Bob de Voogd: ‘Vasthouden aan plan en rust bewaren’

Oranje-Rood leed zondag de vierde nederlaag van het seizoen. In Utrecht verloor de Eindhovense formatie met 2-1 van Kampong. “Het was een wedstrijd met twee gezichten, zo voelt het”, blikt Bob de Voogd van Oranje-Rood terug op het duel.

“In de eerste helft speelden we sterk, volgens plan. Het is jammer dat we niet verder zijn uitgelopen. We gaven weinig weg en kwamen mooi op 1-0. In de tweede helft vliegt Kampong er in. Ze krijgen vijf corners in vijftien minuten, waarvan er twee in gaan.”

Onrustig

“Vanaf dat moment hebben we geen grip meer op de wedstrijd”, legt De Voogd uit. “We waren niet per se de mindere, maar we speelden niet meer op de manier zoals in de eerste helft. We waren onrustig en gingen geforceerd op zoek naar de oplossing. We liepen meer met de bal. We hadden meer geduld moeten hebben en rustig opbouwen. Dat hebben we met name na de 2-1 niet gedaan.”

“Dat komt deels door Kampong, dat agressief uit de kleedkamer komt”, verklaart De Voogd. “In de eerste helft speel je goed en in de tweede helft laat je het lopen. We krijgen nog twee corners die niet worden gestopt. De details kloppen net niet. Het is niet zo dat je compleet van het veld wordt gespeeld. Daarom doet het verlies extra pijn.”

Wisselvalligheid

Wisselvalligheid speelt Oranje-Rood in de eerste competitiehelft parten. Het verlies tegen Kampong volgt op de prima overwinning op Amsterdam een week geleden. “Toen hebben we heel erg rustig en geduldig ons moment afgewacht en gedisciplineerd gespeeld. Dat hebben we nu een halve wedstrijd gedaan.”

“Ik ben ervan overtuigd dat als je vasthoudt aan het plan en de rust bewaart het meeste bereikt”, zegt De Voogd. “De laatste drie wedstrijden spelen we met een compleet team. Dan zie je dat het niveau goed is. Het spel is grotendeels play-offs-waardig We weten hoe goed we kunnen zijn, maar het lijntje is heel dun. Het zit allemaal dicht bij elkaar en ik maak me nog niet zo heel veel zorgen. Ik heb er vertrouwen in.”

Resultaten

Met de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Qui Vive nog op het programma staat Oranje-Rood op een zesde plaats op drie punten van Den Bosch, dat de derde plaats bezet. “We zitten op koers voor de top vier, maar we moeten resultaten pakken. Van het linkerrijtje hebben we alleen van Amsterdam gewonnen. Dat is niet genoeg.”

Vorige week vrijdag was De Voogd samen met teamgenoot Agustin Mazzilli eregast tijdens de loting van de KO16 van de EHL. Het tweetal zag dat Oranje-Rood werd gekoppeld aan Amsterdam. “Mijn eerste reactie was: een topwedstrijd, daar ben ik blij mee. Het is een knock-out, dus je moet er vanaf de eerste seconde staan. Ik hoop op volle tribunes. We gaan er vier mooie dagen van maken.”

Hockey India League

Eerder die week kreeg De Voogd te horen dat hij niet was gekozen voor de Hockey India League (HIL). “Het is jammer, maar ik wist van tevoren met zestig spelers voor zeven plekken dat de kans klein zou zijn. Natuurlijk had ik er het liefst bijgezeten. Ik heb het een keer eerder gedaan en heb een supertijd gehad. Ook op het persoonlijk vlak was het heel fijn om te doen. Hopelijk nog een keer in de toekomst.”

Reageer