Bogaard: “Zaalhockeydiscussie is kansloos”

De zaalhockeycompetitie is net afgelopen, maar er wordt nog volop gediscussieerd over de spelregels, de scheidsrechters én de vraag of de competitie an sich wel serieus genomen wordt. Marieke Dijkstra liet al eerder haar mening weten, maar Bas Bogaard, Schaerweijde-coach vindt de zaalhockeydiscussie juist kansloos. In het AD/Utrechts Nieuwsblad vertelt hij waarom.

“Met de internationale kalender en de hoofdklasse is er gewoon niet meer tijd voor het spelletje. Van mij mogen we langer zaalhockeyen, zeker nu de velden buiten slecht bespeelbaar zijn. Er zijn in vergelijking met Duitsland gewoon te weinig goede hallen en er is weinig mogelijkheid om voor aantrekkelijke uren de zaal te huren. Andere zaalsporten als zaalvoetbal en volleybal, die de hal het hele jaar gebruiken, krijgen altijd voorrang boven hockeyers die alleen in de winter de hal gebruiken. In feite is zaalhockey gewoon een andere sport dan veldhockey, maar de periode is te kort om er meer mee te doen. Het blijft een leuke bezigheid om fit te blijven, maar het zwaartepunt zal altijd bij het veldseizoen liggen.”

Comments (2)

  1. Juist! Langer zaalhockeyen zal er voor zorgen dat we meer trainingstijden krijgen en ploegen dus beter voor de dag zullen komen. na de zaal een aanloop periode van 4 weken voor het veld zal er ook voor zorgen dat ploegen tijdens de zaalperiode meer aandacht aan de zaal zullen besteden. Bedreiging is inderdaad de internationale agenda waardoor de hoofdklasse veld onder druk komt te staan en daardoor ook de hoofdklasse indoor! zolang de zaalperiode zo kort blijft als nu het geval is zullen de meeste ploegen inderdaad de focus op het veld houden..

  2. He bassie,

    geef die tennisers in de kuil dan ook eens een schop tegen hun kont. Dan kan de jeugd van Schaeweijde ook eens fatsoenlijk trainen.

Reageer