Brabants Dagblad: “HC Den Bosch trekt Koreanen aan”

Voor het eerst in de historie gaat hockeyclub Den Bosch komend seizoen in zee met twee Zuid-Koreaanse spelers. Het gaat om de internationals Nam-Yong Lee en Dae Keun Oh.
De twee vervangen Glenn Turner, de aanvankelijk aangetrokken Australiër die op de Olympische Spelen geblesseerd raakte. Met de komst van middenvelder Lee (28) en verdediger Oh (30) komt het aantal buitenlanders bij de club komend seizoen op zes. “Dat is eigenlijk veel te veel”, bekent bestuurslid Gijs Volders meteen. “Maar we konden nu niet anders. Althans, als je het niveau op wil krikken en niet wéér tiende of elfde wil worden. Dit zijn geen middelmatige buitenlanders, maar échte toppers. Daar moet de rest van leren. En dan hopen we over één of twee jaar weer Nederlandse topspelers aan te kunnen trekken.”
Bron: Brabants Dagblad

Comments (11)

 1. Oh Lee!
  ‘Echte toppers’.. van de nummer 9 van de wereld!
  Als je ze echt niet in NL kunt vinden: Belgie won met 2-1 van Korea op de OS. Belgie is een stuk dichterbij en ze spreken deels nog dezelfde taal ook!
  Echt weer een top beleid van Den Bosch, was ook wel te verwachten met Marijne als coach…

 2. De wens om met z’n 2-en te komen zal wel voortkomen uit gebrek aan vreemde talenkennis bij beide. Hebben ze in elk geval één iemand met wie ze kunnen praten.

 3. hc den bosch fan

  Onbegrijpelijk dit

 4. Ach joh.. Dit brengt het totaal van hoofdklasse-foreigners naar iets van 44. Tenzij we Baart nog als buitenlander beschouwen, maar die heeft mij inmiddels al kunnen bekoren.
  Beetje jammer dat er tussen die 44 namen geen Dwyers, Ockenden’s, Furste’s, Miltkau’s of Fuchs zitten. Op Santi en Roc na denk ik dan.
  Ik zat nog even door te rekenen. 44/11=4 (heb wiskunde voldoende afgesloten). 4 volledige basiselftallen met buitenlanders. Misschien volgend jaar een BeNe(Ge)Liga invoeren :D.

 5. FAX DAT PAPIERTJE NAAR NIEUWEGEIN ANDERS HEBBEN WE VOLGEND JAAR WEER ZO’N KUL DISCUSSIE

 6. Ik gun ze ondertussen wel een jaartje overgangsklasse, wat een drama wederom..

 7. Wow, it is good new for Korean player Lee and Oh. Also Good luck this season and Cheers Korean player Lee and Oh!!

 8. Beleid? Wat beleid? Niks beleid.
  Waar gaan we naar toe met dit (hockey)land?

 9. Oh Lee Shit!

 10. Ze doen in DB altijd alsof het ze is overkomen en dat ze er niets aan kunnen doen. Nu weer 2 Koreaantjes die per ongelijk op de stoep lagen…

 11. “De jeugd niet op tweede plan”, verklaarde Pinokio in het BD. En daar begon zijn neus plots weer te groeien en te groeien, met zes buitenlanders in zijn ploeg.

Reageer