Bonnet over Madsen: “Het was een genot om hem in ons team te hebben”

Het was aan het begin van het seizoen al twijfelachtig of Lloyd Madsen zou blijven bij Pinoké. Hij besloot alsnog aan het seizoen te beginnen bij de Steekneuzen. Woensdagmiddag werd bekend dat Madsen toch heeft besloten om zijn contract te verbreken. Madsen gaat terug naar zijn thuisland, Zuid-Afrika.

“Lloyd trok zijn beslissing al in twijfel vanaf het moment dat hij weer bij Pinoké ging spelen. Hij kwam samen met zijn vriendin en het werd al snel duidelijk dat het geen makkelijk proces zou worden om een goede baan te vinden in Nederland,”aldus Pinoké-coach Giles Bonnet.

Mede om die reden, zijn verloving en de verhuizing is hij teruggekeerd naar Zuid-Afrika.

Bonnet vind het uiterst jammer dat Madsen vertrekt: “Ik vind dat hij in vier seizoenen enorm is gegroeid als speler bij Pinoké. Hij was een belangrijke speler voor ons met een groot wedstrijd temperament. Het was een genot om hem in ons team te hebben en hij had een eerste klas pass.”

Bonnet respecteert de keuze van Madsen. “Aan de andere kant, in het kader van een team en club, is  het is een kort seizoen. We hadden liever gehad dat hij het seizoen afmaakte en de laatste twee maanden had uitgespeeld bij Pinoké.”

Comments (11)

 1. Geen Madson en Mahieu. Dat wordt zwaar achterin daar. toch nog 11 wedstrijden te gaan!

 2. Ik zeg Pieter Sutorius als vervanger

 3. @geenschaar,hoeveel caps heeft hij?

 4. Dit verlies is makkelijk op te vangen met de topjeugd van pinoke

 5. @welschaar;keep dreaming. Madson was en is een hele belangrijke speler voor die club Mars krijgt het druk

 6. nog geen caps voor zuid-afrika.. voor pinoke wel beter dat een jonge jongen nu de kans krijgt om zich ook daadwerkelijk te ontwikkelen door het maken van (eventueel veel) speelminuten, dat is voor de langere termijn veel belangrijker. Daarbij is de kans dat een nederlandse jongens als Pieter Subrorius (ken hem overigens niet) midden in een seizoen stopt niet zo groot, dus denk dat de club daar meer aan heeft dan iemand een aantal caps voor zuid-afrika (B/C-land) heeft gespeelt en midden in een seizoen is vertrokken.

 7. dacht dat ze bij Pinoké play-off ambities hadden. Zijn nu wel verdwenen. play-out plaats scheelt slecht 7 punten in 11 wedstrijden. hand in hand met de dames daar?

 8. @schaar, die waren natuurlijk al verdwenen als je naar de stand kijkt, los daarvan laten we niet groter maken dan het is Madsen gaat weg bij Pinoke het is een leuke HK speler maar zeker geen topper.

 9. @tom. zondag weten we meer als bakker cs. daar op bezoek komt.

 10. @schaar, klopt maar zie Pinoke geen 9 punten goed maken op de huidige nr4 Kampong.

 11. @tom, dat zie ik ze ook niet doen.

Reageer