Bogaard: “Wat we kunnen winnen, willen we winnen”

Eén schamel punt is in Poule A van de hoofdklasse zaalhockey het verschil tussen Kampong en Schaerweijde. Morgen valt in de Olympos-hal de beslissing: gaan de heren uit Utrecht of de promovendus uit Zeist naar de play-offs zaalhockey in Rotterdam?

Dat ene slippertje tegen Almere, twee weken geleden, kan Kampong alsnog fataal worden. Een onnodige 4-3 nederlaag, gelardeerd met drie gele kaarten, zorgt morgen voor nodige spanning. Ga maar na: zowel Kampong als Schaerweijde spelen in Olympos tegen de ongenaakbare koploper Amsterdam, die alle acht competitiewedstrijden zegevierde. Daarna volgt om 17.00 uur de climax als Kampong tegen middenmotor Den Bosch speelt en in principe moet winnen, want Schaerweijde treft zwakke broeder Amersfoort. Kampong verzamelde veertien punten, Schaerweijde dertien. Amsterdam lijkt de onneembare vesting. “ Vorige keer verloren we maar 6-4 van Amsterdam,” zegt Schaerweijde-coach Bas Bogaard. “Wat we kunnen winnen, willen we winnen. Als promovendus hebben we ons al gehandhaafd in de hoofdklasse. Het is een bonus dat we nog meedoen om de prijzen. Of we nog video’s hebben gemaakt van de wedstrijden? Toevallig hebben we die wedstrijd tegen Amsterdam gefilmd en die hebben we nog wel een keer gekeken ja.”

De drie gele kaarten die Kampong ontving tegen Almere krijgt een naar startje door de schorsing van één wedstrijd voor rechtsachter Sjoerd de Wert. Maar coach Pieter Bos verzekert dat de gemoederen zijn bedaard in Utrecht na dat hectische duel. “ Dat was niet zo handig, maar de jongens zijn professioneel genoeg om daar nu goed mee om te gaan. Ik vind dat we van onze eigen kracht uit moeten gaan en dus zes punten moeten pakken. We gaan niet gokken dat Schaerweijde van Amsterdam verliest en dat wij dan de boot missen.”

Bos denkt wel dat een Kampong op oorlogssterkte het verdient om tweede in de poule te worden. “Schaerweijde heet een heel goede ploeg, alhoewel ik vind dat wij individueel beter zijn. En zij hebben een mentaal issue: als je een bepaald ritme tegen ze blijft spelen, raken ze gefrustreerd en slaan ze door. Dat is ook hoe wij twee weken geleden van ze wonnen.”

Comments (9)

 1. #Pieter Bos
  Schaerweijde heeft een mentale issue…

  3 gele kaarten pannekoek zoals een kampong speler zou roepen..

 2. Mentaal issue bij Sweijde??

  Waar heeft die 3e hands coach Bos het over? Is alleen aangesteld om de wissels te doen… daarnaast ook nog een kaartje gekregen wegens commentaar op de leiding…?

  Piet doe niet zo stoer en kijk gewoon lekker in de spiegel. Bij SCHC pionnen neerzetten en bij Kampong de wissel in de zaal doen…. Grote meneer!

 3. Mental issue?? Volgens mij kwam de onrust in de wedstrijd Kampong- Schaer door de scheidsrechter en niet door het ‘ritme’ van Kampong. Diezelfde scheidsrechter leverde kampong een wedstrijd later 3 gele kaarten op!!
  Overigens nooit slim om over anderen te praten.

 4. Wat doe je nu zelf dan..
  Maar verder eens, 2 derderangs coaches mogen ook wat zeggen..

 5. Erik the Viking

  Heb toch het gevoel dat Pieter Bos, volgens bovenstaande reactie “Bij SCHC pionnen neerzetten en bij Kampong de wissel in de zaal doen” het al veel beter doet dan menigeen die met onze mooie hockey-sport bezig is!

 6. Ik wil wel even kwijt dat Pieter Bos een prima trainer/coach is.

  Daarbij heeft hij dit weekend gewoon gelijk gekregen.

 7. @bruce, en waar zit Pieter Bos dan precies buiten het die 4 zaalhockeyweekenden?

 8. @hans doe niet zo moeilijk joh. Het is gewoon een trainer die het er naast doet.

 9. @kereltje, wie doet er nou moeilijk? ik stel gewoon een vraag, lijkt me niks mee.

Reageer