Bovelander volgt Smolenaars op en krijgt Citroen naast zich


Floris-Jan Bovelander zal woensdag de hockeyers van Bloemendaal als trainer onder zijn hoede hebben bij het eerste duel met Rotterdam in de halve finales van de play-offs.
De 46-jarige Bovelander speelde vijftien seizoenen op het hoogste niveau bij Bloemendaal. In de 241 interlands die hij speelde, was de strafcornerspecialist goed voor in totaal 215 treffers. Bovelander krijgt Andy Citroen naast zich op de bank, nadat Diederik van Weel zich solidair toonde met de ontslagen Dave Smolenaars.
Bloemendaal plaatste zich zondag op het nippertje voor de titelstrijd. De ploeg verloor zelf van Kampong, maar omdat HGC op de valreep Pinoké de winst ontzegde, werd Bloemendaal toch nog vierde. In de halve finales wordt woensdag de eerste wedstrijd gespeeld tegen Rotterdam.
Bron: NOS.nl

Comments (20)

 1. amsterdammer

  Als je “eigenste” club je vraagt dan zeg je geen nee.
  Succes!

 2. Floppieenteun

  Vervelend voor de vakman en hockeyliefhebber Smolenaars, dit gunt niemand hem. Kan je als Bloemendaal een trainer krijgen van het kaliber Bovelander en/of De Nooijer, dan moet je dat niet nalaten. Alhoewel ik voorstander ben van een coach met een Bloemendaal verleden moet ik toegeven dat een coach als een Lammers Bloemendaal ook verder kan helpen (geldt natuurlijk ook voor Caldas). Enkele beslissingen van Smolenaars heb ik nooit begrepen; De Nooijer tijdens de playoff´s van 2011, Meijer tijdens de EHL dit jaar. Verder speelt Bloemendaal wisselvallig en op sommige wedstrijden na, minder dan voorgaande seizoenen. Verdedigende problemen zijn niet opgelost. Zeg niet dat dit allemaal de schuld van Smolenaars is, daarvoor ben ik niet altijd op de hoogte van de ins en outs. Hoop dat Bloemendaal verder gaat met de ingeslagen weg, proberen eigen jeugd te brengen. Verder zou het prettig zijn als er met slagvaardig beleid weer topspelers naar Bloemendaal gehaald worden. Een duidelijke visie voor de toekomst met ook oog voor het Bloemendaal verleden!

 3. Leuk voor de Hoofdklasse. Hij zou Bloemendaals vaste coach moeten worden.

 4. Want?

 5. @Floppieteun
  Wat bedoel je met “verder gaan met de ingeslagen weg, proberen eigen jeugd te brengen” ? Ik zie bij de selectie van 20 een stuk of 6 staan die aan dit profiel voldoen. Van hen is Rik van Kan de enige die speeltijd krijgt. Dus de facto een selectie van 15, wat erg smal is, misschien is daarmee meteen Bloemendaal’s probleem van dit seizoen benoemd.

 6. Hoezo eigen jeugd ? Ze komen bijna allemaal van buitenaf !

 7. copy jeroen

  @floppieteun, wat bazel je nou allemaal een trainer van het Kaliber Bovenlander en of de nooijer beiden hebben daar amper tot geen ervaring mee. Teun was geblesseerd tijdens de playoff finales dus dan kan je ook niet meedoen, dus niet zo,n gek beslissing.
  Nog meer topspelers het halve Ned elftal speelt bij Bloemendaal en je haalt de playoffs door een misstap van Pinoke, Bldaal heeft gewoon zeer matig gepresteerd het is te hopen dat dit niet een voorbode voor Londen is.

 8. Copy Schaar

  @floppieteun. En bovendien zijn je verhalen ook te lang om geloofwaardig te zijn. Iets te (oranje) gekleurd

 9. Hockey Fan

  Dave terug naar SCHC?? Maar dan de heren?

 10. Hockey Fan

  Neem dan gelijk Hofman en consorte mee terug!

 11. OK, Dave weg, want je bent als coach verantwoordelijk????? Ten dele mee eens, je stelt spelers op die ondanks dat ze internationals zijn tijden lang geen bal raken . Zou van lef getuigen als verantwoordelijke om ook deze figuren dan maar eens op de bank te zetten en jonge knapen die er genoeg rondlopen bij Bloemendaal een kans te geven.Verder is het een vertrouwen tussen spelers en coach die een ploeg tot prestatie brengt. Zie Lammers en DB. Dave heeft dat vertrouwen nooit gehad. Hij was na het vetrek van Caldas de meest vooor de hand liggende en goedkoopste oplossing. Bestuur Bloemendaal plukt daar nu zelf de wrange vruchten van.Jammer voor Dave en spelers, je wilt als ploeg toch altijd gaan voor de winst!

 12. van Weel weg uit solidariteit met Smolenaars, het bestaat nog. Citroen op de bank.

 13. Sterke actie van van Weel.

 14. Iman Trafo

  Jammer eigenlijk dat je niet een bestuur per direct kunt ontslaan!i

 15. de voorzitter zit er maar net!!!

 16. Wel erg veel kort door de bocht reacties. Moeilijk om een onderbouwde mening te hebben als men niet alle in en outs kent. Verwacht niet dat bestuur deze beslissing heeft genomen zonder overleg met de spelers groep. Vind ontslag geen verrassing prestaties waren ver onder de maat en kennelijk geen chemie tussen Smolenaars en spelers. Jammer maar zo gaat het in de top sport.

 17. vdLey toch!

  @ Hans, je had n totaal andere mening over hoe het gaat in de topsport toen teun (&taeke) er uit werden geknikkerd bij oranje..
  een buiging voor jou!

 18. Ging hier om twee spelers die nog wel presteerden zowel op club als NL elftal niveau. Geen appels met peren vergelijken.

 19. @hans, denk dat het presteren van Taeke de laatste jaren wel meevalt.

 20. Jan uit het bos

  Heb tt nooit een briljante speler gevonden. Hij had alleen een geweldige corner. Maar ja, ook die begint steeds minder te worden.
  Tt speelde zwak gister, maar maakte zijn zwakke optreden iets minder zwak door zijn doelpunten.

Reageer