Bos: “Het duurde mij veel te lang”

Na een revalidatie van ruim acht maanden heeft international Willemijn Bos zondag haar rentree gemaakt in de hoofdklasse. De hockeyster van Laren kwam in actie in de uitwedstrijd tegen De Terriërs. Bos keerde wel met een blamerende nederlaag van 3-1 terug naar huis.

“Het is heel bijzonder voor mij om hiermee een periode achter me te laten. Dit is iets waar ik echt naar toe gewerkt heb: naar het moment om weer met iedereen op het veld te staan en ook daadwerkelijk weer competitiewedstrijden te spelen. Voor mij is dit ook weer de start van een nieuwe periode,” aldus Bos.

Verdedigster Bos raakte vlak voor het begin van de Olympische Spelen van Londen 2012 zwaar geblesseerd aan haar knie. “Mijn wereld stortte op dat moment even in. Mijn wereld bestond op dat moment uit de Olympische Spelen, daar leefde ik anderhalf jaar naar toe en dat was binnen een paar seconden over,” blikt Bos terug.

Na acht maanden revalideren was het dan eindelijk zo ver. Bos vertelt dat haar revalidatie over het algemeen goed is verlopen. “Als je puur kijkt naar de tijd van revalideren is het redelijk vlot gegaan. Ik heb ook weinig tegenslagen gehad; in die zin dat ik weinig reactie had in mij knie op het moment dat we activiteit en intensiteit verhoogde. Dus wat dat betreft is het wel vlot gegaan voor een kruisband revalidatie, maar het duurde mij veel te lang.”

Zondag speelde Bos dus weer haar eerste wedstrijd met Laren dames 1 en de verdedigster geeft toe dat zij toch wel wat wedstrijdritme mist. “Dat is natuurlijk ook niet zo raar dat ik wedstrijdritme mist. Ik ben niet bang voor mijn knie. Alle mensen die er verstand van hebben zeggen dat het nu goed is en het voelt bij mij ook goed. Ik ben er zeker van dat het nu goed is. Het is natuurlijk wel een beetje onwennig om weer een wedstrijd te spelen, maar dat is logisch.”

 

 

Comments (1)

  1. Gefeliciteerd met je rentree,Willemijn.Knap gerevalideerd.Nu veel succes bij de Europacup in Hamburg en de strijd om een play-off plaats voor Laren.

Reageer