. Kan het mooier? Twee minuten voor tijd werd ze met een applauswissel van het veld gehaald.
Bij Push waren er na afloop bloemen voor Maartje Cox, Floor Ouwerling en Juliette van Hattum, die allen volgend seizoen bij hoofdklasser Hurley spelen, terwijl het nog onzeker is of Gooskens er nog een jaartje aan vast plakt. Gooskens: “Het is iedere keer weer zo balen dat het net niet lukt om te promoveren. Dit jaar had we het echt voor het grijpen.”
Ze doelt op het kampioenschap in de overgangsklasse. In de derde week van april verloor Push – toen nog koploper – in acht dagen van Nijmegen (0-1), QZ (2-1) en Terriërs (0-1). En duikelde van de eerste naar de derde plaats. Weg titel en weg plaats twee, die het minder sterke Rotterdam als tegenstander zou hebben opgeleverd.
“Die week is zeker bepalend geweest”, meent Gooskens. “Dan maar volgend jaar proberen. Hopelijk ben ik er dan bij. Dan moeten we maar weer opnieuw beginnen en proberen de titel te pakken om de play-offs te vermijden.”
Bron BN/DeStem

Reageer